FOTBAL  »  LIGA 2  »  ACS POLI - ASU POLI 1-2

FOTO + VIDEO Suporterii au învins » ASU Politehnica a câştigat "derby-ul" cu ACS Poli » Banner-ul ironic afișat de fanii lui ASU Poli

FOTO: Cornel Biholari +8   FOTO
FOTO: Cornel Biholari

Articol de - Publicat sambata, 20 octombrie 2018 17:22

ASU Politehnica, echipa finanţată de suporterii timişoreni, a învins-o cu 2-1 pe ACS Poli în ineditul derby „Poli Timişoara” al Ligii a II-a. Susţinătorii „Băieţilor în ghete” au aşteptat mai bine de şase ani momentul în care vor răpune creaţia primarului Nicolae Robu.

Retrogradată din Liga I şi aflată în insolvenţă, dar şi cu dispariţii dubioase din lot, ACS Poli a deschis scorul în minutul 13 prin Cristian Melinte, a cărui lovitură de cap a fost respinsă de după linia porţii. Tuşiera Alina Mihoc, din Arad, a indicat însă centrul terenului.

ASU Politehnica, încurajată de mai mulţi fani în meciul considerat în deplasare, a revenit în partea secundă şi a egalat printr-o altă lovitură de cap. De această dată Ioan Mera a punctat în minutul 66 în urma unui corner. Peste doar cinci minute a venit şi golul izbăvitor, Bogdan Bozian introducând simplu mingea în poartă din pasa lui Velici.

A căzut gardul la bucurie

Golul de 1-1 declanşase deja fiesta în tribuna ocupată de ultraşii lui ASU Poli pe micuţa arenă „Electrica”, acolo unde s-a mutat ACS Poli în această toamnă. Gardul a căzut, la fel ca şi o parte din instalaţia de reclame, neutilizată astăzi, sub presiunea fanilor. Meciul a fost unul foarte tensionat, cu nervi, multe cartonaşe galbene şi torţe care au ajuns şi pe teren.

Înainte de golul de 1-1, suporterii lui ASU Poli au afișat mesajul: "Milioane cheltuite pentru o ambiție idioată / Șase sezoane chinuite, iar al șaptelea vă îngroapă".

La final, fanii viola câştigători s-au bucurat cu echipa şi au început pregătirile pentru derby-ul cu UTA de sâmbăta viitoare. Arădenii şi „Băieţii în ghete” se află la egalitate de puncte (20 ambele), la mijlocul clasamentului, locurile 10-11, înaintea întâlnirii directe de pe „Dan Păltinişanu”.

„Suporterii, din punctul meu de vedere, au câştigat toate etapele de până acum. Indiferent că am jucat acasă sau în deplasare, sperăm să ţinem şi noi pasul cu suporterii”, a declarat Cosmin Petruescu, antrenorul lui ASU Politehnica.

Ştefan Nanu, „principalul” gazdelor a fost trimis în tribună de către arbitrul Mircea Ardelean (tot din Arad), încă din prima repriză. ACS Poli a devenit „preferata” pariorilor, a pierdut patru din ultimele opt jocuri după ce au condus la pauză.

Vezi AICI toate rezultatele zilei din liga secundă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
alex_1973
alex_1973  •  20 Octombrie 2018, 23:33

Sunteți voi Poli

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  20 Octombrie 2018, 20:01

Hai serios? Eu sunt Polist,tin cu ASU dintr-un motiv simplu.Nu mai vreau fuziuni si alte tampenii! Cred in acest proiect si sunt sigur ca in 2 ani suntem in liga 1. Ar fi bine sa spui clar cine sunt oamenii din spatele lui ASU ,daca esti asa bine informat.De voreb ne-am saturat. Hai Poli.Forzza Viola!

john.doe.2018
john.doe.2018  •  20 Octombrie 2018, 18:57

De ce spuneti ca e echipa suporterilor??? E gresit, aceasta echipa, ASU, a fost creata de opozantii primarului, pentru a contracara echipa facuta de Robu, primarul Timisoarei. Ar trebui sa verificati cine sustine echipa ASU (oameni din PSD). Cum puteti crede ca o mana de adolescenti, fara venituri, care nu au bani nici macar pentru ei, pot sustine o echipa in Liga B??? Stiti prea bine ce buget trebuie sa aiba o echipa in Liga B. ASU e echipa care a dezbinat timisorenii, e motivul pentru care oamenii nu mai vin la stadion, e o marioneta politica, sustinuta de niste puberi prostiti de oamenii politici din PSD. ASU nu e POLI pe care noi, timisorenii, ne-o dorim!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează