FOTBAL  »  LIGA 2  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

FOTO » Universitatea Craiova a fost dezafiliată! Mititelu: "Federaţia face jocurile lui Piţurcă"

Universitatea Craiova dispare de pe harta fotbalului românesc +11   FOTO
Universitatea Craiova dispare de pe harta fotbalului românesc

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 iulie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 20 iulie 2011 14:38

Comitetul Executiv al FRF a decis ca Universitatea Craiova să fie dezafiliată provizoriu, dar va fi exclusă definitiv de Adunarea Generală a FRF care are de îndeplinit o formalitate. Locul său în liga secundă ar urma să fie luat de Juventus Colentina. Adunarea Generală va trebui să ratifice această decizie într-o şedinţă ce va avea loc peste 15 zile.

Membrii CEx au votat dezafilierea Craiovei cu 10 voturi pentru şi 2 abţineri. Dintre cei 14 membri au lipsit Cristi Borcea, unul dintre cei doi reprezentanţi ai Ligii 1, şi Dumitru Costin, preşedintele sindicatului fotbaliştilor recunoscut de FIFPRO. Marius Stan şi Marian Pălărie, reprezentantul fotbalului feminin, s-au abţinut.

UPDATE 14:11 // CÎRŢU: "MITITELU UMBLĂ DOAR CU GOLĂNELI DE 5 ANI ÎNCOACE"
Ultimul antrenor care a adus titlul în Bănie, Sorin Cârţu, a declarat că finanţatorul Adrian Mititelu este o ruşine pentru Universitatea Craiova, precizând că din cauza acestuia gruparea olteană a fost exclusă provizoriu de Federaţia Română de Fotbal.            

"E tragic ce se întâmplă. Şi din păcate nu se mai poate face nimic. Era previzibil când ai un asemenea om la conducere. Mititelu este o ruşine pentru Universitatea Craiova, este o ruşine de conducător. Din cauza lui s-a ajuns la dezafiliere. De cinci ani de când e aici, echipa a fost numai pe la retrogradare. A umblat numai cu golăneli, cu bagabonţeli. Sincer, pentru cei de acum nu simt nimic. Pe mine mă doare mult de istoria şi de tradiţia acestui club", a spus fostul fotbalist al echipei oltene, conform Mediafax.

----------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 11:45 // MITITELU: "FRF FACE JOCURILE LUI PIŢURCĂ, SĂ-I DAU EU JUCĂTORII"
Adrian Mititelu este revoltat de faptul că Federaţia a pornit un demers foarte important împotriva Universităţii Craiova şi patronul din Bănie spune că totul este regizat pentru a-i fi forţată mînă să-i cedeze lui Victor Piţurcă pe Ştefan Bărboianu şi pe Valerică Găman.

"Lumea vorbeşte prostii, că sînt eu de vină. Eu mă lupt cu mafia din fotbal! Sînt de vină că nu m-am aliniat escrocheriilor şi mizeriilor. Eu n-am greşit cu nimic în cazul ăsta. E o nouă încercare de intimidare. CEx poate să propună Adunării Generale, iar decizia CEx poate fi atacată în instanţă civilă. Mircea Sandu se face de rîs acum.

După ce a ucis Timişoara, acum vrea să ucidă şi Craiova. Sandu vrea să mă facă pe mine să-i dau lui Piţurcă cei doi jucători (n.r. Bărboianu şi Găman). O asemenea decizie nu este la latitudinea Comitetului Executiv, trebuie să voteze Adunarea Generală. Ultima decizie tot instanţa de judecată o va da. Lupta se dă în sistem. Piţurcă ar putea fi un nou caz Bosman. Lupta lui Mircea Sandu e pentru putere. Nu e normal să nu mă laşi să contest la o instanţă civilă. O să îi dau în judecată. Pariaţi că nu o să ne desfiinţăm niciodată! Nu vom fi dezafiliaţi! Am făcut totul bine calculat. Piţurcă e zero barat la management, s-a apucat de afaceri la 45 de ani! El a intrat pe tărîmul meu, ca în filmele cu Rambo! Le fac 200 de procese, să îşi angajeze 40 de inşi la Federaţie", a spus Mititelu la Radio GSP.

----------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 11:44 // CRISTESCU: "UN MONSTRU A DISTRUS CRAIOVA"
Silvian Cristescu a vorbit la sportro despre dezafilierea Craiovei:

"Pentru mine vestea a fost ca şi cum m-a lovit cineva cu un ciocan în cap. Am emoţii mari, e ca şi cum pierzi pe cineva foarte drag. Am sperat că nu va fi aşa. Un monstru a reuşit să distrugă cea mai importantă emblemă a Olteniei. Cu timpul se va uita probabil".

----------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 11:41 // SILVIU LUNG: "M-A LUAT CU FRISOANE"
Silviu Lung a declarat la Radio.GSP:  "Nu îmi vine să cred. M-a luat cu frisoane, pentru că generaţii întregi de fotbalişti au muncit pentru Craiova cu demnitate şi pentru performanţă. Eu speram într-o minune, Craiova e în sufletul oricărui microbist. Mi-e greu să cred că Adunarea Generală va vota invers. Sînt afectat, e o echipă la care ţin foarte mult.

Ar fi bună o altă echipă în Craiova, dar Universitatea va rămîne în sufletul meu, pentru că eu sînt nostalgic şi sentimental. Lumea e schimbătoare, unii vor gîndi ca mine, alţii nu. Silviu era hotărît să rămînă la Craiova, dar acum va fi nevoit să plece undeva. De obicei, cine are istorie are şi un viitor".

----------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 11:33 // CĂMĂTARU: "MI-E ŞI RUŞINE SĂ IES DIN CASĂ"
Rodion Cămătaru a comentat la Radio.GSP situaţia disperată în care a ajuns Universitatea Craiova: 

"Nu e nici o surpriză, mă aşteptam la asta. M-a sunat un coleg zilele trecute să mă anunţe de decesul lui Sameş, dar eu  credeam că mă sună pentru dezafilierea Craiovei. Eu nu mai aveam legătură cu Universitatea, dar lumea mă întreabă pe oriunde merg ce se întîmplă. Ce pot eu să le spun? Mi-e şi ruşine să ies din casă.

Mititelu nu va mai avea viaţă în Craiova, la propriu, în România se respectă nişte drepturi, nu sîntem din lumea a III-a, dar sînt convins că Mititelu va avea mustrări de conştiinţă. Lumea îl va blama, Universitatea a murit. De obicei se solidarizează cluburile, e posibil ca Universitatea să scape, dar s-ar creea un precent, ceea ce nu e benefic. Va fi greu pentru Adunarea Generală să ia o decizie"

----------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 11:30 // PIŢURCĂ: "NUMAI AŞA PUTEAM SCĂPA DE MITITELU"
Victor Piţurcă a declarat la emisiunea Sport Cafe, de la GSP TV, că dezafilierea Craiovei este singura modalitate prin care clubul din Bănie putea scăpa de patronul Adrian Mititelu.

"Vestea tristă e şi retrogradarea Timişoarei, şi a Craiovei, dar asta s-a întîmplat numai din cazua patronilor. Iată că au fost dezafiliaţi, iar eu o să merg în instanţă pentru a recupera banii de la ei. Pentru mine e un mare dezavantaj, îmi pare rău pentru Craiova, dar probabil numai aşa puteam scăpa de Mititelu. Dacă mi se va oferi clubul în contul datoriei pe care o are Mititelu la mine, eu voi oferi echipa de fotbal Primăriei. Mititelu a pierdut acum jucătorii, care vor deveni liberi de contract".

----------------------------------------------------------------------------------

Universitatea a cîştigat de 4 ori campionatul dar a retrogradat la finalul sezonului precedent, ratînd totodată licenţa pentru Liga 1.  Este posibil ca fotbaliştii Universităţii să se mute la cealaltă echipă care reprezintă Craiova în liga a doua, Gaz Metan CFR

Echipele de pe prima scenă a fotbalului românesc abia aşteaptă acum să pună mîna pe fotbaliştii de valoare ai oltenilor, aici putînd fi amintiţi Silviu Lung Jr  sau Florin Costea, aceştia fiind cei mai curtaţi jucători ai "leilor".

Marcel Popescu, fostul preşedinte al Craiovei, este de părere că Universitatea plăteşte din cauza greşelilor manageriale, acesta specificînd că Federaţia nu are nici un fel de vină în acest caz:

"Mă aşteptam la aşa ceva de acum 2-3 săptămîni, pentru că aşa cum s-a hotărît retrogradarea Timişoarei şi a Bistriţei, lucrurile nu puteau fi duse în afara legii în cazul Craiovei. Este de neconceput pentru mine cum s-a ajuns în această situaţie şi din acest moment cred că moral ar fi ca Adrian Mititelu să nu mai pronunţe numele Universităţii Craiova niciodată.

Problemele care au fost la club s-au simţit în jocul echipei. Nu s-a făcut nici o vendetă, nici un abuz în cazul Craiovei, doar s-a respectat regulamentul. Rana pe care a primit-o întreaga Oltenie nu trebuie să se transforme într-un protest împotriva FRF", a spus Marcel Popescu la sportro.

INFO
U Craiova a disputat 1492 de meciuri pe prima scenă fotbalistică din România, 660 partide încheiate cu victoria oltenilor -323 la egalitate şi în 509 au ieşit învinşi de pe teren.

Oltenii au jucat 76 meciuri în cupele europene, avînd următorul bilanţ: 32 victorii, 12 remize, 32 înfrîngeri. Totodată, Craiova este:

-prima echipă de fotbal din România care s-a calificat într-o semifinală de Cupe Europene: 1982-1983.
-prima echipă de fotbal din România calificată în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni: 1981-1982.
-prima echipă din România care a eliminat formaţii din Germania (1. FC Kaiserslautern) şi Anglia (Leeds United).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (143)
varza00
varza00  •  21 Iulie 2011, 14:45

Dreptul de a judeca o cauza trebuie sa fie exlusiv al instantelor judecatoresti. Nu inteleg cum FRF poate retrograda, depuncta, anula rezultate sportive in baza unor datorii sau alte problme financiare si juridice. Adica daca iti dai directorul in judecata pentru hartuire el te da instantaneu afara. Cam asa vad problema. FRF-ul nu ar avea voie decat sa aplice sanctiunile unei instante sau sa pedepseasca echipele din punct de vedere sportiv, organizatoric. Dar traim in romania. Nu putem acuza colaboratorii securitatii dar in schimb aceasta lepra care este Sandu poate sa faca ce vrea manipuland oamenii de la federatie. Am mai propus formarea unei alte federatii FEDERATIA DE SUD VEST cu Craiova

invincibilul
invincibilul  •  21 Iulie 2011, 14:43

singura solutie impotriva santajului ordinar :CRAIOVA SI TIMISOARA IN STRADA !!!! JOS SANDU JOS DRAGOMIR !!!!

invincibilul
invincibilul  •  21 Iulie 2011, 14:42

singura solutie impotriva santajului ordinar :CRAIOVA SI TIMISOARA IN STRADA !!!! JOS SANDU JOS DRAGOMIR !!!!

Vezi toate comentariile (143)
Comentează