FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSM REȘIȚA

EXCLUSIV Dorinel Munteanu explică de ce a ales să revină la Reșița + cum vede situația naționalei

Articol de - Publicat joi, 28 noiembrie 2019 16:52

Fostul internațional Dorinel Munteanu (51 de ani) explică de ce a revenit în antrenorat la CSM Reșița, echipă la care a evoluat și la începutul carierei de fotbalist, deși situația clubului nu este deloc grozavă. 

Cel mai selecționat „tricolor” din istorie a decis să revină în antrenorat și a acceptat, în urmă cu trei săptămâni, oferta venită din partea oficialilor de la CSM Reșița. 

Deși a realizat performanțe importante ca antrenor în prima divizie, fiind campion cu Oțelul Galați la finalul stagiunii din 2010-2011, Dorinel spune că a acceptat ofertă venită de la o codașă din Liga 2, deoarece și-a dorit să se implice direct la clubul care i-a rămas în suflet. 

- Domnule Munteanu, aveți o experiență vastă ca antrenor la nivelul primei divizii, ce v-a făcut să preluati o echipă aflată la retrogradare în Liga 2? 

- A fost cu alegere cu sufletul, echipa a avut o perioadă grea de când a ajuns în a doua divizie, însă primarul orașului m-a rugat să vin ca antrenor și am acceptat, deși am avut mai multe oferte din primele două divizii. La Reșița mi s-a prezentat însă un proiect frumos, pe care trebuie să-l ducem la capăt. 

- Ați trecut la Reșița o scurtă perioadă și ca jucător, la începuturile carierei. Cum a fost? 

- Am fost fotbalist acum mult timp la Reșița, însă echipa mi-a rămas în suflet. Mi-a plăcut foarte mult clubul și în calitate de spectator, urmăream meciurile de acasă și încurajam echipa. Sunt fericit că am ocazia să mă implic direct acum, de pe banca tehnică. 

- Situația nu e una bună, vă aflați la retrogradare. Care credeți că sunt problemele? 

- Nu vreau să vorbesc despre acest lucru, eu sunt responsabil de ceea ce se întâmplă de acum încolo. Ne dorim să ne clasăm în primele 10 echipe la finalul acestui campionat, iar de la anul vom pune în practică un plan mult mai ambițios. Resursele vor fi mai mari, iar obiectivele noastre vor fi mai îndrăznețe. Îmi doresc în iarnă măcar 4-5 jucători, este nevoie de o întărire la nivelul lotului, pentru că Liga 2 este foarte puternică în acest an.

- Există un proiect din eșalonul secund care vi se pare de succes? 

- Un proiect pozitiv mi se pare cel de la UTA, o echipă de tradiție care, după ce anul trecut nu a fost pretendentă la promovare, a făcut în acest sezon ajustările necesare pentru a se menține în fruntea clasamentului.  

- Ce părere aveți despre încă o campanie ratată a echipei naționale? Care sunt diferențele față de generațiile care reușeau să obțină calificări pe bandă rulantă la turneele finale? 

- Sunt foarte multe lucruri de spus în privința naționalei. Este clar că există o diferență față de generațiile anterioare. Dar nu cred că trebuie să punem paie pe foc câtă vreme calificarea nu este 100% pierdută. Deși nu vom avea deloc o misiune ușoară. Nu suntem favoriți în meciul cu Islanda, este o echipă foarte solidă, cu performanțe recente la turneele finale. Iar noi vom juca în deplasare și nu ne aflăm într-o formă prea bună. Noul selecționer are o sarcină dificilă.

2 înfrângeriși un egal a bifat până acum Munteanu pe banca celor de la CSM Reșița

Vezi și: 

GSP LIVE // VIDEO Dacian Varga, protagonistul unei escapade de pomină: „A făcut o spasmă musculară pe fond de oboseală” :)

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  29 Noiembrie 2019, 00:39

Cel mai tare răspuns pe care l-a dat un om de fotbal în ultima vreme: “- Nu vreau să vorbesc despre acest lucru, eu sunt responsabil de ceea ce se întâmplă de acum încolo.”

Vezi toate comentariile (1)
Comentează