LIGA 2  ·  RAPID

VIDEO Daniel Pancu, desființat de Florin Gătejan: „Nu-ți bate joc de suporteri, tu nu ești legendă! Virusul nostru e mai periculos decât coronavirusul”

Daniel Pancu e desființat
Daniel Pancu e desființat

Articol de - Publicat sambata, 27 iunie 2020 00:51 / Actualizat sambata, 27 iunie 2020 00:21

Florin Gătejan, cunoscut drept „Paţanu’”, e vechi suporter al Rapidului, din lotul căruia a făcut parte în 1967, când giuleștenii au cucerit titlul. Mulţi ani preşedintele Comisiei de Recurs de la LPF, el și-a vopsit casa în vișiniu, semn că dragostea sa pentru Giulești și Rapid a mers departe.

Ca mare susținător al Rapidului, „Pațanu” a fost deranjat de ultimele evenimente de la echipa de suflet și îl taxează pe Daniel Pancu, pe care nu vrea să-l recunoască drept legendă a clubului. Și pe care l-a găsit drept principal vinovat pentru cele întâmplate. 

- Domnule avocat, ați dorit să vorbiți despre Rapid. Ce s-a întâmplat? 
- În ultima perioadă mă deranjează faptul că tot "lătrăm" cu Rapidul și nu facem nimic. În fruntele „lătrăilor” se află domnul Pancu. Cel mai simpatic jucător și legendă a Rapidului. M-a deranjat foarte mult. 

- Ce mai exact? 
- Domnul Pancu a venit la Rapid, un băiat foarte liniștit. A jucat, a plecat în străinătate, a venit înapoi și era pe ultima sută la Voluntari când s-a întors. Îl băgau ăia în ultimele 10 minute. Între timp, s-a format o alianță să ajute Rapidul. Cu Niculae, Voicu, Maftei. Toți au venit la Rapid. Diferența e alta. El zice că s-a sacrificat. Păi, da, mă, dar tu ai venit la Rapid când la Voluntari jucai 10 minute! Restul, pe la nunți și botezuri. E un sacrificiu, dar nu la tine! Ci la Niculae, care a venit la noi din echipa campioană. 

- Totuși, a venit din Liga 1 în Liga a 4-a, e un sacrificiu... - Când Pancu a văzut că Nico e în conducere și că are balta pește, a zis să nu se mai bage nimeni. Că face el echipă. Pe Niculae l-a gonit și a plecat. N-a mai fost prieten cu el. La fel cu Maftei. A rămas legenda să conducă echipa asta. Și a dus-o în halul în care a dus-o. Mă deranjează când spune că e legendă. Ce legendă? Băi, băiatule! 

- Are în jur de 300 de meciuri la Rapid și a participat la ultimele performanțe, nu? 
- Stai nițel! Măi băiatule, la noi a jucat Nichi Dumitriu. Ăla era legendă! Păi, de când spune ăsta că e legendă mă duc pe lângă cimitir și aud zgomot din mormântul lui Bazil Marian, al lui Valentin Stănescu, Titus Ozon. Noi am avut genii! 

„I-a intoxicat pe suporteri să cânte Panco italiano" 

- Nu s-a autointitulat, suporterii din generația tânără au crescut cu Pancu, ei îl numesc legendă...
 - I-a forțat! Nu te mai da legendă, fii modest, fă echipa, promovează! Păi, ce, tu te lauzi că ai promovat echipa din Liga a 4-a? Aia e o rușine! Sau că ai bătut prin Liga a 3-a pe Făurei! 

- A venit când echipa era în Liga a 3-a, ce putea face? 
- I-a păcălit pe suporteri pentru că le-a spus că are echipă de Liga 1. Dă-le și indicații atunci, că pe tine te-a bătut Snagovul. Noroc că a venit coronavirusul și l-au schimbat, că retrogradam! Noi, rapidiștii, avem un virus mai vechi decât Coronavirusul. Nu-ți bate joc de suporteri! Că noi avem microbul ăsta din tată în fiu. Virusul ăsta e mai periculos decât coronavirusul. Virusul rapidistului îl bagi în tine, nu te ia, într-adevăr, dar te chinuie toată viața. 

- A fost o formă de a-și motiva echipa, ce le putea spune? 
- M-a deranjat că a zis că ăsta e Rapidul adevărat. Ce Rapid din 1924? Ce Rapid al lui Dumitriu? Îi făcuse pe copiii ăștia din galerie să creadă că ăsta e singurul Rapid. Ajunsese în asemenea hal de avar, tupeu, obrăznicie... La noi se cânta imnul „Suntem peste tot acasă” sau cel al lui Ștefan Bănică, iar acum, după ce și-a bătut joc Snagovul de noi, să aud că îi dirijează să strige „Panco italiano". Luați caseta! Microbiștii intoxicați asta cântau.

 - Nu cred că le-a cerut, așa se cântă de ani buni la Rapid. 
- Atunci cum să-i lași să facă asta? Nu mai face caz de rapidismul tău! Tu ai fost unde ai simțit miros de sânge. Să nu se mai compare cu rapidiștii care încă mai au urme de zgură pe fund de la terenul din spate! A spus că e rapidist, dar că a fost și dinamovist, la fel toată familia lui. Și eu zic că e rapidist, dar să nu mai spună că e legendă.

 - Nu știu când a zis asta, suporterii l-au numit așa... 
- Ba tot timpul s-a autointitulat legendă a Rapidului. Da, spune că ești rapidist, dar termină cu "legendă"! Apucă-te de antrenorat, du-te la copii și juniori! 

„Pancule, dacă erai rapidist, nu-l dădeai la o parte pe copilul lui Șumudică! Băiatul lui Țîră, la fel, dă recital la Voluntari, dar nu i-a trebuit lui. Câți jucători care puteau fi luați, dar nu i-a băgat în seamă"
- Florin Gătejan, fost fotbalist al Rapidului 

Campion la juniori și seniori 

Gătejan s-a aflat în rândurile echipei Rapid la titlul de la juniori câștigat în 1966, în finala cu U Cluj, iar un an mai târziu a luat trofeul suprem cu seniorii giuleștenilor, dar juca doar câteva minute pe meci. A strâns însă 30 de partide în naționala de tineret, unde a fost coleg cu Dan Coe și Mircea Rădulescu. 

Citește și alte știri despre Rapid: Din ce face bani noul iubit al Andreei Bălan. E putred de bogat
Libertatea
Comentarii (6)
rapidist57  •  30 Iunie 2020, 13:48

Hei, terminati cu toti ciudatii de care n-am auzt in viata mea cu toate ca tin cu Rapidul dinainte de saizeci si cat spune acest individ. Si-a vopsit casa in violet si ce daca, trebuia sa-si vopseasca si portofelul asa. Pancu a fost unul din jucatorii Rapidului la fel ca Dan Coe sau Lupescu sau Nasturescu sau Ion Ionescu, Dumitriu sau Neagu DAR este VIU si poate face ceva pentru club, mortii cu mortii, vii cu cei vi. Batranelul asta e pe duca si sufera ca nu e bagat in seama, lasa tataie Rapidul sa accelereze, nu-i pune tu frana.

Marian Ghergus  •  27 Iunie 2020, 13:35

Pancu pentru Rapid este coronavid!

legendavisinie  •  27 Iunie 2020, 08:38

Poate că termenul "legendă" este de multe ori exagerat. Ar trebui înlocuit cu "jucător reprezentativ".

Vezi toate comentariile (6 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:00 Fotbal, Cupa României
FCSB - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Premier League
Manchester City - Newcastle
Eurosport
20:30 Fotbal, Serie A
Genoa - Napoli
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Fiorentina - Cagliari
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
20:30 Fotbal, La Liga
Getafe - Villareal
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:15 Fotbal, Premier League
Brighton - Liverpool
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Roma - Parma
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:45 Fotbal, Serie A
Atalanta - Sampdoria
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
23:00 Fotbal, La Liga
Barcelona - Espanyol
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1