FOTBAL  »  LIGA 2  »  SERIA 2 / LIBERTY - UNIREA ALBA IULIA 1-2

Invincibili

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 aprilie 2008 00:00

Unirea a cîştigat ieri la Salonta în prelungiri, din penalty şi a ajuns la şase victorii consecutive în retur

La fel ca în returul sezonului 2002-2003, Unirea a bifat ieri a şasea victorie consecutivă cu Aurel Şunda la timonă, cînd ardelenii au promovat în prima ligă

Oaspeţii au dictat tempoul jocului la Salonta. Mai întîi Selagea (19), cu un şut din interiorul careului, imitat ulterior de Foro (28), l-au dezmorţit pe goalkeeper-ul gazdelor, Szasz. Dominarea "alb-negrilor" s-a concretizat şi pe tabelă. Cu două minute înainte de pauză, acelaşi Foro (43) l-a păcălit pe Szasz cu un şut la firul ierbii.

Partea secundă a debutat cu eurogolul lui Lipă (52). Mijlocaşul lui Liberty a catapultat în vinclul porţii lui Rotaru o lovitură liberă de la 25 de metri. Bajner (68) a avut şansa să aducă gazdele în avantaj, dar şutul său a trecut paralel cu buturile adverse. Cînd nimeni nu se mai aştepta, atacantul Unirii, Sergiu Costea, a profitat de bîlbîiala lui Coca din propriul careu, obligîndu-l să faulteze. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu precizie de Dîlbea (90Ă1) şi Alba Iulia îşi continuă seria de invincibilitate.

Felicitat de Fărcaş
Ex-bihoreanul Marius Foro, autorul golului care a deschis drumul spre a şasea victorie consecutivă, a fost felicitat la finalul partidei de fostul său antrenor de la FC Bihor, Florin Fărcaş, care a asistat la partida de la Salonta. “Am întîlnit o echipă tînără dar bună, însă plusul nostru de experienţă şi forma bună în care ne aflăm şi-a spus cuvîntul", a declarat Foro, care este şi golgeterul Unrii în actualul sezon.

S-a rupt Marincean
Fundaşul central al Unirii, Cosmin Marincean, s-a accidentat după numai un sfert de oră de joc şi a fost înlocuit de Goia. "Nu m-a lovit nimeni, în urma unui duel arian cu un adversar am călcat greşit", a spus Marincean. RMN-ul efectuat ieri la Alba Iulia a scos în evidenţă o fractură de maleolă la piciorul stîng, astfel că sezonul s-a încheiat pentru fundaşul lui Şunda. Alţi şase coechipieri sînt la limita suspendării, Foro, Ghiorma, Ad. Goga, C. Cristea, Oroian şi Dîlbea, în intermediara cu Drobeta.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
 •  07 Aprilie 2008, 14:58

Hai Unirea !!!

 •  06 Aprilie 2008, 17:07

bravo baieti ! felicitari... !

 •  06 Aprilie 2008, 17:02

hai unirea o echipa de suflet cu bani putini face multe ,hai sunda esti un bun antrenor fortza poli

Vezi toate comentariile (16)
Comentează