FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

EXCLUSIV Mircea Lucescu la Rapid! Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, forțează revenirea lui Il Luce pe bancă pentru a-și asigura încă un mandat

Articol de , , - Publicat miercuri, 11 septembrie 2019 23:00

Dan Tudorache, primarul sectorului 1, insistă în culise pentru o mutare-șoc: revenirea în antrenorat a lui Mircea Lucescu, în „B”. Edilul încă nu a obținut acordul lui Mircea, dar continuă să-l preseze pe tehnicianul în vârstă de 74 de ani să-i ia locul lui Daniel Pancu.

Rapid a încercat să mascheze tensiunea internă cu o conferință de presă a președintelui Ovidiu Burcă. Situația reală în urma apariției lui Burcă?

Daniel Pancu e confirmat în declarațiile publice, dincolo de aparențe i s-a stabilit deja înlocuitorul! Alertat de începutul de sezon pe care suporterii îl consideră dezamăgitor, primarul DanTudorache îl presează pe Mircea Lucescu să redevină antrenor al giuleștenilor!

Soluția sună fantasmagoric, însă șansele să se ajungă la o astfel de colaborare surprinzătoare ar fi alimentate tocmai de către antrenor. "Lucescu nu i-a spus «nu» primarului, a acceptat să continue discuțiile, ba chiar i-a dat de înțeles c-ar fi posibil să accepte postul", pretind surse din club.

EXCLUSIV Mircea Lucescu la Rapid! Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, forțează revenirea lui Il Luce pe bancă pentru a-și asigura încă un mandat

Mircea, 74 de ani, l-ar înlocui pe fostul lui jucător de la Rapid și de la Beșiktaș, Daniel Pancu, în vârstă de 42 de ani.

Lucescu ar coborî din nou în "B" după 40 de ani! A mai condus o formație din liga a doua la începutul carierei sale, pe Corvinul Hunedoara, club pe care l-a urcat în primul eșalon și pe care l-a transformat într-unul dintre cele mai tari din țară, o realizare cu care Mircea a atras atenția asupra talentului său de antrenor. Mai are el și acum energia necesară pentru munca din "subsolul" fotbalului?

„Lucescu e garanția că va mai fi primar”

Tudorache nici nu se mai gândește la așa ceva, nu randamentul echipei constituie motivația principală a lui în negocierea cu Lucescu. Mai mult îl interesează alegerile programate în vara anului viitor, când speră că-și va păstra funcția.

Angajarea lui Lucescu ar fi o lovitură de imagine fantastică, i-ar cuceri pe suporterii vișinii, care ar trece și peste o eventuală ratare a promovării, încântați că "nea Mircea" s-a întors la ei și că revenirea idolului ar constitui un semn despre planurile serioase ale clubului. Rapidiștii votează, deci miza e concretă.

Tudorache e convins că dacă l-ar convinge pe Lucescu ar fi ca și cum și-ar asigura victoria în alegeri", explică apropiați ai primarului. El nu e acționar al Rapidului, nu are nici vreun post executiv, dar funcționează în continuare ca un fel de patron al vișiniilor, de când a girat reînființarea echipei, înscrierea ei în competiții și recuperarea numelui și a mărcii istorice. 

1999e anul în care Mircea Lucescu a câștigat campionatul cu Rapid

Îl curtează de un an

Tudorache l-a atras deja pe Lucescu aproape de Rapid, Mircea a asistat la majoritatea partidelor pe care le-au disputat vișiniii în ultima vreme, inclusiv în deplasări a mers. Primarul îl tenta de un an cu postul de președinte al clubului. "Il Luce" tot a amânat răspunsul, gândindu-se că n-ar renunța la antrenorat pentru o muncă mai mult de reprezentare decât de decizie. Tudorache vine acum cu o idee nouă: Lucescu, reformatorul Rapidului spre sfârșitul anilor '90, să se așeze din nou pe banca vișiniilor. 

10 punctea câștigat Rapid în primele șase etape, cu Daniel Pancu pe bancă. Echipa e pe locul al 7-lea, cu trei puncte sub a treia clasată, Gloria Buzău, poziție care permite participarea în barajul de promovare

S-au aprins de la transferuri

Rapid s-a plimbat prin liga a treia în sezonul trecut, a promovat ușor și suporterii sunt surprinși acum că echipa nu are în continuare același parcurs. Nivelul din liga a doua se dovedește mai tare decât calculaseră conducătorii clubului. 

Acționarul principal Angelescu, președintele Burcă și directorul sportiv Florin Manea au alcătuit lotul, Pancu n-a avut influență în alegerea achizițiilor. Oficialii evită să-și asume responsabilitatea, de teama reacției galeriei. 

„Eu n-am făcut niciun transfer, dar nu mă plâng de asta, îmi asum același obiectiv cu care am pornit, promovarea, și am încredere în lot, nu mă îndoiesc de valoarea jucătorilor. E doar un context cu ghinion, cu absențe, cu greșeli imense ale noastre”, crede Pancu. „El e simbolul clubului, e cel mai important personaj de aici”, spusese Burcă despre Pancone. 

EXCLUSIV Mircea Lucescu la Rapid! Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, forțează revenirea lui Il Luce pe bancă pentru a-și asigura încă un mandat

Tocmai asta îl face pe Daniel intangibil, el beneficiază de iubirea necondiționată a suporterilor giuleșteni. Doar un alt „icon”, cum e Mircea Lucescu, i-ar putea face pe "ultras" să accepte înlocuirea idolului lor.

Vezi și:

VIDEO Daniel Pancu, nervos și după calificarea în „16-imile” Cupei: „Facem multe cadouri” + „Vreau să jucăm cu Steaua, Dinamo sau Craiova”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

OPINIE GSP » Pancu chiar este singur împotriva tuturor! Victor Vrînceanu: „Asta este problema Rapidului în acest moment”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (34)
1213785285311900
Adrian Ionica  •  12 Septembrie 2019, 18:37

Tudorache poate sa l aduca si pe Klopp numai pupa mandat , nu a facut absolut nimic in 3 ani, degeaba locuieste in sectorul 1, sa se uite in sectorul 4 cu un buget net inferior ! O rusine de primar !

adriann_
adriann_  •  12 Septembrie 2019, 17:30

Hai cu Mircea Lucescu antrenor mai repede, cat nu sunt compromise sansele de promovare.

deusdat
deusdat  •  12 Septembrie 2019, 13:41

Ce treabă are ”mandatul” lui Tudorache? În România nimeni nu votează fiindcă îi dă guvernul sau primarul ceva. Dacă ar fi așa, toate guvernele ar fi câștigat alegerile în loc să le piardă, că toate au dat: salarii, pensii, electorate, fasole cu ciolan... Românul imparțial primește tot, râgâie și votează cu opoziția.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează