FOTBAL  »  LIGA 2  »  CS U CRAIOVA - FC U CRAIOVA 0-0

FOTO Iubire? Trădare? Alb-albastru » Primul derby în Bănie între cele două Craiove: peste 18.000 de spectatori cu trăiri intense

Articol de - Publicat duminica, 24 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 23 noiembrie 2013 20:47

Spectatorii au umplut iar legendara arenă a Băniei, ieri seară, respirînd din nou, olteneşte, pasional, fotbalul-religie al juveţilor.

Ce zile senine trebuie să fi fost pe vremea Craiovei Maxima! Soarele era mai luminos, iarba "Centralului" mai verde, Balaci mîngîia mingea pe gazon în uralele a zeci de mii de oameni care trăiau doar pentru o singură Ştiinţă. Maestrul Ilie stă acum, zgribulit, printre fani, la tribuna I spre Peluza Sud, mulţi dintre suporteri auzind, fără să vadă, "Minunea Blondă".

Cu sufletul
Ce seri calde trebuie să fi fost pe vremea Craiovei de la începutul anilor '90! Sufletul dănţuia de bucurie pe "Cîntec pentru Oltenia", salcîmii înnebuneau de plăcere, iar Pavel Badea şi Gică Craioveanu aduceau eventul în Bănie, sărutînd "leul" de la inimă. Cei doi sînt acum la "Clonă", cum este batjocorită cealaltă echipă a Craiovei, sînt ponegriţi ca trădători, însă şi ei lăcrimează cînd aud "Muicăăă, sîntem neam de piatră!".

Ce plînge cerul cenuşiu, nu albastru, pentru că sînt două Universităţi, care se urăsc mojiceşte, umilind istoria unor legende! Gazdele s-au simţit ca nişte musafiri, în timp ce oaspeţii au căpătat aplauze, mai puţin capul familiei, Mititelu, care a rămas în centrul apostrofărilor, alături de cel mai înjurat primar al României, Olguţa Vasilescu.

Cu pasiune
Cei de la CS Universitatea au imnul, dar nu au ştiut ce să facă avîndu-l. Cîteva acorduri, mai mult trance sau rock, lumea evoluează. Băieţii din tribune au dus mai departe pasiunea, bărbaţii au avut amărăciune în priviri pentru că nu pricepeau de ce trebuie să asiste la această confruntare. Băieţii lui Napoli au ştiut că majoritatea celor 18.000 de spectatori sînt de partea "leului", i-au aplaudat pe ultraşi în grup, înainte de start, cu trufia celui ce are brandul. Coregrafie imperială a suporterilor de la tabelă, spectacol fonic, zgomot, urlete, flăcări în priviri, fiindcă de la iubire la trădare e o cale atît de scurtă, dulce-amară, pentru cei mai fierbinţi dintre români.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
vdtot
vdtot  •  25 Noiembrie 2013, 14:54

iubirea adevarata nu se vinde! STIINTA E NUMA UNA... olguta e efermera.. politica isi omoara progeniturile la fel cum le naste...

dumi67
dumi67  •  25 Noiembrie 2013, 08:54

eu care am trait spiritul stiintei , eu care am sustinut stiinta de cand ma stiu si fara intrerupere , eu care am strigat , mi-am tocit pantofii batand betonul centralului , eu care am mai primit si cate o corectie fizica din dragoste pt stiinta nu pot sustine niciodata clona si nici nu pot sa cred ca cineva care a facut toate astea alaturi de mine poate sustine acest bastard numit csu . odata ce-ai fost atins de spiritul stiintei devii imun la orice altceva . adevaratii suporteri raman alaturi de echipa lor chiar si atunci cand patronatul nu este cel mai potrivit . sunt mandru ca sunt suporterul fc universitatea craiova , adevarata stiinta .

dumi67
dumi67  •  25 Noiembrie 2013, 08:42
Postat de iordache_andrei pe 24 Noiembrie 2013, 23:29

Stiinta e numai una ,dar din pacate se va desfinta din nou din cauza unui nemernic inganfat care isi bate joc de un oras intreg.Cinste celor ce il sustin pe borfas. La acest meci singura scandare trebuia sa fie m... mititelu afara din Craiova.

voi astia de sustineti csu aveti un singur argument atunci cand loviti fcu : mititelu . uitati insa ca patronatul unei echipe este vremelnic . noi sustinem stiinta nu pe mititelu . daca prin atasamentul nostru fata de echipa va incurcam voua planurile e cu totul altceva . nu ne mai acuzati ca-l sustinem pe mititelu .sustinem echipa universitatea craiova , echipa care naste pasiune , are istorie sa crede-ma si viitor . cu sau fara mititelu . cu certitudine viitorul nu este csu o clona iubita si sustinuta doar de cei care vin la meciuri ca spectatori si de cei care-si vand sufletul pt un blid de mancare . eu care sustin stiinta , fara intrerupere de cand ma stiu , eu care am cantat , am urlat

Vezi toate comentariile (21)
Comentează