FOTBAL  »  LIGA 2  »  SPECIAL GSP

Florentin Dumitru s-a reapucat de fotbal » "Micul Beckham" e coleg cu Odoroabă

Articol de - Publicat marti, 09 februarie 2010 00:00

Florentin Dumitru s-a apucat iar de fotbal, după doi ani de pauză, şi va juca în retur la Chiajna


"Piticanie, fir-ai al dracu'!". "Uitaţi-vă, mă, la el, ce e! Păi, ăsta ar mai juca lejer şi-n Liga I!". Liţă Dumitru se uită zîmbind la Florentin Dumitru: "Eu l-am convins să ne ajute. Mi-a zis . 

33 de ani are Florentin Dumitru. E cu trei ani mai tînăr decît Petre Marin, actualul căpitan al Stelei

Pe terenul sintetic de la Chiajna, play-makerul Stelei de acum cîţiva ani sprintează cot la cot cu Odoroabă, Martinescu, Oae. Ei sînt noii lui colegi, fiindcă s-a hotărît să joace iar fotbal, după aproape doi ani de stat pe margine. În perioada 2000-2005, Dumitru fusese poreclit "Micul Beckham", pentru centrările perfecte de pe dreapta, şi era unul dintre favoriţii tribunei din Ghencea.

3 ani au trecut de la ultimul meci al lui Dumitru în Liga I. A evoluat atunci pentru FC Naţional. Ultimul lui joc oficial datează din urmă cu doi ani, cînd a jucat tot la Chiajna

Cantonament cu 12 jucători :)
Liţă s-a rugat de Dumitru şi din cauza crizei. A crizei de fotbalişti. Omul de marcaj al lui Pele în Mexic '70 face haz de necaz: "Tocmai am terminat primul cantonament din iarna asta, în Antalya, unul cu antrenamente tari, de acumulare. Ce-i drept, au acumulat numai opt jucători, că atîţia am avut acolo!". De ce a mers totuşi în Turcia? "Primarul vorbise deja, făcuse rezervarea, aşa că mi-a spus . Au mers cu noi şi vreo trei moldoveni, cît să am suficienţi pentru amicale, că doar n-o băgam pe mama să joace! Pe moldoveni i-am trimis acasă după cantonament, că săracii n-aveau nici o treabă cu fotbalul".

Bluza cu 10 e mare de el
Lotul de acum e de 20, cu tot cu Dumitru, care conduce rîndul la alergare, şi la sprint, şi la rezistenţă. Colegii lui se interesează la ziariştii de pe marginea terenului: "Aţi venit pentru Florentin?". Unii dintre ei l-au văzut doar la TV, în roş-albastru şi în tricolor. Chiar şi-aşa, nu-l iartă, îl trîntesc în careu cînd insistă cu driblingurile.

"Micul Beckham", cu numărul 10 pe spate, caraghios în treningul prea mare, cu bluza care pare umflată, se răzbună şi marchează frumos, cu interiorul în colţul lung, după o acţiune de pitic fîşneţ. "Ha-ha-ha! Bravo, piticanieee!", ţipă Liţă. Antrenorul e atît de încîntat că face şi un pariu: "Îl vedeţi, mă, cum joacă? Şi granzii României aleargă numai după ciprioţi şi portughezi! Dumitru e şi acum mai bun ca ăia de-i aducem noi!".

1,67 metri măsoară Florentin Dumitru, aceeaşi înălţime ca a lui Torje, cel mai scund jucător din Liga I

INTERVIU / "De fotbal nu mă las niciodată!"

Dumitru explică ce l-a făcut să se antreneze şi să joace iar, la 33 de ani şi după doi ani de pauză

- Florentin, mai poţi să joci?
- De ce să nu pot? Nu sînt chiar aşa de bătrîn, mă mai ţin picioarele.

- Bine, dar ai stat pe margine o perioadă îndelungată. Asta nu te-a afectat?
- Nu am mai jucat pentru nici o echipă, dar nu înseamnă că am ieşit complet din fotbal. Asta n-o să se întîmple cît oi trăi! Fotbalul e viaţa mea, voi fi tot timpul atras de minge, de gazon. Sînt în formă bună şi acum, fiincă am mai alergat singur, m-am pregătit.

- Dar de ce te-ai retras acum doi ani?
- Pur şi simplu, aşa am simţit. Că trebuie să mă las de fotbal şi să mă apuc de altceva. Uite că m-am întors.

- De ce ai ales Chiajna?
- Fiindcă oamenii m-au ofertat, a insistat şi nea Liţă. Vreau să ajut Chiajna să promoveze. Ultima oară tot aici am jucat, acum doi ani. Şi atunci ne propuneam promovarea, dar am ratat-o.

"Fizic, mă simt excelent. Eu am alergat tot timpul fără probleme, nu mi-au displăcut antrenamentele. Cred că m-am născut cu plăcerea de a alerga"
Florentin Dumitru, fost internaţional

Forţează promovarea
Concordia a strîns mulţi jucători trecuţi prin Liga I, ca să forţeze promovarea. În afara lui Florentin Dumitru, în lotul de la Chiajna se mai află: Diniţă, Buhăescu, Pătraş, George Savu, Oae, Odoroabă. "Mă bazez pe ei, fiindcă au experienţă mare, speră să terminăm pe unul dintre primele două locuri", a spus Liţă Dumitru. Ilfovenii sînt pe locul 7 după tur, la 7 puncte de poziţia a doua, ocupată de Sportul.

Florentin Dumitru la Steaua:
- A jucat în Ghencea între 2000 şi 2005
- Cu el în echipă, roş-albaştrii au fost de trei ori campioni şi de două ori vicecampioni
- A evoluat de 23 de ori în cupele europene şi de 17 ori în echipa naţională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
 •  09 Februarie 2010, 12:19

....de aia avem fotbal asa bun ca promovom jucatori ca dumitru,f.petre,torje....astia alearga in farfurie si ni se pare ca vai ce viteza au....cum alearrga hamsterii pe roata ,adica pe loc.Uitativa cum arata jucatorii unor echipe celebre din europa.Hai sa vorbim serios:in afara de Mutu si Chivu care sunt exceptiile fotbalului rominesc un de joaca jucatorii romani?capitanul stelei ex.M.radoi la arabi....pai daca avea valoare avea loc in europa undeva.Fotbalul rominesc e in eroare de mult timp...

 •  09 Februarie 2010, 12:07

Hai Florentine, arata ca nu esti terminat. Si mie imi placeau la nebunie pasele tale. Sper sa revii la calitatea de-atunci, chiar daca nu mai ai aceeasi forta si viteza. Arata-ne ca nu esti terminat pentru campionatul nostru plin de stranieri. Bafta!

 •  09 Februarie 2010, 11:02

Undeva e o greseala! a fost la Steaua intre 2000 si 2005.A fost campion de trei ori! Steaua campioana in 2001 si 2005!?! Pe Fl.Dumitru am avut placerea sa-l vad jucand la Petrosani Jiul-Sportul 4-1, et.1 editia 96-97 (debutul lui in A,si a marcat golul Sportului)si in sez 2005-2006 in tricoul Jiului. Super jucator, cand punea piciorul pe minge parca se oprea timpul in loc... si cand ii dadea drumul... era pasa curata,precisa si de multe ori de gol.Pacat ca a avut accidentari asa grave! Succes!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează