FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Dinamo, tot mai departe de „Arcul de Triumf” » Șefii „câinilor” își pierd speranța că vor putea folosi stadionul

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 octombrie 2022 09:54 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2022 10:43

Conducerea lui Dinamo are speranțe tot mai mici că echipa lui Ovidiu Burcă va putea juca pe stadionul „Arcul de Triumf”.

La începutul sezonului „câinii” erau siguri că vor putea folosi arena care este administrată de Federația Română de Rugby, bazându-se și pe OK-ul public dat de ministrul Eduard Novak.

Acum, situația pare că s-a schimbat, după cum spune Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo.

VIDEO Dinamo, șanse mici să joace pe „Arcul de Triumf”

„Nu întâmplător am fost încrezător. Am avut promisiuni. Și puteți să vă uitați să vedeți cine a făcut promisiuni în spațiul public. Nu există doar cele două variante (n.r. - stadionul din Giurgiu și stadionul „Arcul de Triumf”). Luăm în calcul și alte variante. 

Legat de «Arcul de Triumf», repet, există cineva care a promis că Dinamo va juca acolo, dar lucrurile nu se întâmplă. M-am bazat pe acele promisiuni și pe faptul că s-a înființat  Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf și că este operațional. CSN-ul și-a făcut treaba și mai lipsea un singur element. Dar acel element încă nu apare”, a spus Vlad Iacob la GSP LIVE .

Eu cred că da (n.r. - Dinamo poate juca acolo în noul sezon). Adică, de ce nu? Dacă o să intre în renovare baza lor sportivă, sunt bineveniți. Avem FRF, Dinamo, FCSB și o să facem un calendar foarte frumos. Intenția noastră este ca stadionul să fie administrat și deschis sportului 

- Eduard Novak, ministrul Sportului, în iulie 2022

Alin Petrache: „Când programul ne va permite, le vom oferi celor de la Dinamo posibilitatea să joace”

Alin Petrache (45 de ani), președintele Federației Române de Rugby, spunea la începutul lunii că Dinamo va putea juca pe arena Arcul de Triumf „atunci când programul competițional o va permite”. Până în februarie, însă, șansele „câinilor” de a juca acolo sunt nule.

În noiembrie, Petrache spune că stadionul este deja rezervat. Totodată, acesta atenționează că este nevoie ca gazonul să fie protejat, adică să nu găzduiască prea multe evenimente în perioade scurte de timp.

„De fiecare dată când programul competițional ne va permite și nu vom avea loturi naționale care să-și desfășoare activitatea, cu drag le vom oferi posibilitatea să joace. Sunt destul de multe cerințe, mai ales acum. 

Echipa României de rugby primește vizita a 4 echipe deja calificate la Cupa Mondială, vom avea luna noiembrie plină din punct de vedere competițional. Și naționala de fotbal feminin a făcut o cerere. Eu vă pot spune că toată luna noiembrie este ocupată cu meciuri internaționale, echipa națională de rugby a României joacă meciuri test pentru pregătirea Cupei Mondiale din 2022. 

Trebuie să ne gândim și la gazon. De exemplu, noi am făcut o pauză de 40 de zile în care nu am folosit terenul. Gazonul trebuie să-și revină, nu poți să-l toci, că nu e covor”, a precizat Petrache în dialog cu GSP.

Citește și: 

Ovidiu Burcă acuză o conspirație: „Cineva nu și-o dorește pe Dinamo acolo”

Neluț Roșu despre problemele financiare de la Dinamo: „Promisiuni găsești peste tot” + gestul făcut la final, în fața suporterilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
creeperno807
creeperno807  •  19 Octombrie 2022, 22:38

Pe vremurile bune ale stadionului Dinamo, se jucau multe sporturi, inclusiv rugby. Se pare ca ei nu ne intorc favorul

diogene21
diogene21  •  19 Octombrie 2022, 14:37

Petrache, acest Talpan fara grade. Mai nou si ND are aceleasi apucaturi. Ca sa nu spunem daca cineva ar vrea faca ceva in Giulesti ar sfarsi taiat de tren sub Grant. Ei uita un lucru : stadioanele au fost facute in principal pentru fotbal. Fotbalul le-a facut sa fie construite.

paolo11
paolo11  •  19 Octombrie 2022, 13:47

Petrache este un atarnator, care a reușit sa revină în rugby și acum face ce vrea el, pentru ca e important!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează