FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

Fanii Rapidului nu renunță la echipă » Gestul făcut de suporteri: "Rapid este unul dintre cele mai importante simboluri! O țară fără simboluri devine o țară fără istorie"

Articol de - Publicat marti, 20 septembrie 2016 10:08

Clubul Rapid se află într-o situație extrem de delicată, fiind la un pas de faliment. 

Societatea Rapid SA, patronată de Valerii Moraru, află pe 12 octombrie dacă va intra în faliment și dacă va înceta să mai existe. 

Fanii giuleștenilor nu și-au pierdut speranțele și apelează la orice mijloace pentru a salva echipa. O parte a galeriei a decis să ceară ajutorul președintelui României, Klaus Iohannis, căruia îi spun să intervină în această problemă.

Suporterii i-au trimis o scrisoare lui Iohannis în care povestesc istoria clubului și spun că echipa trebuie salvată pentru că este un simbol al României și că formația giuleșteană a îndeplinit toate condițiile pentru a juca în Liga 1.

"Domnule Presedinte,

Ne aflam in fata dumneavoastra prin prezenta scrisoare in incercarea de a va cere sprijinul in lupta pentru salvare a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Romaniei, clubul de fotbal Rapid Bucuresti.

Din pacate, la fel ca in cazul multor alte simboluri, gestionarea din exterior si lipsa unui suport din partea institutiilor din ultimii ani a dus la deprecierea si aducerea lor intr-o stare precara aflandu-se la un pas de disparitie. O tara fara simboluri devine o tara fara istorie. O tara fara istorie devine o tara fara entitate, iar o tara fara entitate este o tara fara putere de a progresa. Avem nevoie de simboluri deoarece acestea sunt conbustibilul viselor noastre de zi cu zi.
In cazul de fata, Rapid este visul nostru, a milioane de romani din si dincolo de granite, Rapid este pasiunea pentru fotbal, Rapid este bucuria oamenilor simpli, Rapid este un simbol national, Rapid este dorinta unei Romanii mai bune .

Povestea incepe in data de 25 iunie 1923 cand un grup de muncitori ceferisti isi pun pentru prima oara condeiul pe foaie in cartea de istorie a fotbalului romanesc si pun bazele unui club de fotbal. La inceput a fost o poveste amunzanta a unor oameni simpli care jucau de placere, cu neveste care le-au facut echipamentele din material de perdele pentru trenuri.
Rapid a reusit sa devina un simbol al fotbalului influentand evolutia lui in Romania, fiind luat ca exemplu si model de alti oameni simpli care au fondat de-a lungul timpului alte cluburi de fotbal.

Rapidul nu castiga trofee, dar era mereu un adversar care lupta pana la capat si juca spectaculos radicand publicul in picioare si astfel si-a castigat respectul. Intr-un fotbal in care restul cluburilor pentru a castiga se foloseau de orice mijloc oricat de necurat era, Rapid respecta sportul si principiile sale.
Fotbalul este un fenomen social, dar ce ar fi fotbalul fara suporteri? Trairile din teren s-au transferat in tribune, iar de la simpli spectatori, acei oameni au ajuns sa nutreasca sentimente pentru un lucru comun, Rapid.

Despre Rapid s-au scris carti, poezii si am putea vorbi fara oprire timp de saptamani probabil, dar avem nevoie de ajutorul dumneavoastra in calitate de Presedinte al romanilor sa ne reprezentati in lupta cu un sistem care inca poarta urmele coruptiei, pentru a putea vorbi in continuare la prezent despre acest club, aceasta stare de spirit, aceasta eterna dragoste a milioane de romani.

In sezonul competitional 2015-2016 Rapid si-a asigurat promovarea in prima divizie de pe primul loc al seriei 1, divizia B. In ciuda faptului ca si-a castigat pe teren dreptul de a evolua in prima liga si a indeplinit toate cerintele de eligibilitate la inceputul sezonului, lucru confirmat si de catre FRF in urma cu doua zile la cererea LPF, asociatie care se ocupa exclusiv de prima divizie, aceasta din urma a refuzat dupa o zi prezenta noastra in prima divizie din cauza procesului de intrare in faliment in care este implicat FC Rapid Bucuresti. Falimentul ar duce la o inchidere definitiva a cartii de povesti numite Rapid, deoarece pentru noi nu exista un nou inceput , intreaga noastra istorie bazandu-se pe principii nu pe trofee.

Speram ca am reusit sa exprimam cat mai bine ceea ce se afla dincolo de randuri, in spatele acestui simbol si sa ne aratati ca exista speranta sa avem o Romanie mai buna in care principiile si simbolurile nationale sunt aparate, o Romanie in care putem visa frumos la ziua de maine, o Romanie in care sentimentele nu au pret, o Romanie in care sa existe respectul trecutului si a celor care si-au dedicat viata crearii unor lucruri de care urmasii lor sa se bucure." scrisoarea fanilor rapidiști

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
rapid_forever_1923
rapid_forever_1923  •  20 Septembrie 2016, 19:21

Ar trebui trimise scrisori catre Porumboiu, Valvis, Taher si alti oameni de afaceri din Romania si strainatate...

rapid_forever_1923
rapid_forever_1923  •  20 Septembrie 2016, 19:17

La Rapid e nevoie de bani, cat timp nu se va implica un om de afaceri cu posibilitati, clubul nu va avea nici o sansa...intr-adevar, ar trebui schimbat cadrul legislativ pentru tot sportul romanesc si facut loc banilor privati in sport, la fel cum se intampla in Occident...

petrolul52fan
petrolul52fan  •  20 Septembrie 2016, 19:13
Postat de maryuss87. pe 20 Septembrie 2016, 17:47

voi nu ati avut niciodata galerie, sa nu uitam ca voi sunteti ASTRA 2. Asa s-a format Petrolul, iar daca *** din ploiesti nu ar mai fi acolo rata de suporteri la petrolul ar scadea la maxim 200. Ce-i drept sunteti mai putini decat ***.

Mai bine Astra 2 decat o scarba bolsevica care si-a obtinut majoritatea performantelor furand cei mai buni jucatori de la alte echipa sub amenintarea Securitatii timp de 40 de ani. Noi macar avem o istorie curata, fara prea multe performante ce-i drept, dar cu care ne mandrim. La fel si Rapidul (nu mai ziceti voi ca cica ar fi fost ei "primii comunisti" sau alte prostii, ei nu au fost niciodata ajutati de sistem ca voi si Dinamo, si ca va convine ca nu va convine mereu s-au p1s4t pe voi la meciurile din Giulesti, si de multe ori si in Ghencea), si in ciuda faptului ca sunt rivalii nostri istorici ei sunt singura echipa din Bucuresti pe care o respect pentru istoria si galeria ei, la fel ca majoritatea fanilor ploiesteni. Sincer, nici nu ar fi trebuit sa iti raspund la ce aberatii ai scris acolo (dar ce asteptari sa ai de la *** lui Becali)....pai bai desptetule, noi care avem mai multi fani la meciurile de acasa din Liga IV decat voi in Liga 1 pe Arena Nationala, noi n-avem galeria? La voi nu mai vin ultrasii de un an jumate la meciuri pentru ca s-a schimbat o amarata de sigla, la noi inca vin mii de ultrasi la meciuri dupa ce am fost retrogradati in Liga IV, tu realizezi ce penibil esti? Daca erati voi in locul nostru crezi ca mai veneau macar 500 de oameni la meciuri? Inca o data, etern inteligentii fani internauti ai FCSB-ului in actiune. Daca taceai filozof ramaneai.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează