FOTBAL  »  LIGA 2  »  UTA ARAD

EXCLUSIV Interviu cu Laszlo Balint, antrenorul lui UTA: „A fost o noapte grea, n-am dormit aproape deloc”

Balint e bulversat de anunțul FRF
Balint e bulversat de anunțul FRF

Articol de - Publicat vineri, 15 mai 2020 12:42

Antrenorul Laszlo Balint (41 de ani) confirmă că UTA Arad nu va renunța ușor la ce a câștigat pe teren în acest sezon de Liga 2.

  • Federația Română de Fotbal a decis împreună cu cluburile formatul în care se va relua Liga a 2-a;
  • Au fost 15 voturi pentru scenariul 3adică cel în care primele 6 clasate vor intra în play-off, iar meciurile se vor juca într-o singură manșă. Surpriza e legată de înjumătățirea punctelor, idee susținută inițial doar de Petrolul și Rapid. UTA devine astfel principala perdantă, avansul de 11 puncte pe care îl avea transformându-se acum în doar 5 puncte;
  • Surse GSP susțin că UTA, liderul autoritar din Liga 2, acum doar cu 5 puncte avans, va merge să atace decizia la TAS.

- Domnule Balint, a trecut o noapte peste ceea ce s-a întâmplat, miercuri seară erați foarte nervos, cum sunteți acum? 
- A fost o noapte grea, aproape că n-am dormit. Cea mai grea din ultima perioadă. Cu siguranță e o decizie extrem de greu de digerat. Nu știu dacă e cazul să repet, e greu să accepți să fii discriminat. Când decizia va deveni oficială, eu, ca antrenor, trebuie să reacționez cumva. Să pregătesc bine echipa, de așa natură să ne atingem obiectivul chiar și în urma acestui play-off. Am speranțe care vin din partea băieților, pentru că au reacționat foarte bine. Au fost foarte motivați, în ciuda deciziei nedrepte. 

- Au fost cluburi care v-au dezamăgit pentru că au votat acest sistem? 
- N-aș vrea să vorbesc despre reacția unor cluburi care s-au bucurat de nedreptatea noastră. Fiecare își urmărește interesul, până la urmă. 

- Asta e cert! 
- Aș vrea să punctez într-un mod pozitiv reacția pe care am primit-o de la mulți oameni importanți. Mi-au dat mesaje, mi-au scris și mi-au spus că nu și-ar dori să fie în pielea mea. Le mulțumesc pe această cale. Dovada lor de empatie ne încurajează să ducem până la capăt această misiune, care devine tot mai dificilă.

Laszlo Balint, antrenor UTA Arad: „Se va judeca în regim de urgență"

- Mergeți la TAS, din ce am înțeles. 
- Discuțiile pe care le-am avut cu domnul Alexandru Meszar sunt clare. Avem cumva direcția de a merge să contestăm pe căi legale decizia FRF. Ceea ce-i normal să facem! Până atunci nu ne rămâne decât să organizăm perioada de pregătire a play-off-ului. E o provocare pentru toată lumea dată fiind situația de față, cu această pauză forțată. Tocmai din acest motiv trebuie să fim lucizi. 

- Totuși există posibilitatea ca decizia TAS să vină în plin campionat. 
- Există posibilitatea, e adevărat. Ar fi o confirmare a faptului că suntem prejudiciați. Din ce știm în acest moment, la TAS se judecă în regim de urgență, toate deciziile vin foarte repede. Noi, ca antrenori sau fotbaliști, trebuie să facem tot posibilul să obținem promovarea și pe teren. Avem un impediment pentru că nu vor fi suporterii lângă noi. Dar știm că sunt cu sufletul și cu gândul alături de noi. 

- Va fi o ambiție în plus acum? 
- Într-adevăr primele echipe care au avut de câștigat au fost Rapid și Petrolul. Nu știu dacă vom avea vreo ambiție în plus. Noi trebuie să demonstrăm că ceea ce a fost până acum a fost doar rezultatul muncii noastre. Băieții au dat dovadă de caracter și valoare. Nu vreau sub nicio formă să ne raportăm la adversar. Vrem să devenim mai puternici și să jucăm cel mai bun fotbal.

„E dezamăgitor că s-a ajuns la un sistem discriminatoriu, am pierdut puncte câștigate pe teren. Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul, e vorba aia care se aplică bine acum. Există o frustrare, e clar.

Sportiv nu am emoții că nu vom obține promovarea. Avem timp suficient să parcurgem toate etapele în pregătire. Știu că băieții sunt motivați. Vom fi la un nivel acceptabil și ne vom putea bate cu oricine.

Nu înţeleg de ce anumite cluburi au militat pentru îngheţarea sau anularea campionatului. Mă refer la Timişoara. Eu sper că nu e vorba de rivalitatea sportivă dintre noi, ci că au avut motive obiective ca să insiste pentru această anulare" 

Laszlo Balint, antrenor UTA

VIDEO FRF a decis împreună cu cluburile formatul în care se va relua Liga a 2-a

Citește mai multe știri din Liga 2:

Ciprian Marica, nemulțumit de decizia din Liga 2: „De ce doar 6? Generează nedreptăți!”

Ilie Dumitrescu, după ce UTA s-a decis să meargă la TAS: „100% asta se va întâmpla!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
gazistu
gazistu  •  24 Mai 2020, 19:50

UTA trebuie sa promoveze, ......dar hotii din FRF/LPF+ TELEVIZIUNI, vor echipele care-s mai aproape de Bucuresti.....Rapid, Ploiesti, Turnu Magurele sau Pitesti....Aradu e departe....nu dau 2 bani cei de la Buc pe Arad....cheltuieli mari, deplasari lungi, alea, alea...si uite asa s-a introdus playoff-ul, ca Rapidu sa aiba de recuperat doar 6 puncte, nu 13, cat arata clasamentul...HOTI HOTI HOTI...REPET, DACA UTA nu promoveaza, indiferent de circumstante..e clar ca nu-s vruti!!!! FORTA UTA

1721641201311950
Nadia Si Mihai  •  15 Mai 2020, 18:26
Postat de rapidist57 pe 15 Mai 2020, 17:17

Ei si dumneata, mai mergea un "MIZILIC" acolo in atatea meciuri de jucat, amu e naspa 33% dar MIZILICU nu mai merge asa ca TAS-u si urletele la Luna sunt solutia.

Aici e vorba de reguli schimbate în timpul jocului E un abuz foarte clar pt cei care își doresc o întrecere sportivă Pt ceilalți există calcule pt a putea ascunde furtul făcut JALNIC

nestramutat
nestramutat  •  15 Mai 2020, 17:29
Postat de rapidist57 pe 15 Mai 2020, 17:17

Ei si dumneata, mai mergea un "MIZILIC" acolo in atatea meciuri de jucat, amu e naspa 33% dar MIZILICU nu mai merge asa ca TAS-u si urletele la Luna sunt solutia.

Solutia e corectitudinea, țandărelule!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează