FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

Iencsi explică de ce a renunţat să preia frîiele în Giuleşti: "Nu puteam să mă joc cu soarta Rapidului"

Articol de - Publicat miercuri, 22 iulie 2015 00:00

Fostul internaţional spune că nu i s-a acceptat solicitarea de a-l păstra în lot pe Drăghia, l-a deranjat îndepărtarea lui Perjă şi a spus "stop" cînd i s-a refuzat şi aducerea unui preparator fizic

După Miriuţă şi Grigoraş, Adrian Iencsi a fost al treilea tehnician care a refuzat în această vară Rapidul. Cel mai titrat om din istoria Grantului explică acum evenimentele din ultimele zile, finalizate cu un divorţ prematur de banca Giuleştiului: "Domnul Moraru mi-a spus că i-ar plăcea să colaborăm pentru readucerea echipei în Liga 1, iar eu îmi doream să antrenez Rapidul, unde am trăit atîtea momente frumoase. Eram dispus să încep, chiar dacă s-a pierdut o lună din pregătirea pentru noul sezon!".

Detaliile curg: "M-am dus la discuţii conştient la ce mă înham. În primul rînd, nu ştiam jucătorii, în afară de Cerlincă, Martin, Niculae şi Drăghia. Am încercat însă să mă apropii de problemele echipei. Printre altele, am întrebat şi despre situaţia lui Drăghia, pe care aş fi vrut să-l păstrez. Mi s-a răspuns că nu poate rămîne. Am aflat apoi că Perjă nu va mai fi în organigrama administrativă. Asta m-a deranjat, fiindcă aş fi avut nevoie de sprijinul lui".

Explică apoi argumentul decisiv în decizia de a nu prelua Rapidul: "Mi s-a refuzat cooptarea unui preparator fizic. Aş fi vrut să-l aduc pe Dan Didiţă, care a mai lucrat la Rapid, cu Sabău. Or, cînd vrei să atingi un obiectiv important în lipsa unui staff minim necesar e o problemă! I-am spus patronului că renunţ, fiindcă nu pot să mă joc cu soarta unui club şi cu aşteptările suporterilor. Vreau doar să lucrez profesionist. Nu doresc să creez presiune, ci mă dau la o parte discret, dacă apreciez că nu sînt întrunite condiţiile decente pe care mi le doresc".

"Moraru e de apreciat că a preluat Rapidul într-un moment greu. Iar acum, după refuzul antrenorilor, va fi mai ambiţios să demonstreze că face lucrurile cum trebuie. E un om de bună-credinţă"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
karpov.anatoli
karpov.anatoli  •  23 Iulie 2015, 11:42

Adi, tu erai un luptător! Îți dau perfectă dreptate, teoretic, însă...nu crezi că ai putea și fără "bone" dacă patronu' ăsta nu poate mai mult? La fel ca și ție, mie mi se pare un om bun care are atâtea posibilități câte are, nici mai mult nici mai puțin. "Inteligenții" îl bruftuluiesc de parcă ar sta vreo 500 de patroni la coadă, să preia Rapidul. Noi ne-am obișnuit cu ajutoare, nu mai putem nimic doar prin propria noastră voință! Nu crezi?

scandautor
scandautor  •  22 Iulie 2015, 21:58

Domnule Octavianus, tot respectul meu pentru cele de mai jos. Aveti dreptate in mare masura si, intr-adevar, reactia fireasca este de revolta, chiar daca ea ajunge sa fie de multe ori invinsa de neputinta de a face si ceva concret. Insa nicicum si nicicand nu trebuie uitat ca Rapid nu inseamna defel oamenii ce vremelnic se perinda in fruntea clubului, ci un fenomen, un spirit mult mai amplu si mai complex decat milioanele de euro insiruite in dreptul unor nume de carton. Iar in cazurile (dese, de altfel) cand Rapid inseamna si anumiti oameni, numele lor sunt multe, pornind de la infiintare si ajungand pana la un Pancu, Nicolae Vasile sau Draghia. Si, evident, cei mai multi - cei fara nume, din tribuna sau din fata televizoarelor, care fie au invatat, fie au mostenit fibra aia speciala pe care se vede treaba ca e nevoie sa o ai pentru a tine cu Rapid pana la sfarsit. Care, cu siguranta, vorba cantecului - nu e nicidecum aici.

octavianus
octavianus  •  22 Iulie 2015, 16:29

Domnilor "jurnalisti" care moderati aceste postari unde ati facut scoala ? cate clase aveti ? cand ati deschis ultima carte ? Daca ati scos din postarea mea cuvantul / adjectivul impotenti este ori pt ca va simtiti din acelasi aluat ori pt ca nu stiti adevaratul sens al cuvantului. Vi-l dau in cele ce mai urmeaza, daca eram patronul gsp va concediam de mult. *** se poate folosi ? *** IMPOTÉNT adj., s. v. incapabil, necapabil, neputincios, prăpădit, slăbănog.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează