FOTBAL  »  LIGA 2  »  INVESTIGAȚIE GSP

EXCLUSIV Jucători „blatiști” din Liga 2, amenințați cu moartea pe Telegram: „Bag baioneta în tine, mă duc la pușcărie!” » Percheziții și mandate de aducere într-un dosar de trucare de meciuri

Articol de - Publicat vineri, 13 noiembrie 2020 12:54 / Actualizat vineri, 13 noiembrie 2020 13:31

Potrivit Hotnews, Direcția de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, a efectuat în această dimineață șase percheziții domiciliare într-un dosar privind trucarea de meciuri de fotbal din Liga 2.  

“Forțele de ordine pun în aplicare și 10 mandate de aducere în acest dosar penal privind infracțiuni de luare și dare de mită, camătă și șantaj. Din cercetări a rezultat că jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă, în scopul trucării de meciuri din campionatul 2017-2018 și obținerii unor venituri, inclusiv din pariuri”, scrie Hotnews, citând din comunicatul Poliției Române. 

 Jucătorii ar fi fost determinați să aibă această conduită prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care au împrumutat sume de bani cu camătă către o parte dintre aceștia"
- comunicat Poliția Română

EXCLUSIV Jucători „blatiști” din Liga 2, amenințați cu moartea pe Telegram: „Bag baioneta în tine, mă duc la pușcărie!” » Percheziții și mandate de aducere într-un dosar de trucare de meciuri
Forțele de ordine, în această dimineață, la perchezițiile din dosar

Cazul este cunoscut încă de la finalul lui 2017. În decembrie 2017, antrenorul de atunci de la divizionara secundă Dacia Unirea Brăila, Alin Pânzaru, declara la finalul meciului pierdut (1-4) cu Știința Miroslava:  “Au fost jucători care au avut tot felul de preocupări, orice altceva decât fotbal. Au fost unii care au început să vândă meciurile, precum Roșu și Iosofache. Au fost niște ordinari blatiști, nenorociți! Au vândut meciuri în draci!”.  

FOTO Vezi aici mesajele de amenințare la adresa jucătorilor

+1 FOTO

Cei doi jucători s-au apărat în public, susținând că sunt neplătiți de 9 luni și jumătate. Ambii au negat acuzațiile, însă cazul a ajuns la Comisia de Integritate a FRF unde, în cei trei ani scurși de atunci, nu s-a luat nicio decizie.  În paralel, însă, după o plângere făcută de soția unui anume Marian Anghel din Brăila, autoritățile au deschis dosarul penal în care au avut loc astăzi perchezițiile și s-au emis mandatele de aducere.  

Jucătorii, amenințați la antrenament

Gazeta a stat de vorbă cu mai multe surse și a intrat în posesia unor probe din dosar care arată modul în care jucătorii încercau să aranjeze meciuri și erau apoi amenințați cu moartea în cazul în care rezultatele nu ieșeau conform planului. O sursă din conducerea clubului Dacia Unirea Brăila a dezvăluit sub protecția anonimatului desfășurarea evenimentelor: 

“După meciul pierdut la Satu Mare cu 3-2 (n.r. - la pauză a fost 2-1 pentru Brăila), unul dintre antrenorii noștri a aflat întâmplător de la Stănciulescu (n.r. - fundașul central Cătălin Stănciulescu) că s-a dat lovit special să nu joace în acea partidă și că Roșu, Iosofache, Olimpiu Bucur și Ovidiu Covaciu au discutat în seara de dinainte de partidă să aranjeze. 

A ieșit scandal în autocar, pe drumul de întoarcere, apoi, la câteva zile, într-o dimineață la antrenamentul echipei s-a prezentat un bărbat corpolent din Brăila, un anume Florin Petcu. Voia să discute cu mai mulți jucători, era nemulțumit că nu ieșiseră lucrurile cum voia el. A început să povestească în gura mare și să amenințe. Așa am aflat că jucătorii aveau un cod agreat cu el. Dacă aranjamentul urma să se facă, jucătorii se duceau la încălzire la poartă și puneau mâna pe plasă. Dacă nu se făcea, nu se apropiau de poartă. 

Petcu a început să arate și mesajele pe care și le dăduse cu Roșu și alți jucători și striga în gura mare: Mă duc la pușcărie, dar pe ăștia nu îi las!”. Spunea că a pierdut două miliarde de lei pe ponturile date de jucători, că se împrumutase la cămătari. Lui Sorin Frunză (n.r. - campion al României cu Unirea Urziceni în 2009) i-a spus că a vrut să-i bage un cuțit în spate la mall pentru că Roșu și ceilalți îi spuseseră că Frunză le încurcă blaturile. Că nu vrea să aranjeze. Petcu i-a zis lui Frunză că într-o seară a stat în spatele lui cu un cuțit în buzunar și că a avut noroc că l-a strigat soția. Ca să dovedească a scos din buzunar un cuțit și ni l-a arătat. 

 L-am dus pe Petcu într-un birou și l-am confruntat cu jucătorii acuzați. Din atitudinea lor, era evident că sunt vinovați. Roșu a spus că se știe cu Petcu din oraș și că a împrumutat bani de la el, moment în care Petcu a început să-l înjure îngrozitor. Îi striga că Roșu a venit de fapt la el să-i propună să aranjeze meciurile”.  

Mesajele de amenințare cu moarte pe Telegram

EXCLUSIV Jucători „blatiști” din Liga 2, amenințați cu moartea pe Telegram: „Bag baioneta în tine, mă duc la pușcărie!” » Percheziții și mandate de aducere într-un dosar de trucare de meciuri
Costel Roșu, principalul jucător din dosarul de trucare de meciuri

Gazeta a intrat în posesia mesajelor schimbate între Florin Petcu și jucătorii Brăilei. Într-un schimb dur de mesaje cu Costel Roșu, Petcu scrie:  

  • “Eu îmi vreau banii înapoi. 
  • Și spune-i ăluia la care te-ai dus să îi dai bani la hotel și că făcea că nu vrea  și până la urmă i-a luat cu două mâini că eu nu vreau  500 de euro înapoi. Eu vreau 770 de milioane și 1.500 de euro înapoi. Să vândă mă-sa și cu ta-su vaca și caprele.  
  • Să îmi bag p*** dacă nu îmi scoateți banii toți…la pușcărie cu voi! Eu nu mă duc la șeful comisiei. După ce te tai pe tine, mă duc singur la procuratură cu biletele, telefonul și baioneta. M-am săturat de voi. M-ați găurit destul. Am ajuns să mă împrumut de bani să pariez. M-am săturat. 
  • Nu îmi începe iar cu ștocărelile de cote mici că gaura e prea mare"

Roșu răspunde: “Ți-am zis  că vorbesc zilele astea și îți spun ce trebuie să pui. Trebuie să vorbim zilele astea” 

Petcu scrie

 “Dacă ți-am promis că dacă nu încerci să scoți din banii mei începând de duminică cu Hermannstadt (Hermannstadt - Dacia Unirea 3-2, 22 octombrie 2017) și cotă mare, să moară Alexandra dacă nu vin în țară și te tai. Bag baioneta în tine, mă duc la pușcărie și te iau și pe tine cu mine. Că tu m-ai adus în starea asta. Eu nu am jucat la pariuri 41 de ani, să vedem pe cine crede judecătorul. Eu nu mă împrumut de bani. Am ajuns să-mi bat soția din cauza presiunii că am pierdut toți banii. Roșule, îți mai zic o dată. Dacă nu începi să-mi scoți bani de duminică, și nu cotă de 2, eu vin în țară și te tai”.  

EXCLUSIV Jucători „blatiști” din Liga 2, amenințați cu moartea pe Telegram: „Bag baioneta în tine, mă duc la pușcărie!” » Percheziții și mandate de aducere într-un dosar de trucare de meciuri

Roșu răspunde: “Pot să-ți zic acum ceva, până nu vorbesc cu toată lumea. Ok?” 

Petcu scrie, postând și o poză cu biletele de pariuri aruncate: 

  • După ce te-am tăiat și te-am lăsat paralizat pe toată viața, dau astea la gardă. Biletele, convorbirile, telefonul cu contul de Betfair și intrăm toți la pușcărie. În curtea de plimbare te asigur eu că tu nu poți juca. O să fii cel mult antrenor, să stai pe bancă. Că nu mai poți să joci fotbal” 
  • “Vorbește cu toți 8 și cu 4 rezerve că îmi vreau banii înapoi repede. Și cu Iosofache, că el a decis că iese 2 cu Metaloglobus (n.r. - Dacia Unirea - Metaloglobus 2-1, din 30 septembrie 2017) a Peco dimineața în ziua meciului. Și cu ăia 3 care au fost cu ursul la hotel și le-ai dat 500 de euro de fiecare în parte să lase jocul că așa ai zis tu. Iosoface și Stănciulescu și morții mă-sii.  
  • “Tu chiar nu înțelegi că dacă nu începi să-mi scoți din banii mei și ai lui Ursu te tai și vă bag pe toți la pușcărie. Și spune-i ăluia care a stat cu mine pe bancheta din spate după ce ați făcut 1 în loc de 2 cu Metaloglobus că îmi spunea să stau liniștit că scot jumate de miliard.
  •  E, transmite-i că, în morții mă-sii, liniștea pe care o am eu să o aibă el și că nu am avut liniște deloc și am ajuns la limita maximă.  Și când ne-ai spus să pun 2 în Cupă că îi bateți sigur ai vorbit cu toată echipa. M-ați băgat iar 170 pe mine și 100 pe Ursul.
  •  Și spune-i lui Roșoagă să nu mai parieze el și să joace ce trebuie în teren. Dacă spune 1, să joace de 1. Dacă spune 2, să joace de 2”.

 Costel Roșu (35 de ani) este acum jucător în Liga 3, la Mostiștea Ulmu. Mijlocașul George Iosofache s-a retras. Potrivit surselor Gazetei, el se află la poliție pentru a da declarații, împreună cu alte persoane implicate în dosar.  Surse judiciare susțin că Florin Petcu, cel care îi amenința în mesaje pe jucători, i-a incendiat mașina lui Roșu după scandalul izbucnit în 2017. 

+1 FOTO

Citește și:

Acuzat de trucare de meciuri pentru pariuri, Costel Roșu își susține în continuare nevinovăția: "N-am fost plătit 10 luni, a divorțat și soția de mine!"

A spus tot! Primul antrenor din România care-și acuză propriii jucători: "Au fost niște blatiști ordinari! Niște nenorociți!" + Reacția unuia dintre acuzați: "Sunt scârbit de fotbal"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
mateiserban
mateiserban  •  13 Noiembrie 2020, 23:59

Daca intri in din astea cu ***........te mananca. Eu ii inteleg si pe copiii aia, erau neplatiti de 9 luni, in Liga a 2-a au si salarii mici, mai ales la Braila. Trebuiau si ei sa manance, sa scoata un ban. Dar greseala vietii e sa lucrezi cu interlopi. Nu au nici macar respect pentru legea Omerta, astia vorbesc tot. Inainte, barbatul era barbat si nu se ducea fotbalistii sa dea in gat a club. Pai ce, l-au obligat? Nu sti agaroiul in ce baga bani, ca risca cu pariurile?? Saracul...cica si-a batut nevasta din cauza lor. Pai bah, tu nici nu stii sa scrii corect in mesaje, dar visai sa castigi 700 de milioane vechi pe ponturi de la fotbalisti....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danilovic
danilovic  •  13 Noiembrie 2020, 16:14

Acel departament din cadrul FRF este o gluma... Un moșulică care nu face nimic, se plimba toată ziua prin tara la asa zise ședințe cu celebrul trening FRF și cam atât... Deci nu e vorba ca nu știau sau nu ar fi vrut sa facă ceva, incompetenta e problema...

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  13 Noiembrie 2020, 16:01

Burleanu e de vina ...trebuie Buget inainte de inceperea sezonului sau garantii si Conditie de Licentiere si in Liga 1 si in LIga 2 ! Diicot sa isi faca treaba !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează