FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGA B

Imnul "Cîntec pentru Craiova" e la CS U » Comunicatul FC U: "Intoxicări şi acţiuni puerile ale grupului Sandu - Vasilescu"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 06 noiembrie 2013 12:51

Universitatea Craiova a reacţionat după ce Andrei Alexandru Păunescu a cedat gratuit "Cîntec pentru Oltenia" către CS Universitatea Craiova. Gruparea lui Mititelu spune că acesta nu deţine nici un drept asupra versurilor acestui imn şi caracterizează acţiunea drept "un furt de identitate".

"Domnul Andrei Păunescu nu deţine vreun drept asupra acestor versuri, iar cele prezentate în media legate de aşa-zisa cedare a imnului nu reprezintă decît o altă intoxicare, cu intenţia de a se încerca furtul de indentitate a clubului de fotbal Universitatea Craiova. Toate aceste acţiuni puerile şi extrem de irelevante juridic fac parte dintr-o campanie de intoxicare şi diversiune puse la cale de grupul infracţional Sandu - Vasilescu", se menţionează într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial al FC U Craiova.

Gruparea condusă de Adrian Mititelu a acţionat în instanţă CS Universitatea Craiova, grupare înfiinţată în această vară de Primăria Craiova, pentru folosirea abuzivă a imnului. "«Cîntec pentru Oltenia» este imnul oficial al echipei de fotbal Universitatea Craiova din 1983. Aceste versuri au fost dedicate de marele poet Adrian Păunescu din dragoste penrtu echipa de fotbal Universitatea Craiova, cu acordul clubului de fotbal Universitatea Craiova, persoană juridică ce este evocată în refrenul acestor versuri. Prin urmare, având în vedere legislaţia în vigoare, «Cîntec pentru Oltenia» face parte din patrimoniul universal al clubului de fotbal Universitatea Craiova, în speţă persoana juridică ce patronează clubul de fotbal avînd calitatea de coautor.

Aducem la cunoştinţă că FC Universitatea Craiova a iniţiat deja în instanţă o acţiune legată de folosirea abuzivă de către CS U. Craiova a imnului «Cîntec pentru Oltenia». Sîntem convinşi că instanţa de judecată va confirma cele expuse de noi", se mai precizează în comunicat.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (94)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  07 Noiembrie 2013, 08:44
Postat de fan_stiinta pe 06 Noiembrie 2013, 15:18

ba, da cum e aia cu patrimoniu universal =))))) si cica srl-ul lui e "coautor" la acest IMN! HAHAHAHAHA!!!!! RAD INTR-UNA SI NU MA MAI POT OPRI! Dupa ce ca mititelu este un escroc dovedit, a mai luat-o si razna. Booveanul e DUS! E clar! :)))))) I-auzi...coautor...patrimoniu UNIVERSAL! =)))))) A trecut de stadiul patrimoniului stelar si a ajuns la ala universal =))))))))) VACANTA MARE DIRECT! :)))))

Mitichelu se crede Chelul Mitic şi foloseşte termeni pe care nu-i înţelege. Dacă versurile sunt în Patrimoniul Universal înseamnă că pot fi folosite liber de oricine (şi de reptilienii cu burtă şi chelie)...Asta se întâmplă însă la 70 ani de la apariţia operei (urmaşii lui Sadoveanu pretind aiurea bani pentru opera publicată înainte de 1942). Nu trebuie să fi apărut în vreo carte, e suficient că AP e recunoscut public ca autor. Nu există un act de cedare, dreptul de folosinţă a fost cedat tacit şi poate înceta oricând, la solictarea celui în drept. Dreptul de autor nu aparţine nici măcar soţiei, este unul exclusiv (inclusiv material) şi, firesc, a fost moştenit de fiul său.

ion.ionescu
ion.ionescu  •  07 Noiembrie 2013, 08:16

E ca-n bancul cu nebunul şi târfa. Târfei îi poate trece, că vine menopauza, nebunul îşi pune tichie de mărgăritar...România intră deja în istorie, nu e în stare să găsească o cămaşă de forţă conform burţii lui Nebuchelu ! Un drept de autor poate fi cedat doar în scris iar cedarea poate fi totală/parţială, sau pe termen (ne)limitat. "Dedicate...cu acordul Clubului" etc. Incurabil ! Act de bunăvoinţă, nu transfer de proprietate intelectuală ! Care intelect ar fi ajuns la Mitichelu, curat blasfemie ! Pe care dintre SRL-uri ?! "Puerile...irelevante juridic...intoxicare şi diversiune...folosirea abuzivă a imnului...patrimoniu universal...Clubul coautor". LEGAŢI-L mai repede !

pasculau
pasculau  •  07 Noiembrie 2013, 07:31

Asta sigur doarme la tribunal .......

Vezi toate comentariile (94)
Comentează
Close