FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO - CSA STEAUA

EXCLUSIV Fundașul Stelei e încrezător înaintea derby-ului cu Dinamo: „Am amintiri frumoase cu ei, sper să-i batem”

Wallace a adunat 34 de meciuri la CSA Steaua, având un assist
Wallace a adunat 34 de meciuri la CSA Steaua, având un assist

Articol de - Publicat vineri, 09 septembrie 2022 12:40 / Actualizat vineri, 09 septembrie 2022 12:50

Brazilianul Wallace, 32 de ani, unul dintre veteranii CSA Steaua, ridică și mai mult miza meciului cu „câinii” și spune că încă visează la Liga 1

  • Dinamo - CSA Steaua se joacă azi, de la ora 21:30. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1

Wallace Alves da Silva, 32 de ani, este brazilian după cetățenie, dar român după perioada petrecută aici. Nu a reușit să obțină cetățenia, deși are drept de ședere având în vedere că are soție și copii români, jumătate din viață și-a petrecut-o în spațiul carpato-danubiano-pontic.

Invitați speciali la derby! Cine va da lovitura de start în Dinamo - CSA Steaua
Dinamo - CSA Steaua
Invitați speciali la derby! Cine va da lovitura de start în Dinamo - CSA Steaua

Stoperul sud-american este unul dintre titularii lui CSA Steaua și așteaptă cu optimism și determinare meciul orgoliilor cu Dinamo. Vorbește limba română fără cusur, are o singură solicitare, ieșită din comun în vremurile actuale: „Să mă anunțați și pe mine când apare interviul în ziar, să-l iau, să-l citesc! Îmi place ziarul și-l cumpăr frecvent, am rămas de modă veche. 

Țin minte anii de început din România, pe la echipele pe unde am fost, mergeam în vestiar pentru antrenament și toți aveau ziare la ei. „Dă și mie pagina aia s-o citesc, dă-mi ailaltă!”, auzeai. Acum, toți se uită în cabină pe telefonul mobil, fiecare e pentru el. Mi-e dor de momentele când dădeam ziarul de la unul la altul”, a mărturisit brazilianul din Ghencea.

- Wallace, care este obiectivul lui CSA Steaua în acest sezon? Având în vedere realitatea nu din teren, ci din afara lui.

- Obiectivul este să fim pe loc promovabil. Sportiv. Adică locurile 1 sau 2. În cel mai rău caz, pozițiile de baraj. Că nu se va rezolva iar situația cu promovarea, ca anul trecut, nu mai depinde de noi!

- Dar există motivație în această situație?

- Eu, personal, am contract, în care sunt stipulate tot felul de chestii, de cifre, încerc să-mi fac treaba cât mai bine. Daniel Oprița ne zice mereu: „Tu ești plătit să-ți faci treaba, fă-ți bine meseria ta!”. Sunt bonusuri de victorii, la meciuri, eu vreau să fiu pe loc promovabil fiindcă viața e imprevizibilă, poate până la primăvară se rezolvă și ni se acordă „verde” pentru Liga 1. De ce nu am avea?! Și cei tineri de la echipă au motivație destul, cresc în carieră, se pot transfera la mai bine.

„Dacă am avea drept de promovare, ar veni mai mulți suporteri”

- Ai jucat la multe echipe din România. Unde te-ai simțit special?

- La Rapid, la Steaua. Experiențe frumoase. La Rapid am simțit că fac un pas mare, a fost prima oară când m-am simțit fotbalist. Un nume precum "Rapid", precum "Steaua" te trage în sus, te propulsează. În Giulești a fost deosebit, chiar dacă m-am și accidentat, chiar dacă am prins perioadă cu probleme.

- Cum te simți să îmbraci tricoul roș-albastru cu o siglă celebră pe piept, a echipei ce-a câștigat Cupa Campionilor Europeni?

- Steaua e altceva decât orice altă echipă! E istorie! Păcat că sunt împărțiți suporterii. CSA Steaua e altceva, de la condiții la siglă. Zilnic, se vorbește de noi la TV, e frumos. Păcat că nu se lămurește cu dreptul de promovare. Cred că dacă am avea „verde”, pentru a promova, ar veni mult mai mulți suporteri la meciurile noastre.

- Urmează un derby cu Dinamo în liga secundă. Care este sentimentul?

- Mi-aș fi dorit ca și această echipă să fie mai sus, pentru a fi un derby total. Jucăm pe terenul „câinilor”, eu îi apreciez și pe fanii lui Dinamo, sunt foarte buni și își încurajează mult echipa. Cei ai Stelei sunt de senzație, sperăm să le oferim o victorie frumoasă. Eu am amintiri frumoase cu Dinamo, am înscris un gol într-un meci cu această echipă. Sper să fie bine din nou.

- Ce meci ți-ai dori să joci?

- Sincer, Steaua cu Rapid în Liga 1. În Ghencea. Ar fi ceva minunat.

- Nu Steaua cu FCSB?

- Nu, n-am nicio treabă. FCSB e pentru mine ca o echipă normală, e treaba celor de acolo să spună că ei sunt Steaua. Până la urmă, noi suntem CSA Steaua că jucăm pe Ghencea, avem marca, sigla o văd pe tricourile noastre. Un derby adevărat ce mi-ar plăcea să joc, în Liga 1: Steaua - Rapid și Steaua - Dinamo. 

2 goluriare în Liga 1 în 54 meciuri, jucate pentru Daco-Getica și Rapid, unul înscris într-un meci cu Dinamo, când echipa din Colentina a învins cu 2-1

Cel mai greu oponent din fotbalul românesc a fost, este Alibec. În rest, nu prea. Ca echipă, în Liga 1, mi s-a părut greu de jucat împotriva Viitorului lui Hagi, cu Ianis Hagi, Cicâldău, prin 2017, 2018. Nu prea vedeai mingea, alergai după adversar

- Wallace, fundaș CSA Steaua

Wallace a fost prin toată România, de la liga a treia la prima

Sud-americanul a sosit în premieră în România în urmă cu 17 ani, doar că n-a rămas, minor fiind și fără echipă, dar a revenit doi ani mai târziu, aproape de împlinirea majoratului. A fost în probe la Urziceni, n-a rămas, însă măcar și-a cunoscut viitoarea soție, pe Florența, alături de care are doi copii, Andressa (13 ani) și Mateus (2 ani). Ulterior, după experiențe fără contracte prin toată Europa, socrii l-au sprijinit să ajungă în liga a treia, la Albota. 

Au urmat evoluții, în România, la FC Argeș, Rapid București, FC Olt, Daco-Getica, Dunărea Călărași, Petrolul Ploiești (după o experiență la Al Ittihad în Egipt), iar din primele zile ale pandemiei de coronavirus, în martie 2020, este la CSA Steaua. 

Citește și: 

Totul pentru victorie! Ultrașii Stelei au aprins torțe și fumigene la antrenamentul „militarilor” de dinaintea derby-ului

Ionuț Lupescu: „Niciodată nu m-am așteptat să merg la un Dinamo - Steaua în Liga 2”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
creeperno807
creeperno807  •  09 Septembrie 2022, 22:41

Se va intampla invers

vasileroaita
vasileroaita  •  09 Septembrie 2022, 14:35
Postat de Justunfan pe 09 Septembrie 2022, 13:33

Sa ii spuna cineva ca incurca putin treburile. Cand spune ca se vorbeste de Steaua in fiecare zi in presa are dreptate, dar daca se refera la ei se inseala amarnic. Daca astazi chiar se juca Marele Derby, era plin peste tot de declaratii, pareri, asa nu scrie nimeni mai nimic....

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Justunfan
Justunfan  •  09 Septembrie 2022, 13:33

Sa ii spuna cineva ca incurca putin treburile. Cand spune ca se vorbeste de Steaua in fiecare zi in presa are dreptate, dar daca se refera la ei se inseala amarnic. Daca astazi chiar se juca Marele Derby, era plin peste tot de declaratii, pareri, asa nu scrie nimeni mai nimic....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează