FOTBAL  »  LIGA 2  »  SSC FARUL CONSTANȚA

EXCLUSIV // INTERVIU Emanuela Gavrilă, noul patron de la SSC Farul: "Voi sta pe bancă! M-am gândit că e nevoie de o regină în sportul rege" + "Ni s-a transmis să nu-l mai deranjăm pe Marica"

Articol de - Publicat miercuri, 18 iulie 2018 10:01

Au fost multe zile de incertitudine la SSC Farul, iar lucrurile păreau că o iau într-o direcție total greșită. S-a pus în discuție chiar posibilitatea ca echipa suporterilor, proaspăt promovată, să nu se înscrie în viitorul sezon de Liga a 2-a.

Adunarea Generală a membrilor cotizanți a liniștit, cel puțin momentan, apele la malul mării. În urma ședinței s-a decis că viitorul echipei să fie lăsat în mâinile Emanuelei Gavrilă (49 de ani). 

Gazeta a stat de vorbă cu noua investitoare de la Constanța, o femeie de afaceri cu un background cunoscut în oraș. A candidat la un moment dat la primăria Constanța, e fostă șefă a PSD Costinești, s-a iubit cu fratele lui Radu Mazăre, Alexandru, și deține o firmă care exploatează aurul dintr-o mină din Baia de Arieș.

- E prima experiență a dumneavoastră în fotbal, cu ce gând ați intrat în fenomen?
- Poate par puțin arogantă, dar o spun răspicat: vreau să duc echipa în Liga 1!

- Liga 1? Deocamdată echipa este într-o situație grea. Nu are nici antrenor și nici jucători. Aveți resursele necesare pentru a schimba situația rapid?
- Dacă n-aș fi crezut în asta, nu aș fi venit. Fără 1,2 milioane de euro nu se poate să emiți pretenții. Nu e un buget decis de mine, e un calcul pe care ți-l face orice om de fotbal care știe ce necesități are o echipă. Deci știu bine în ce m-am băgat. M-am consultat cu multă lume înainte, din octombrie lucrez la acest proiect.

- Ce legături aveți cu sportul? L-ați practicat?
- Am făcut înot, am jucat baschet doi ani. Dar înotul l-am făcut de performanță și acolo m-am lovit prima dată de multe lucruri. Știu cât e de costisitor sportul. Nu mi-e teamă de nimic!

"am fost ultima soluție"

- Ați spus că lucrați din octombrie la proiect, de ce ați venit abia acum la echipă?
- Așa este, cred că pentru ei am fost ultima soluție. Îmi dau seama de acest lucru. Nu vreau să mă îmbăt cu apă rece și să spun că am fost o preferință a celor de la SSC Farul. Nu, am fost ultima soluție. E de înțeles, sunt femeie! 

- Au fost reticenți tocmai pentru că sunteți femeie? 
- Nu m-am lovit de această reticență în mod vizibil, dar o intuiesc. Mă gândesc așa, din moment ce eu am venit din octombrie cu o ofertă pe masă, cu un grup de investitori și am arătat și planul pe care îl are nu doar la Farul ci și la alte echipe, unele mari ale României, din Liga 1, iar tu spui nu, cred că trebuie să ai un motiv bine întemeiat să refuzi. Și la acel proiect nu era vorba despre 1,5 milioane. Voiau investiții mari de tot. Acum nu mai am acel proiect pe masă, dar duc lupte fantastice să-l obțin din nou. 

- Unde va juca SSC Farul? Ce se întâmplă cu stadionul?
- Se dau lupte incredibile pentru a juca acolo. Știu ce se întâmplă, de asta l-au adus și pe Marica. Și să știți că eu nu vorbesc doar așa, să mă aflu în treabă, fără să am o dovadă, să pot proba. Au făcut un plan cu Marica, voiau să scape de suporteri pentru că și așa sunt gălăgioși și să facă ei ceva, pentru a câștiga la Primărie încă o dată. Așa îmi sună mie. Ne pun bețe în roate și nouă. Dar nu e problemă, fiecare hârtie pe care ei ne-au trimis-o eu am grijă să ajungă la doamna ministru pe masă și primul ministru. Să ajungă și la MTS. Noi avem un contract valabil și uitați ce ne fac!

- Și dacă nu rezolvați nimic unde mergeți? 
- Sunt alte stadioane în județul Constanța. Am vorbit și la FRF, și cu alți primari, mergem în altă parte. E și Năvodari, dar mai sunt variante. Toți se bucură să ne primească, le plătim chirie și le omologăm stadionul pentru Liga a 2-a. De ce să zică «nu»? Din păcate, oamenii din Constanța nu pot vedea toți echipa. Dar eu le transmit ceva în mod oficial. Va fi mare spectacol dacă nu dau stadionul către echipa din Liga a 2-a. Mare spectacol! E o promisiune, nu o amenințare. Spectacolul poate fi pozitiv. Sunt atentă la cuvinte!

"ni s-a transmis să nu-l mai deranjăm pe Marica"

- Mai există vreo cale de înțelegere cu Marica? 
- Sigur că da, eu sunt cea care l-a contactat înainte de licitație. Îl apreciez ca om, ca fost fotbalist mare al României. Atât că e prost sfătuit pentru că ține acest spectacol. Nu face bine imaginii lui. Eu când am aflat că el s-a înscris la licitație l-am contactat printr-o cunoștință comună. I-am zis că sunt interesată, că am un grup de investitori și că aș vrea să ne aliem. Răspunsul prim doamna Lizeta Haralambie a fost să nu-l mai deranjăm pe Ciprian Marica. Noi vrem ca echipa să-și reia numele, sigla, palmaresul. Ajungem în Liga 1, nu vrem să fim ca FCSB-ul. Dar ce să facem, asta e. Văd că e deja o practică să rămâi fără siglă și nume. 

- Lucrați în București, veți veni la meciurile echipei? 
- Cum să nu! Pe banca tehnică voi fi, jos! Poate nu m-ați înțeles. În acest proiect e inima mea. E pasiune! O pasiune pentru sport, nu doar pentru fotbal. E viața mea! Îmi place sportul, iar fotbalul e sportul rege. M-am gândit că e nevoie de o regină (râde). Poate așa dăm startul și vor mai veni femei. Umplem stadioanele din România!

"Suntem în discuții pentru a anunța noul antrenor. Sunt mai mulți antrenori cu nume pe care îi avem pe listă. Se lucrează intens la acest capitol. Până sâmbătă îl vom anunța"
Emanuela Gavrilă, patron SSC Farul 

"Vor fi aduși foarte mulți jucători. Când eu am ajuns aici nu mai erau jucători. Au plecat băieții. Au semnat contracte în alte părți. Pe 15 am preluat echipa, dar cu câteva zile în urmă eu deja am făcut demersurile pentru a înscrie echipa în campionat"
Emanuela Gavrilă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
104772133226352
Petre Radulescu  •  18 Iulie 2018, 15:03

E clar, alta echipă preluată de politic. Derbedeii de la PSD, prin oamenii lui Mazăre, și-au mai tras un vehicul electoral. Mi-e silă de Romanica condusă de Dragnea@comp.

hristac
hristac  •  18 Iulie 2018, 14:10

vai de capul nostru ! o duduie cu un grup de investitori,cu planuri mari,cu...ne ducem *** din nou !! nu-i nimic,Farul nu moare .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  18 Iulie 2018, 13:56
Postat de haudinamo pe 18 Iulie 2018, 11:40

Din poza se vede treaba ca stie sa stea pe banca?! Acuma serios, ce e cu fotografia asta de o puneti la fiecare articol despre Farul? Exista o prapastie intre ce predica domnul Tolo (ca vezi Doamne, presa coordonata de excelenta sa este una quality, indiferent ca e vorba de GSP sau Libertatea) si continutul articolelor de pe site. Chiar si presupunand ca doamna din imagine s-a facut cunoscuta initial in ipostaze ca aceea din poza, nu vi s-ar parea normal ca acum fiind vorba de o functie de conducator de club, sa folositi o fotografie mai decenta si mai in ton cu subiectul? Pe Becali, Muresan si Negoita de ce nu-i puneti in poze din astea compromitatoare la fiecare articol? Va cam tradeaza misoginia si superficialitatea, asa ca domnu Tolo sa nu mai faca pe aparatorul drepturilor victimelor de agresiuni in lifturi pentru ca nu-i sta bine pe aceeasi pagina cu aceste articole care put de grosolanie.

daca aveau poze nud le bagau pe alea. gsp a omorat si ingropat de mult jurnlismul ala de calitate de care vorbeste Tolo care e si el partas la ingropaciune.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close