FOTBAL  »  LIGA 2  »  JUVENTUS BUCUREŞTI - DAMILA MĂCIUCA 0-2

FOTO I-au bătut cu Măciuca! Damila Măciuca a cîştigat "meciul secolului" în Colentina :D

Fanii veniţi de la Măciuca au asistat la victoria favoriţilor +48   FOTO
Fanii veniţi de la Măciuca au asistat la victoria favoriţilor

Articol de - Publicat vineri, 09 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 09 martie 2012 17:21

Cum pauza competiţională a echipelor din ligile inferioare s-a prelungit, Juventus Bucureşti şi Damila Măciuca şi-au dat întîlnire în "Meciul Secolului", organizat de un post de radio bucureştean

Coborînd din autocarul de ultimă generaţie sau din maşini scumpe, apar jucătorii şi conducătorii vîlcenilor de la Măciuca. Imediat, vin şi cei de la Juventus Bucureşti. Divizionara secundă a acceptat să îşi măsoare forţele cu una din performerele Cupei României din urmă cu un sezon.

Meciul nu se joacă pe "centralul" lui Juventus, acoperit în mare parte de zăpadă, ci pe un teren sintetic, adiacent, înconjurat de blocuri.

La margine, zeci de fani ai celor de la Damila aşteaptă înfriguraţi meciul. Soare cu dinţi, un grad Celsius, aşa că încălzirea se face şi pe teren, dar şi în tribuna improvizată.

Cîteva vuvuzele împînzesc imediat "galeria" Măciucăi, animînd atmosfera. Cum trompeta africană are secrete pentru mulţi dintre vizitatori, aceştia îşi pasează obiectul, încercînd să scoată sunete cît mai clare. "Patroane, dă şi mie buciumul ăla, să îi trezim pe Capitalişti!",  spune Nea' Doru, un personaj înalt, cu căciula închisă la culoare şi un zîmbet larg pe faţă.

"Brrrrrrrrrrrr", sună primele avertizări din tribună. Ecoul instrumentului are efect, cîţiva bătrînei ieşind la balcoane pentru a se interesa  cine deranjează un întreg cartier. "Mai dă-i o tură, Dorele, că sună bine! Gorneşte-i, gorneşte-i! Îţi dai seama cum sună la africani, cînd dau vreo 50.000 de inşi drumul la suflu?"

Gol cu "cercel"
Meciul începe exact la ora stabilită, 11:45. Nici nu se dezmeticesc bine gazdele de la Juventus, că Albinaru deschide scorul pentru Măciuca, "cap" după un corner venit de pe partea dreaptă. "Ăsta e Albină, tatăăă!", strigă un fan al Damilei. "E băiatul nostru, a jucat la Argeş în tinereţe", explică un alt spectator către bucureştenii de pe margine.

Acelaşi Albinaru e erou cîteva minute mai tîrziu. Ţipă la arbitru pentru o presupusă decizie greşită a acestuia, dar este potolit imediat. "Ce ai acolo, în ureche? Cercel? Cum ai intrat cu el? Ia să îl dai jos", îi ordonă "centralul".

Ebongue, tot în roşu
La Juventus joacă şi doi fotbalişti de culoare, Valdrack şi Ebongue, ultimul trecînd şi pe la Dinamo în această pauză competiţională. Dacă primul i-a impresionat pe toţi prin gabarit, camerunezul nu a avut nicio realizare, greşind multe pase şi scăpînd multe baloane în aut de margine.

Vietnamezul Florentin sau românul Pham
În căutarea egalării, Juventus s-a aruncat spre poarta lui Grecu. Dar şuturile nu nimereau ţinta portarului vîlcean. Unul din atacanţii lui Juventus a "catapultat" balonul chiar peste plasa din spatele porţii, mingea lovind geamul unui balcon din blocul alăturat. "Mamaie, nu mai daţi cu mingea, nu e frumos", ţipă, de la geam, o bătrînică. Imediat, doi oameni din staff-ul lui Juve fug pentru a recupera mingea pierdută.

La Juventus intră şi juniorul echipei, Florentin Pham. Micuţ şi fîşneţ, dar foarte tehnic, impresionează plăcut. "E jumătate român, jumătate vietnamez. Parcă e clasa a noua, dar e bun de tot", şuşoteşte cineva. Într-adevăr, cu "francezul" Bănuţă şi Pham, echipa din Colentina se apropie foarte mult de egalare.

0-2 şi "mergem la baie"
Juventus are corner. "Asta şi mergem la baie", spune arbitrul. Toţi bucureştenii sînt în careul advers. Dar mingea e buclucaşă, ajunge la oaspeţi, care scapă pe contraatac. Grecea marchează, iar arbitrul Ene fluieră finalul, în uralele galeriei oltene. Cei doi tineri antrenori, Erik Lincar şi Constantin Schumacher, dau mîna surîzători.

Preşedintele gazdelor, Marian Rusen, stinge ţigara. Juventus se va salva, cel mai probabil, de la retrogradare, pentru că Arieşul şi Mureşul nu vor începe returul de campionat. De partea cealaltă, Damila ţinteşte o promovare istorică în "B". "Lasă, mă, că vă ajungem noi la anul. Nu v-am bătut  întîmplător!", trage concluzia Nea' Doru.

Juventus Bucureşti - Damila Măciuca 0-2. Au marcat: Albinaru (5), Grecea (90+3)
Juventus: Bobariu - Amet Ferdin, Bîrsănel, Grigore, Ebongue - Cruceru, Slobozeanu, Buştea, Valdrack - Tene, Damaschin. Au mai intrat: Bănuţă, Pham, Liuţă, Al. Trică, Goşman, Florică, Ţăran. Antrenor: Constantin Schumacher. 
Măciuca: Grecu - Stanca, I. Stoica, Posteucă, Bucuroaia - Albinaru, Balaban, I. Jianu - Ad. Bălan, Codin, B. Geantă. Rezerve: D. Geantă, Bălţăţeanu, D. Iancu, Pîrvulescu, A. Ignat, Săraru, Grecea, D. Rădoi, Jugăstăreanu. Antrenor: Erik Lincar

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
maryuss87
maryuss87  •  09 Martie 2012, 19:02
Postat de picu_boy07 pe 09 Martie 2012, 18:48

Atentie, gazonul este mai bun decat pe National Arena

Normal ca e mai bun daca e sintetic...tu nici macar nu cred ca ai citit articolu, ai intrat numa sa dai si tu un comentariu. Uite aici fraza pe care trebuia sa o citesti : "Meciul nu se joacă pe "centralul" lui Juventus, acoperit în mare parte de zăpadă, ci pe un teren sintetic, adiacent, înconjurat de blocuri."

picu_boy07
picu_boy07  •  09 Martie 2012, 18:48

Atentie, gazonul este mai bun decat pe National Arena

danijel_subotic
danijel_subotic  •  09 Martie 2012, 18:06

Posteucă, parca juca fotbal pe plaja :P

Vezi toate comentariile (3)
Comentează