FOTBAL  »  LIGA 2  »  SPORTUL SNAGOV

EXCLUSIV / Valeriu Răchită revine la Sportul Snagov: „Nu pot să stau acasă” + Ilfovenii vor avea stadion de Liga 1

Valeriu Răchită
Valeriu Răchită

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2019 22:20

Valeriu Răchită (49 de ani) a ajuns la o înțelegere cu Sportul Snagov, echipă pe care o va pregăti în următorul sezon al Ligii 2.

Ultima dată la ACS Poli Timișoara, Valeriu Răchită se întoarce pe banca tehnică a echipei Sportul Snagov pe care a mai pregătit-o în sezonul 2017-2018.

Tehnicianul a discutat în ultimele zile cu primarul comunei Snagov,  dar și cu reprezentanții Asociației Voința Snagov, pentru a negocia condițiile în care acesta să se întoarcă în tabăra ilfoveană.

Conturarea unui nou proiect bazat pe tineri, dar și aprobarea CNI pentru construirea unui stadion de 4.500 de locuri au fost factorii care l-au convins pe noul manager general al ilfovenilor.

„Am vrut să mă întorc pentru realizarea acestui proiect, dar și pentru că nu pot să stau acasă. E aproape de casă și am mână liberă aici. Cătălin Rufă va face un pas în spate. Eu cu primarul Snagovului, Marian Oancea, am decis să realizăm proiectul acesta și va fi totul transparent. Încercăm să facem un proiect frumos pentru comunitatea snagoveană, care să aducă și satisfacții”, a spus Valeriu Răchită, pentru GSP.ro.

Finanțatorul Cătălin Rufă va rămâne doar acționar, iar Asociația Voința Snaogov va prelua și ea din acțiunile clubului ilfovean. 

Stadionul, motiv de promovare

Întrebat dacă își propune promovarea, Valeriu Răchită a răspuns realist, dar se gândește că poate realiza această performanță cu Sportul Snagov în viitor, de dragul noului stadion care se va construi pe locul celui de la Ghermănești.

„Anul acesta va fi un an de tranziție. Vom avea mulți tineri, dar într-un an sau doi, vom avea și o echipă care să promoveze, pentru că vom avea un stadion de Liga 1, la standarde europene. CNI ne-a aprobat planul”, a spus Răchită.

Își alege atent jucătorii

Ilfovenii se vor reuni miercuri, 17 iulie, la baza sportivă de la Ghermănești, unde Răchită va testa o serie de jucători noi în vederea formării unui lot competitiv la Sportul Snagov. Acesta a reușit să adune în doar două zile 30 de jucători pentru reunire, dar le transmite acestora că la Snagov va fi o selecție continuă.

„Mâine voi avea la reunire 30 de jucători, pe care vreau să îi testez. La mine e greu, trebuie să demonstreze”, a mai spus tehnicianul.

Valeriu Răchită a mai antrenat echipe precum Petrolul Ploiești și Astra, iar în acest an se va lupta în Liga 2 cu nume precum Rapid București, FC Argeș, UTA, Petrolul Ploiești, Farul Constanța sau U Cluj. 

VEZI ȘI:

EXCLUSIV / Sorin Colceag a revenit în fotbalul românesc, după experiența de la Zimbru Chișinău! Va antrena o echipă de Liga 3: „Aici am început cariera”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează