FOTBAL  »  LIGA 2  »  JIUL PETROŞANI

Ioan Sdrobiş e omul care l-a inventat ca fotbalist pe Valentin Stancu, 26 ani, aflat în arest de două luni la Oslo pentru falsificare de carduri: "Îi plăcea banul cîştigat uşor!"

Valentin Stancu în vremurile bune, cînd îl înfrunta în Cupa României pe argentinianul Culio, la CFR Cluj - Jiul 1-0 (2007)
Valentin Stancu în vremurile bune, cînd îl înfrunta în Cupa României pe argentinianul Culio, la CFR Cluj - Jiul 1-0 (2007)

Articol de - Publicat sambata, 23 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2011 21:06

Înainte de a călca pe bec la Oslo, Stancu a evoluat la Reşiţa, Vaslui, Uricani, Lupeni şi Petroşani. A fost suspectat de implicare în mafia pariurilor, fiind exclus din lot la Jiul

După "cazul Natalia Mateuţ", iată încă un scandal cu români prinşi într-o afacere urîtă cu carduri falsificate: Valentin Stancu, 26 de ani, fost fotbalist la Jiul, e arestat în Norvegia, după ce autorităţile au găsit în posesia lui echipament de copiere de carduri, împreună cu un conaţional. "De fapt, băiatul e închis de opt săptămîni, dar abia acum s-a aflat de cazul lui interesant, în momentul în care avocatul a invocat în instanţă că e jucător de fotbal şi a solicitat eliberarea lui pentru că trebuie să se prezinte la echipa din România", a explicat, pentru GSP, Jarle Brenna, jurnalist la cotidianul Vardens Gang.

Stancu va rămîne însă în spatele gratiilor pînă la începerea procesului, în iunie, în ciuda eforturilor apărătorului său din oficiu, Amir Mirmotahari, care a susţinut în faţa judecătorilor că, în România, clientul său e o persoană respectabilă, cu avere, neavînd nici un motiv să apeleze la operaţiuni ilegale ca să cîştige bani.

"Avea un stîng necruţător"
În ţară însă, scandalurile s-au ţinut scai de el. La sfîrşitul lui 2009, a fost dat afară de la Petroşani, pentru că deţinea o casă de pariuri, fiind suspectat că se implica în trucarea de meciuri pe această filieră.

Ioan Sdrobiş, "tatăl" lui Stancu în materie de fotbal, admite şi el că "băiatului îi cam plăceau lucrurile neconvenţionale, ca să folosim un limbaj galant". Continuă: "I-am dat trei şanse în carieră şi l-am tras după mine la Reşiţa, la Vaslui şi la Jiul, dar nu s-a realizat pe măsura talentului. Era un fundaş stînga sau central admirabil, cu un picior stîng necruţător. Din păcate, avea porniri mai neobişnuite şi înclina către metodele de a scoate bani cu uşurinţă. I-am şi zis o dată: «Băi Vali, ai grijă că ard rău lucrurile obţinute fără bătaie de cap!». Putea să trăiască boiereşte, dar uite unde a ajuns! Hai să-l lăsăm aşa, că, săracul, a păţit un mare necaz! Ce-o fi căutat el prin fiordurile alea?!".


"Îl ştiam un băiat liniştit şi fără grija banilor. Avea o mătuşă în Craiova care deţinea un lanţ de magazine şi îl ajuta mereu cu tot ce avea nevoie"
Damian Militaru, fost antrenor secund Jiul

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
ciocaneanu
ciocaneanu  •  23 Aprilie 2011, 06:29

Daca cei cu bani baga mina pina la cot, te mai miri de cei care n-au dupa ce sa bea apa? S-a stricat lumea in Romania de cind toti tilharii si nelegiuitii tin prima pagina a ziarelor si sint aratati de parca ar fi haiduci nu tilhari de drumul mare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează