FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ

INTERVIU EXCLUSIV » Dorin Goga explică de ce le-a refuzat pe FCSB și Dinamo când era cel mai dorit fotbalist din Liga 1: ”Acesta a fost stilul meu, am preferat mereu viața liniștită” 

Dorin Goga
Dorin Goga

Articol de - Publicat miercuri, 20 februarie 2019 11:21

Dorin Goga, 34 de ani, unul dintre liderii lui U Cluj, a explicat de ce i-a refuzat pe Gigi Becali, pe Cristi Borcea și pe Adrian Porumboiu când era unul dintre cei mai doriți atacanți ai României și le dă sfaturi tinerilor fotbaliști.

Dorin Goga, ajuns la 34 de ani, este unul dintre liderii lui U Cluj, unul dintre oamenii care au acceptat să se întoarcă la echipa care i-a lansat în fotbal, s-o ia de la Liga a patra, iar în această primăvară se luptă să revină în prima divizie cu "șepcile roșii".

U este pe locul 4, la două puncte de liderul Sportul Snagov, echipa antrenată de Bogdan Lobonț vizând obligatoriu promovarea. Dorin a fost mereu un fotbalist "altfel". Talentat, atacantul n-a fost disperat să aleagă orice, oricum în momentul în care era în topul celor mai doriți jucători de pe piața campionatului intern se aruncau sute de mii de euro pe contracte și milioane de euro pe fotbaliști.

A ales mereu ce a vrut el, nu s-a uitat la brand. N-a dus lipsa banilor, a avut mereu sfătuitori buni în momentul angajărilor. Totuși, ar fi putut fi într-o poziție mai avantajoasă în perspectiva unor transferuri în străinătate sau a selecțiilor la echipa națională, unde a avut mai multe convocări, dar numai o selecție.

-Dorin, de vineri revine în atenție lupta pentru promovare în prima ligă. Ce așteptări aveți la U Cluj?
-Eu nu văd ca fiind un obiectiv dificil acela de a reveni în eșalonul de elită. Cred că o să arătăm mai bine în acest an, echipa va juca tot mai bine, va avea ritm.

-Colegul și prietenul tău, George Florescu, zicea că fanii te-au poreclit "Zeus". Tu cum te simți la această echipă?
-Nu mă gândesc la asta, sincer. Eu mă gândesc doar că iubesc fotbalul foarte mult și-mi place ceea ce fac. Cred că evoluțiile mele au făcut ca fanii să mă iubească și mă bucur că sunt apreciat. Sper să mă mențin la acest nivel încă multă vreme.

"Pe bani mai puțini, dar din dragoste"

-Te vezi încheind cariera la U Cluj?
-Da. Am spus-o când am semnat cu echipa. Nu mai vreau să fiu plecat pe sume doar pe hârtie. Sunt acasă, pe bani mai puțini, alături de familie, alături de echipa pe care o iubesc. Cred că e cel mai bine așa.

-În cazul în care veți ajunge din nou în prima divizie, crezi că veți rezista acolo? Ați urcat din Liga a patra, în fiecare an, câte un eșalon.
-Eu zic că U Cluj poate rezista în Liga 1. Cred că e mai greu să promovezi decât să te menții acolo. Va fi o emulație fantastică din momentul în care vom ajunge la un nivel la care U merită să fie.

-Apropo de "sumele pe hârtie", ai fost ani la rând subiect al perioadelor de mercato. Cât au fost de reale discuțiile la granzii României?
-A fost o vânzoleală. Poate că a fost o tactică a unor conducători să promită, apoi să nu mai dea bani, să bage echipele în insolvență, tot felul de chestii cu care eu, unul, nu sunt de acord. Dacă promiți ceva, respectă-ți cuvântul dat! 

"Le-am pus cruce"

-Mai ai de recuperat de pe la formații ce nu mai există? Mă refer în primul rând de la Timișoara. 
-(râde) Păi la mine e simplu: nu mai am de recuperat, fiindcă știu că nu am cum să-i mai primesc! Le-am pus cruce.

-Ai fost pe lista lui Gigi Becali pentru FCSB, te-a vrut mult acolo.
-Au fost discuții. Mai mult convorbiri ale domnului Marian Iancu cu domnul Becali, probabil că știa ce va urma la Timișoara și atunci a încercat să obțină bani din fiecare jucător ce putea fi vândut. Am avut discuții atunci cu mulți conducători. 

dorin goga

-Și de la Dinamo?
-Dar cu cine n-am discutat. Exact, am vorbit și cu domnul Borcea, și cu domnul Porumboiu, și cu domnul Becali. Eu le-am transmis ce voiam. Aveam un contract, în fine, nu ne-am înțeles. Nu s-a făcut nimic, vorbe.

-Îți pare rău?
-Nu, deloc.

"Am fi fost campioni la Timișoara"

-Poate cariera ta ar fi putut avea un alt vârf, să mergi în străinătate, după ce jucai la FCSB, la Dinamo, la Vaslui, care evoluau toate în cupele europene, chiar în grupe.
-Eu mi-am fixat cu atenție fiecare pas în carieră. Nu-mi pare rău de ceva anume. Am fost mereu calculat. Dacă ar fi să regret ceva, ar fi că s-a închis clubul la Timișoara, atât. Era o formație frumoasă, într-un oraș care trăia pentru fotbal. Era bine, speram să ajungem să câștigăm trofee. Într-un final am fi câștigat campionatul. Apoi a venit falimentul și s-a terminat totul, dramatic, dureros. Dacă domnul Iancu nu ar fi avut acele conflicte cu... toată lumea, cred că am fi adus trofee la Timișoara. 

-Ți-a fost vreodată teamă de București?
-N-aș spune frică, teamă, ci am preferat mereu orașele și viața liniștite. Pe stilul meu. Timișoara și Cluj Napoca sunt orașe pe gustul meu. 

"Doar cu muncă ajungi la sumele alea"

-Cum se vede fotbalul românesc de la Cluj?
-Tinerii fotbaliști ar trebui să nu asculte tot ceea ce se scrie, se spune. Jucători de multe, multe milioane de euro. Aaa, cu muncă, respectivii pot ajunge la sumele alea, dar să nu se ia după ce se vorbește în afara terenului. Cuvintele se evaporă foarte repede, rămân doar valoarea și munca.

-Ce te împlinește acum?
-Fotbalul meu, fotbalul copiilor mei care joacă și ei acest sport. Am doi băieți, Matias și Alexandru. Băiețelul mai mare joacă deja la U Cluj, el a vrut. Are 7 ani și vreau să ia fotbalul ca o joacă, nu vreau să-l forțez. 

8 goluriîn 16 meciuri a marcat Dorin Goga pentru U Cluj în ediția de toamnă

43 de goluria reușit atacantul în Liga 1 în 169 de meciuri

7 echipeare ardeleanul în CV: U Cluj, Poli Timișoara, Rapid București, Hapoel Ramat Gan, Dinamo Tbilisi, ASA Târgu Mureș și ACS Poli Timișoara 

1,5 milioane de €a fost suma transferului lui Goga de la U Cluj la Poli Timișoara în iulie 2008

"Mi-am dorit de mic să joc fotbal, să fac ceva în sportul acesta și cred că am reușit. Mă bucur pentru ceea ce am realizat.

În puținele zile pe care le am libere, când copiii sunt fie la părinți, fie la socri, mai ies cu prietenii la un snooker sau la un joc de cărți, de relaxare. Nimic deosebit, genul relax.

Nu m-am gândit ce voi face după ce voi pune ghetele în cui. Momentan, simt că pot, simt că merge, dacă nu mă accidentez, pot ajuta mult pe U Cluj" Dorin Goga

A avut telefonul ascultat, implicat în "Cazul Valiza"

În 2008, se învârteau "valizele cu bani" în aer, cu sute de mii de euro, cu milioane de euro chiar! Mai exact, în finalul ediției 2007/2008, când se luptau CFR Cluj și Steaua pentru titlul ce avea să intre, în premieră, în vitrina "feroviarilor", Gigi Becali a promis bani celor de la U Cluj să-i încurce pe concitadinii lor.

Inițial, Dorin Goga, cel mai important fotbalist al lui U atunci, a mărturisit că a fost contactat de oameni venind din partea Stelei care le-au promis lui și coechipierilor câte 100.000 de euro de om ca să-i încurce pe "ceferiști"!

Ulterior, s-a aflat că telefonul atacantului era ascultat de DNA! Cazul a ajuns în atenția DNA, s-au operat rețineri, a fost anchetă și la forurile fotbalistice. Goga a mărturisit atunci: "Am dat aceeaşi declaraţie pe care am dat-o la DNA. Şi domnul Becali a recunoscut că m-a contactat. Eu mi-am făcut datoria, am anunţat conducerea clubului că am fost căutat şi restul nu mă mai interesează. Nu cred că a fost un caz, a fost o neînţelegere. Cred că ar trebui să li se reducă suspendarea jucătorilor, pentru că ei nu au nicio vină. Nu cred că Steaua merita să fie depunctată, nicio echipă nu merită să fie depunctată". 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
liviustefanvasile
liviustefanvasile  •  20 Februarie 2019, 14:28

Fotbalist .Felicitari !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează