FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROMOVARE

EXCLUSIV Promovare pe modelul Rapid?! » FRF pregătește schimbarea regulamentului pentru a ajuta o echipă de tradiție

Articol de - Publicat marti, 31 iulie 2018 14:54

FC Argeș și CS Balotești nu pot promova fiind cluburi finanțate de primării, dar ar putea beneficia de o derogare pentru schimbarea statutului juridic.

Situație specială în Liga a 2-a, cu numai câteva zile înainte de startul campionatului, programat în acest weekend. FC Argeș, dar și CS Balotești nu ar avea dreptul să promoveze în Liga 1, la capătul sezonului 2018-1019, ambele fiind cluburi de drept public, înființate și finanțate de primării.

Coincidență, cele două urmează să joace în meci direct, la Pitești, chiar în prima rundă, pe 4 august. Conform Legii Sportului, doar cluburile de drept privat se pot afilia și participa în campionatul Ligii Profesioniste de Fotbal, ele fiind obligate să fie organizate fie ca societăți comerciale pe acțiuni, fie sub formă de asociație non-profit, de tipul ONG.

Va conta meritul sportiv

Surse federale susțin că forul de la Casa Fotbalului pregătește o nouă modificare de regulament, asemănătoare celei din acest an, de la Liga a 4-a. Când Comitetul Executiv de Urgență a emis un articol prin care Academiei Rapid și celor de la ASSR Brașov li s-a permis să poată obține personalitate juridică și CIS pentru a putea juca la promovare. Practic, ar fi o derogare prin care formații precum FC Argeș sau CS Balotești să-și poată schimba forma juridică în timpul stagiunii sau la finalul său, până la începerea sezonului 2019-2020 de Liga 1.

Aceleași surse au comentat: "Se va merge pe același principiu al meritului sportiv. Legea Sportului nu prevede expres în ce perioadă trebuie făcută schimbarea formei de organizare, dar cele două cluburi trebuie să devină profesioniste ca să poată promova. Condiția este ca noile cluburi, profesioniste, să fie chiar continuatoarele celor care ar câștiga pe teren dreptul de promovare". 

"Cel mai important este ca, indiferent de unde vin banii, proiectul să fie finanțat, să nu se piardă. Din câte știu, deja au fost discuții cu unii sponsori, să vină să finanțeze echipa" Emil Săndoi, antrenor FC Argeș

"Noi am început deja demersurile pentru schimbarea formei juridice a clubului, chiar dacă nu am fost anunțați de niciun demers din partea FRF" Liviu Gulie, președinte CS Balotești 

Ce spune Legea Sportului

Art. 31. 1 
Cluburile sportive, organizate ca societăți comerciale sportive pe acțiuni, sunt cluburi sportive profesioniste. Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiții sportive profesioniste, promovarea și dezvoltarea activităților sportive, precum și alte activități legate sau derivate din obiectul lor social.

Art. 42. 1
Ligile profesioniste sunt structuri sportive constituite prin asocierea cluburilor sportive profesioniste pe ramuri de sport.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
612715975570289
Nicolae Călinescu  •  01 August 2018, 18:15

Gspisti nemernici,care model Rapid?Sunteți mai jegoși decât bolșevici i,niste mincinoși.Rapid nu este finanțat de Primărie,CAS Steaua da,este finanțată de Primăria sector 5,și de MAPN,normal nu ?

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  31 Iulie 2018, 22:11
Postat de ares123 pe 31 Iulie 2018, 16:40

Era imposibil sa spui si tu ceva fara bagi si FCSB acolo...esti dereglat baietica, la fel ca hitman, catalyn si ceilalti cativa postaci care doar atata stiu...FCSB. Asta e boala psihica..

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  31 Iulie 2018, 22:06
Postat de ffdp pe 31 Iulie 2018, 17:07

Vrem steaua , rapid , fc arges si u craiova in prima liga .......reparati urgent hotia si prostia ....afara cu ciobanii din romania

Si adevaratul Dinamo, cel al lui Badea, nu *** neghinita ajutat de psd si ai caror sustinatori bat demonstrantii pro-democratie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează