FOTBAL  »  LIGA 2  »  CF BRĂILA

INTERVIU EXCLUSIV Fratele lui Bănel îi calcă pe urme acestuia! "Am mult de muncit pentru a-l egala"

Stelică a ajuns la CF Brăila, pretendentă la promovare în seria B1 a ligii secunde
Stelică a ajuns la CF Brăila, pretendentă la promovare în seria B1 a ligii secunde

Articol de - Publicat marti, 06 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 06 martie 2012 11:38

În timp ce Bănel este om de bază la Saint-Etienne, nici mezinul familiei Nicoliţă nu se lasă mai prejos. Stelian, cunoscut de toţi ca Stelică, a ajuns la Brăila, locul de unde s-a lansat fratele său, şi este considerat unul din cei mai interesanţi jucători ai returului ligii secunde

Venit în această iarnă din liga a treia, de la Conpet Cireşu, Nicoliţă junior (22 de ani) a acceptat cu greu dialogul, crezînd că este o farsă. După ce şi-a risipit îndoielile, a răspuns, extrem de deschis, întrebărilor reporterului Gazetei Sporturilor.

- Stelică, felicitări pentru transfer! Îi calci pe urme fratelui tău...
- Mulţumesc, dar să nu exagerăm! Bănel a ajuns unde a ajuns, eu mai am mult de muncit pentru a-i egala performanţele...

- Eşti la prima aventură în liga secundă, nu-i aşa?
- Da, este adevărat. Am început să joc fotbal la unsprezece ani, la Făurei. Peste doar un an şi jumătate, aveam puţin peste 13 ani, am debutat la „Judeţ”, în Liga a IV-a. Nu am apucat să joc alături de Bănel, el era deja plecat.

- Ai debutat la o vîrstă extrem de fragedă!
- Nivelul era destul de scăzut. Am vrut mai mult. Pentru asta, am plecat în Prahova, la Conpet Ploieşti. Nici acolo nu am avut mai multă şansă. Situaţia era destul de proastă, mi-era foarte greu, aşa că am plecat la o altă formaţie din judeţ, Chimia Brazi.

- A fost vorba de bani?
- Da. Mi s-a oferit un contract mult mai bun la Chimia Brazi. În plus, obiectivul echipei era mult mai interesant, locurile 1-3. Am jucat o perioadă, însă nu mi s-a respectat contractul. Am plecat şi de la ei. Aveam mari probleme cu banii. Nu puteam continua cu «mamă, n-am aia, mamă, n-am ailaltă»…”

Dorit de Rapid, relansat cu 43 de goluri

- Ai fost aproape de un transfer la Rapid...
- Da! 80% era rezolvat, din cîte înţelesesem eu. Era la Conpet Ploieşti... Nu mai ţin minte de ce a picat mutarea, cei care se ocupau îmi promiseseră că era ceva sigur.

- Ce ai făcut după despărţirea de Chimia?
- Ce să fac? M-am întors acasă, în Brăila, la Cireşu. Am luat-o de la capăt, cum s-ar spune. În sezonul trecut, am dat 43 de goluri în 25 de meciuri. Nu te mira, sînt puţine, nivelul e extrem de slab.

- După care... promovare!
- Exact. La primul meci din „C”, cu Comprest, am marcat o „dublă”, iar echipa a cîştigat cu 2-0. Am continuat să marchez. Aşa le-am atras atenţia celor de la CF Brăila.

- Cum ai făcut pasul către liga a doua?
- Conpet Cireşu este „satelitul” Brăilei. M-a adus domnul Ion Viorel, el m-a chemat la echipă împreună cu colegul meu de la Conpet, Puşcaşu. Am plecat în cantonament, după care am semnat.

- Ai ajuns la Brăila, unde s-a lansat şi fratele tău!
- Da, dar repet: este prea devreme să facem comparaţii! Ar fi foarte bine dacă aş ajunge măcar la jumătate din valoarea lui Bănel... Am multe de demonstrat pe teren, după care vorbim şi de o comparaţie între noi doi :D

- Ce îţi propui pentru acest retur?
- Sincer? Vreau să joc! Am o mare poftă de joc, de fotbal... Sper ca antrenorul meu, Ion Viorel, să aibă încredere în mine.

Fratele model

- Cum este Bănel Nicoliţă pentru fratele său mai mic?
- Să fie clar, este un model pentru mine. Seriozitate, muncă, sînt calităţi pe care trebuie să le ai pentru a avea succes. În plus, a ajuns departe...

- Vă adunaţi acasă, la Făurei, pentru a-i urmări partidele?
- Obişnuim să facem asta, să ştii că sîntem o familie foarte apropiată.

- De cînd nu v-aţi mai văzut?
- De cînd a fost acasă, în vacanţă. Ne întîlnim foarte rar, nu prea vine pe acasă după transferul în Franţa. În orice caz, el rămîne sprijinul familiei. Mă sfătuiesc întotdeauna cu el, mă ajută cu bani... Practic, este singurul sprijin al familiei, el ne ţine pe toţi.

Familie de fotbalişti

Bănel şi Stelică au mai avut un frate fotbalist, Aurel, în vîrstă de 27 de ani. „A jucat la Făurei şi Conpet Cireşu, pe postul de portar. Din păcate, s-a accidentat, a avut o problemă la omoplat şi a fost nevoit să se retragă”, explică mezinul.

Bănel, Aurel şi Stelică mai au trei fraţi: doi băieţi, Ion şi Petrică, dar şi o soră, Mirela Emilia.

Poreclit „Bănel”, joacă pe orice post

Deşi e de meserie atacant, Stelică Nicoliţă este un fotbalist versatil. În partidele de verificare din această pauză competiţională, fotbalistul a fost folosit pe mai multe posturi de către Ion Viorel.

Pe ce post joc la Brăila? Sincer, nu ştiu! Joc pe mai multe, unde vrea antrenorul”, a declarat, mai în glumă, mai în serios, „Bănel”, aşa cum a fost poreclit la toate echipele la care a evoluat pînă acum.

CV Stelian Nicoliţă

Născut: 22.03.1989

Post: atacant

Înălţime: 1.79 m

A jucat la: Unirea Făurei, Avîntul Cireşu, Conpet Ploieşti, Chimia Brazi, Conpet Cireşu, CF Brăila


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
bujor90
bujor90  •  06 Martie 2012, 14:57

mai kefren1990 da prost mai esti ,ii trimiti pe ziaristi la scoala si mai dai si zilele "exacte",ar trebui sa pui mana pe matematica si sa mai inveti.

deaq10
deaq10  •  06 Martie 2012, 11:33

Prima echipa a fost Unirea Progresu Faurei din liga a-4-a pentru el,Avantu a-2-a.De la Faurei au plecat toti si trebuie sa vorbiti si cu domnul antrenor Ionel Ivan care a facut din baietii astia fotbalisti,plus altii, mai ales pe Banel domnilor reporteri!!!

kefren1990
kefren1990  •  06 Martie 2012, 11:31

Daca pentru tine 22.03.1989 inseamna ca are 23 de ani , eu as zice sa te mai duci pe la scoala. Are 22 si 349 de zile

Vezi toate comentariile (4)
Comentează