FOTBAL  »  LIGA 2  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ilie Stan, despre umilința suferită la FC Brașov: „M-am simțit ca un infractor și am plâns în fața jucătorilor!”

Articol de GSP - Publicat joi, 28 octombrie 2021 09:52 / Actualizat joi, 28 octombrie 2021 09:52

Ilie Stan, 54 de ani, a fost dat afară după doar nouă etape de la FC Brașov și a dezvăluit cu larg de amănunte cauzele rupturii. 

Acesta susține că a avut susținerea totală a primarului Allen Coliban, dar că totul s-a rupt în momentul în care Ioan Mărginean a preluat funcția de președinte al clubului de sub Tâmpa. Mai mult, Stan povestește cum a fost umil la ultimul său antrenament al echipei, atunci când i-a fost interzis accesul pe stadion, dar și în vestiarul echipei sale.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Ilie, ce s-a întâmplat de-ai fost dat afară de la FC Brașov?

- La discuțiile pe care le-am avut cu edilul orașului am stabilit ca acest proiect să fie pe trei ani de zile. În baza acestui proiect am mers. M-a rugat să fac un proiect, cu buget, staff, lot de jucători, cheltuielile care se făceau în acești trei ani. După ce-a văzut scris acest proiect de mine, a fost mulțumit. Au mai fost și alte persoane contactate și s-au purtat discuții cu alți antrenori, dar alesul am fost eu. Era vorba de un oraș cu tradiție, un oraș mare și, practic, am început treaba.

- Să le spunem oamenilor că s-a făcut o fuziune cu Corona Brașov.

- Da. Am început pregătirea cu 17 jucători și vreo 8 copii. Nu aveam echipament, materiale sportive, nimic! De valoare nu puteam vorbi! Am mai discutat cu câțiva jucători pe care-i cunoșteam eu, dar majoritatea n-au vrut să vină, își doreau altceva.

- Primarul Allen Coliban era implicat?

- Foarte implicat, dornic să se facă treabă. La prima mea discuție cu el și-a luat agenda și a mers la stadion. De la ora 2 și-a închis telefonul, iar până la 5 am stat acolo. Condițiile de la stadion și cele de joc erau foarte slabe. Infrastructura era la pământ. Am discutat despre ce avem nevoie în prima parte, de sală de forță, de teren de antrenament, de o cantină. Dânsul se ocupa de acte, eu dădusem drumul la antrenamente.

"Cel mai mult m-a deranjat cum m-au dat afară"

- Ai semnat actele după ce s-a realizat oficial fuziunea?

- Da, cu chiu, cu vai, au ieșit actele. Apoi, primarul căuta un președinte cu credibilitate. În momentul când s-au semnat contractele, noul președinte ne-a spus că proiectul nostru e doar pentru un an de zile, nu pentru trei. Am început direct cu stângul. Nu poți să faci un proiect într-un an de zile, cu jucători care pot să semneze oriunde după șase luni. Tu îi crești și i-ai pierdut!

- Ioan Mărginean a fost adus președinte...

- Mi-am dat seama că nu mă potriveam absolut deloc... Era clar că nu aveam cum, sub nicio formă. Eu am încropit o echipă cu jucători care nu erau obișnuiți cu efortul din antrenamente, cu ce le ceream eu, el comenta. Eu în trei ani de zile am reușit cu Victoria Brănești. Am plecat cu ei din Divizia C și am reușit să promovez în prima ligă. Dacă am reușit într-o comună, de ce nu puteam să rezolv și la Brașov?

- Ai rezistat doar nouă etape totuși, de ce?

- I-am spus primarului despre tensiuni, mi-a transmis să luăm deciziile constructive, am pus câteva lucruri la punct, dar a doua zi mi-am dat seama că nu mai putem continua. Am stat nouă etape, dar cel mai mult m-a deranjat cum m-au dat afară. Cât de inamici am fi sau ce rivalitate ar fi existat, ei ar fi trebuit să mă cheme ca să mă anunțe!

"Parcă eram un infractor, cu fotografia pe masă"

- Te-au interzis pe stadion, la antrenament.

- M-au anunțat pe mail că n-am respectat clauze contractuale, că nu m-am dus la două conferințe de presă! Dacă vrei să te iei de o clauză îmi poți da o amendă, nu să mă dai afară. A doua zi m-am dus la antrenament, la stadion. Au intrat jucătorii, m-am și speriat când am văzut bodyguarzii. Nu m-au lăsat să intru!

- Ce ți-au zis?

- S-au uitat pe un tabel unde eu nu apăream, dar lângă era fotografia mea! Parcă eram un infractor, cu fotografia pe masă. S-au uitat și nu mi-au dat voie să intru, fiind interzis de președinte. N-am avut voie să intru nici în vestiar, să-mi iau echipamentul din birou! L-au sunat pe omul cu părul alb și n-am avut voie să intru. Mi s-a transmis că o să-mi aducă secunzii geanta cu echipamentul, iar jucătorii, dacă vor să-și ia la revedere, să iasă ei pe un hol...

- Au procedat urât! La fel ca în cazul lui Șumudică la CFR Cluj!

- E vorba de imaginea clubului, o orașului, a ta ca primar! Când am plecat, m-am dus la primar, am discutat cu el, mi-a spus că o să respecte contractul, că o să fiu plătit până la sfârșitul acestui an și nimic mai mult. Eu tot timpul când merg undeva, merg și mă bazez pe munca și pe sacrificiul pe care l-am făcut atâția ani de zile. Când mi-am văzut poza acolo, m-am simțit ca un infractor și am plâns în fața jucătorilor!

- Dar cu Mărginean n-ai vorbit? Banii i-ai primit?

- N-am mai avut ce să vorbesc cu președintele. Momentan, nu mi-au dat nici banii! După ce-am acceptat pe trei ani, acum ne batem joc? Ei trebuie să-mi dea banii din clauză! Dacă nu, mergem la Comisii. Vrem să facem o echipă nouă, să construim, să fie altfel decât înainte, dar parcă acum îl plângem pe Neculaie.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU ILIE STAN

CITEȘTE ȘI

Legături bolnăvicioase » Ce parteneriat e dispusă să accepte Anamaria Prodan, după divorțul de Reghecampf: „N-am resentimente”

Probleme uriașe pentru Bănel Nicoliță » Ar avea datorii mari la cămătari și ar fi fugit din țară!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează