FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL

EXCLUSIV Delegare suspectă la un meci de juniori din România: conflict de interese + prima reacție: "Vă garantez că e o simplă întâmplare"

Cristi Nica // FOTO: csmploiesti.ro
Cristi Nica // FOTO: csmploiesti.ro

Articol de - Publicat joi, 23 august 2018 18:56

”Centralul” partidei U19 Petrolul - CSM Ploiești 2-3, Andrei Moroiță, e salariatul CSM, iar directorul Clubului Sportiv, Cristian Nica, e membru CCA, for ce deleagă arbitri inclusiv la juniori. 

Conflict de interese la U19! Meciul de etapă preliminară de la juniorii U19, Petrolul - CSM Ploiești, scor 2-3, s-a terminat cu scandal acum trei zile, câte un jucător de la fiecare echipă fiind eliminat. Până acum, nimic ciudat!

Interesantă este însă delegarea arbitrului de la acest meci, Andrei Moroiță. Moroiță este administratorul sălii Olimpia, ce aparține Clubului Sportiv Municipal.

Mai mult decât atât, la CSM Ploiești a revenit în funcția de director Cristian Nica, observator și membru CCA. Cu alte cuvinte, angajatul CSM arbitrează meciul CSM-ului, iar directorul CSM face parte din comisia care trasează delegările brigăzilor de arbitri!

6 grupe de junioriare secția de fotbal a CSM Ploiești 

"La juniori merge! Dacă era la liga a doua era grav!"

Directorul CSM Ploiești, Cristi Nica, minimalizează episodul și spune că de vină este arbitrul Moroiță întrucât nu a anunțat pe nimeni că este angajat CSM.

- Domnule Nica, știți că meciul Petrolul - CSM Ploiești, 2-3, a fost arbitrat de Andrei Moroiță?
- Dați-mi voie să verific și revin cu un telefon.
(sună după 5 minute) Aveți dreptate, Moroiță a arbitrat și au fost două eliminări corecte. Nu au fost probleme de arbitraj.

- Dar o problemă de conflict de interese?
- (ezitant) Cum adică?

- Dumneavoastră sunteți membru CCA și directorul CSM Ploiești, iar arbitrul Moroiță este administratorul sălii Olimpia ce aparține CSM, deci angajatul dumneavoastră.
- Ăăă, n-am legătură eu. Nu mă ocup de juniori, nu e atribuția mea. Nici nu știam că a arbitrat Moroiță până să-mi spuneți. Alți colegi fac delegările la juniori.

- Da, dar îi cunoașteți și îi puteți influența pe cei ce fac delegările.
- Doamne ferește! Nu pot să cred că există astfel de suspiciuni la juniori. Aaa, dacă era la liga a doua sau a treia, era o problemă. S-au schimbat mult mentalitățile, nu mai e ca pe vremuri. Cred că la asta s-au gândit și colegii mei care au făcut delegarea.

- Chiar nu vedeți un conflict de interese?
- Aveți dreptate, acum îmi dau seama. Arbitrii ar trebui feriți de orice suspiciune. Vă garantez 200 la sută că e o simplă întâmplare.

"Am vorbit cu Moroiță și mi-a spus că anul trecut a arbitrat același meci, a anunțat CCA, iar cei de acolo i-au spus că e în regulă, așa că anul acesta n-a mai anunțat"
Cristian Nica, director CSM Ploiești

"I-am zis lui Moroiță să își treacă în fișă faptul că e administrator la CSM ca să evităm pe viitor astfel de episoade"
Cristian Nica, director CSM Ploiești

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează