FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC ARGEȘ - UNIVERSITATEA CLUJ

GALERIE FOTO A „furat” toate privirile. Arbitra de rezervă a entuziasmat asistența de la derby-ul FC Argeș - U Cluj

Articol de - Publicat sambata, 17 august 2019 16:50

Alina Peșu iubește sportul de când se știe. A jucat fotbal în echipă de băieți, s-a apucat de arbitraj la recomandarea unui profesor și face parte de pe lista FIFA a României.

Povestea Alinei Peșu e specială. A început să joace fotbal într-o echipă de băieți, apoi s-a apucat de arbitraj.

Acum, în paralel cu arbitrajul, e și profesoară de educație fizică și sport. Alina mai are o soră, Simona, cu un parcurs aproape tras la indigo. A jucat fotbal, a fost arbitru, iar acum e tot profesoară, dar de limba franceză. 

"Nu mi s-a părut niciodată ciudat să joc fotbal cu băieții. Eram fascinată de tot ce se întâmpla acolo! Contează prea puțin dacă ești fată sau băiat cât timp există aceeași pasiune pentru fotbal. Iar eu am iubit fotbalul și mi-am dorit să ajung acolo! De la vârsta de 11 până la 14 ani am făcut atletism, apoi am fost puțin timp la handbal. 

Sportul e activitatea care m-a motivat să îmi depășesc limitele. Totuși, fotbalul a fost tot ce mi-am dorit! Jucam fotbal cu băieții pentru că în Craiova nu era o formație destinată fetelor. Domnul profesor Alexandru Teuțan, știindu-mi pasiunea pentru fotbal, mi-a propus să mă înscriu la arbitraj. Și am făcut-o. Și cred că am luat o decizie foarte bună. Între timp, în oraș a apărut și o echipă de fete și m-am dus să joc și fotbal", spune Alina.  

+6 FOTO

Foto: Raed Krishan (Pitești)

Pe lângă arbitraj, Alina este și profesoară de educație fizică: "Da, mi-am ales meseria de profesor în ideea de a da dovadă de răbdare și multă dăruire, făcând o pasiune pentru munca alături de copii, dar și pentru munca în echipă, împreună cu ceilalți colegi, de la care pot învăța continuu. Sunt oameni cu experiență, la fel de dornici ca și mine să împărtășească ceea ce știu. Am parte de un colectiv unit, care mă face să mă simt ca într-o familie. Mă bucură faptul că unii dintre elevii mei îmi împărtășesc pasiunea pentru arbitraj și au deja câteva meciuri arbitrate!". 

"Chiar dacă am un program aglomerat, îmi place să mă uit la cât de multe meciuri pot, iar atunci când am timp chiar merg pe stadion ca spectator. Jucătorul meu preferat a fost Ronaldinho, iar dintre cei care încă activează îmi place foarte mult Zlatan Ibrahimovici" 
Alina Peșu, arbitru 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează