FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC ARGEȘ

OFICIAL Șase transferuri într-o zi la FC Argeș » Alexandru Pelici a început campania pentru promovare

Andrei Panait s-a întors în Trivale / Sursă foto: argesfc.ro
Andrei Panait s-a întors în Trivale / Sursă foto: argesfc.ro

Articol de - Publicat joi, 22 iunie 2023 20:10 / Actualizat vineri, 23 iunie 2023 00:14

A doua zi după ce l-a prezentat pe Alexandru Pelici în funcția de antrenor principal, FC Argeș a anunțat șase transferuri. 

Atacantul Valentin Buhăcianu (29 de ani), fundașul central Adrian Scarlatache (36 de ani) și mijlocașul ofensiv Florian Haită (21 de ani) au fost primii care au semnat cu piteștenii. Ulterior, au devenit oficiale mutările altor trei mijlocași: Cristian Balgiu, 28 de ani, ultima oară la CSA Steaua, Ionuț Rădescu (28 de ani), precum și Andrei Panait, ultimii doi veniți de la Mioveni. 

UPDATE 22:20 » Andrei Panait s-a întors la FC Argeș

În fine, piteștenii au anunțat și cea de-a șasea achiziție a zilei: mijlocașul Andrei Panait, 34 de ani, a revenit în Trivale de la CS Mioveni. Fotbalistul promovase cu Argeșul în prima ligă în 2020, însă a fost cedat ulterior la galben-verzi. „Panucci” e un nume cu ștate vechi la Pitești, acesta făcând parte și din echipa care a promovat din Liga 3 în Liga 2. 

„Andrei Panait îmbracă din nou tricoul alb-violet. Piteșteanul în vârstă de 34 de ani a jucat în sezonul trecut pentru CS Mioveni. „Panucci” a început fotbalul la 9 ani, în vara lui 1998, la centrul de copii și juniori al clubului nostru, sub îndrumarea lui Mihăiță Ianovschi.

În 2012 a fost nevoit să plece la CS Mioveni pentru a putea să își continue cariera. A revenit la Pitești în 2015, evoluând pentru SCM Pitești. După promovarea echipei în Liga a 2-a, a fost unul dintre cei mai constanți jucători în sezoanele ce au urmat. După promovarea în Liga 1, a jucat în meciul cu UTA Arad, apoi a părăsit echipa noastră. Până la acel moment strânsese 78 de meciuri și a marcat 4 goluri pentru FC Argeș. Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!”, i-a transmis clubul, care i-a pregătit o prezentare specială.

@fcarges53

Două promovări în ⬜️🟪 Vultur pe viață 🦅 Bine ai revenit!

♬ sunet original - FC Argeș 1953

În februarie, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Andrei Panait povestea cum a decurs întâlnirea avută cu Novak Djokovic în Serbia, la cabinetul celebrei Marijana Kovacevic.

UPDATE 22:15 » Ionuț Rădescu, transferul #5 la FC Argeș

În fine, piteștenii au anunțat și cea de-a șasea achiziție a zilei: mijlocașul Andrei Panait, 34 de ani, a revenit în Trivale de la CS Mioveni. Fotbalistul promovase cu Argeșul în prima ligă în 2020, însă a fost cedat ulterior la galben-verzi.

Al cincilea transfer perfectat de FC Argeș vine tot de la CS Mioveni: Ionuț Rădescu, fotbalist cu 24 de apariții în precedenta ediție din Superligă, a semnat cu piteștenii. 

„Bine ai venit, Ionuț Rădescu! Fotbalistul muscelean se întoarce în locul unde a făcut primii pași în fotbal. Luptăm împreună pentru promovare!”, a anunțat FC Argeș joi seara. 

UPDATE 20:00 » Și Cristian Balgiu a semnat cu FC Argeș

FC Argeș a reușit un nou transfer joi, al patrulea. Piteștenii au bătut palma cu Cristian Balgiu, fotbalist care a mai trecut, pe lângă Steaua, pe la Concordia Chiajna, CS Afumați, ASA Târgu Mureș, Juventus București, Turris sau Universitatea Cluj.

„Noul nostru jucător a terminat în ultimele două sezoane pe loc promovabil, atât cu U Cluj, cât și cu Steaua. Sperăm să o facă și cu noi! Bine ai venit, Cristi! Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!”, se arată în comunicatul emis de alb-violeți.

***

După ce peste 15 jucători și-au încheiat în ultimele zile contractele cu echipa proaspăt retrogradată în liga secundă, FC Argeș începe să-și creioneze strategia pentru proxima ediție a ligii secunde, în care alb-violeții și-au propus promovarea. Joi, clubul din Trivale a anunțat nu mai puțin de trei transferuri, câte unul în fiecare compartiment. 

Alexandru Pelici, prezentat oficial în Liga 2: „Obiectivul meu este promovarea!”
NUMIRE
Alexandru Pelici, prezentat oficial în Liga 2: „Obiectivul meu este promovarea!”

Patru transferuri într-o zi la FC Argeș

Ultima oară la UTA, atacantul Valentin Buhăcianu vine să umple golul lăsat în ofensivă de plecările lui Arnold Garita și Kevin Koubemba. Argeșul și-a asigurat și serviciile lui Florian Haită de la Farul, un fotbalist pe care Hagi l-a împrumutat în ultimii ani la Turris Turnu Măgurele și la Universitatea Cluj.

În fine, la echipa preluată de Pelici a sosit și Adrian Scarlatache, stoperul care a evoluat în ultimele sezoane la CS Mioveni. De la colega de județ, „picată” la rândul său în Liga 2, ar mai urma să fie aduși alți fotbaliști, spun oameni din club.  

Șase transferuri într-o zi la FC Argeș » Alexandru Pelici a început campania pentru promovare
Adrian Scarlatache (în dreapta) a semnat cu FC Argeș

„Obiectivul meu este promovarea echipei în Superligă, acolo unde este locul lui Argeșului. Fie că e vorba de jucători, staff, conducere sau suporteri, cu toții trebuie să ne gândim doar la promovare”, a transmis Alexandru Pelici, după ce a fost instalat pe banca „vulturilor violeți”. 

Oriunde am antrenat, scopul meu principal a fost să formez un grup unit și să îi fac pe jucători să pună pe primul loc obiectivul grupului. Îndeplinindu-ți obiectivul la nivel de grup, cu siguranță le vei atinge și pe cele personale. Sper să îi cunosc cât mai repede pe cei care ne vor susține meci de meci. 

Am văzut că o fac oriunde ar juca echipa. Vreau să ne cunoască pe noi, staff-ul, și pe jucători ca oameni în primul rând și mai apoi ca profesioniști pe teren 

- Alexandru Pelici, antrenor FC Argeș

A plecat și Mario Zebic

Tot joi, clubul s-a despărțit oficial de un alt fundaș venit iarna trecută, croatul Mario Zebic: „Clubul nostru și fotbalistul Mario Zebic au ajuns la un acord pentru încetarea raporturilor contractuale pe cale amiabilă. Îi dorim mult succes în carieră!”

VIDEO Matchday experience, episodul 8 » Jale în Trivale! Stadionul lui FC Argeș primește cu greu notă de trecere

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO FCSB a încheiat negocierile cu Garita: „Nu stau să mă rog de el”

Andrei Prepeliță a semnat cu noua echipă: „Și-a asumat obiectivul!”

VIDEO L-a pierdut gratis Mititelu pe Duarte? » Gigi Becali îi face în ciudă: „A semnat. Poate să vină cu toporul!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează