FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Ionuț Negoiță anunță că va băga din nou bani la Dinamo: „O să vin, în proporție de 90%. Însă doar ca sponsor!”

Articol de - Publicat luni, 13 iunie 2022 12:35 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 14:03

Ionuț Negoiță, fost finanțator la Dinamo, a explicat în ce condiții va reveni, ca sponsor, într-un viitor incert, la roș-albi, după construirea noului stadion. Într-un interviu pentru publicul Gazetei, fostul patron al grupării a răbufnit la adresa foștilor dinamoviști .

- Domnule Negoiță, ați fi crezut vreodată că retrogradează Dinamo? 
- Un club de fotbal e ca-n viață, momente bune, momente proaste. Important e să supraviețuiască. Cum, de altfel, Dinamo poate și falimenta. Cluburile sunt greu de administrat, au deficite. Dacă ați calcula bilanțul pe ultimii 5 ani la fiecare club, ați vedea că toate sunt pe minus. Că au mai prins și un an, doi, pe plus, poate. Dar în rest, minus. Fotbalul presupune investiții și cheltuială mare.

Săptămână decisivă pentru Dinamo » „Câinii” au nevoie de o sumă uriașă pentru a supraviețui
DINAMO
Săptămână decisivă pentru Dinamo » „Câinii” au nevoie de o sumă uriașă pentru a supraviețui

- Totuși, Dinamo are o istorie, niște performanțe, e un brand, cum de a ajuns aici?
- Când am preluat Dinamo, îi prevedeam eventual insolvența, dacă nu chiar falimentul! Sper să nu se întâmple ceva mai rău. În viață e loc de mai bine, dar și de mai rău.

Ionuț Negoiță: „Pe cei ce vorbesc și nu fac îi consider papagali!”

- V-ar mai tenta să investiți la Dinamo, orice sumă?
 - Sub nicio formă ca patron! A fost o experiență, am luat-o ca atare, merg pe drumul meu, acolo unde mă pricep, unde cred că merită. Important va fi ca Dinamo să-și găsească investitor sau grup de investitori. Mulți au crezut că e simplu, pe vremea mea au contestat managementul, finanțatorul.

- V-ați împăcat cu suporterii?
- Cred că și-au dat seama, mai ales fanii când au preluat povestea, că nu e o treabă simplă și că e ca un iceberg. Plus că în România e o mocirlă foarte adâncă, nu văd să se întâmple ceva în bine. Vedem și rezultatele cluburilor, naționalei, pe mocirlă nu se poate construi ceva sănătos. Și nimeni nu vrea să asaneze. Unora, care nu bagă bani, chiar le convine.

- Ce le-ați transmite celor care vă contestau cât timp ați fost patron la Dinamo, între 2013-2020? 
- Să se implice! Altfel, degeaba apar la TV și se dau deștepți! Pe cei ce vorbesc și nu fac îi consider papagali! Vreau să văd fapte, de vorbe ne-am săturat, hai să dovediți. Eu măcar am luat taurul de coarne, mi-am asumat niște lucruri, s-a scris istoria cum s-a scris. Alții doar arată cu degetul și nu se implică.

- Vă referiți la specialiști în fotbal sau la foști conducători și jucători dinamoviști? 
- Pentru cei care au fost la Dinamo, care și-au asumat și au făcut, măcar au încercat ceva, felicitări. Dar mă refer la veșnicii deștepți pe care-i chemi: „Hai, mă, vino încoace și asumă-ți ceva!”. „Aaa, nu, nu pot...”. Foștii dinamoviști au avut ocazia și încă mai au, unii au bani, alții se dau că au bani. Să se implice, să-și asume! De bine, de rău, sunt de felicitat suporterii, se implică.

Ionuț Negoiță: „Când le-am zis să ia Dinamo, au fugit ca potârnichile”

- Ce vă zic dinamoviștii cu care vă mai întâlniți? 
- Și înainte, majoritatea îmi mulțumeau că n-am lăsat Dinamo să moară și că țin clubul în viață. N-am făcut eu chestiuni relevante în acea perioadă, dar a fost cel mai bun bilanț în meciurile cu Steaua sau FCSB, ce era. Derby-urile alimentau o stare de spirit. Da, am avut probleme cu cei influențați de binevoitori, așa-ziși dinamoviști. Nu le-am promis dinamoviștilor niciodată că fac minuni. Dar nici nu m-am pus în calea fericirii și a progresului. După ce-am plecat, toată lumea mă întreabă dacă revin, că de ce am plecat, că oamenilor le pare rău.

- Sunt suporteri care vă acuză vehement și spun că de la dumneavoastră a început dezastrul lui Dinamo. Lor cum le răspundeți?
 - Fiecare e liber să spună ce vrea, mai ales online, sunt opinii, păreri. Eu am vrut să dau clubul oamenilor lui Dinamo, dar când le-am zis la concret să vină să-l ia, au băgat capul în nisip. Oameni care au fugit ca potârnichile.

Ionuț Negoiță anunță că va băga din nou bani la Dinamo: „O să vin, în proporție de 90%. Însă doar ca sponsor!”

Negoiță: „Securiștii le știu pe astea dubioase, ăștia care au școala veche”

- V-a surprins sau șocat eșecul cu U Cluj de la baraj? 
- Nu, deloc. Era evident că cei care vor să urce erau mai determinați decât unii care nu au valoare. Era previzibil că șansele erau de cel mult de 50 la sută. 

- Jucătorii l-au acuzat pe Uhrin, apoi suporterii i-au blamat pe jucători. Cine a dus Dinamo, sportiv, în „B"? 
- E împărțită vina. La noi e sportul ăsta de a pasa vina și de a da celuilalt responsabilitatea! Îi vedem la TV, „domnule, e datorită mie” când e victorie, „e din cauza lui” când e eșec.

 - Jucătorii au fost blamați, unii, că nu și-ar fi apărat corect șansele la baraj. Vi s-a părut ceva dubios 
- N-am nicio idee și nici nu mă interesează. Acum privesc lucrurile din afară, relaxat, nu cunosc dedesubturile. Poate securiștii le știu, ăștia care au școala veche!

Mi-e bine să privesc fotbalul din afară, îmi place, îl joc. Mi s-a făcut rău când am văzut ce substraturi sunt în acest fenomen.

– Ionuț Negoiță

Ionuț Negoiță: „Nu revin la Dinamo pentru nicio sumă”

- Dacă vi s-ar acorda o sumă de bani, mare, ați fi de acord să reveniți la Dinamo pentru a investiți? 
- Pentru nicio sumă! Nu merită stresul, nu merită timpul pierdut, lipsa de recunoaștere a oamenilor, nu merită să stau în mocirlă.

 - Ați mai da clubul lui Pablo Cortacero și managementului spaniol? Având în vedere ce s-a întâmplat ulterior. 
- Nu pot să-l dau de două ori, l-am dat o dată și asta a fost! Suna bine cu Țălnar și Contra.

- Vă place că sunt suporteri dinamoviști care vă regretă, vă gâdilă orgoliul? 
- Sincer, nu, nu mi-am dorit să mă regrete cineva sau să mă laude. Mi-aș fi dorit ca Dinamo să fie sus, nu e totul pierdut. La Rapid s-au găsit oameni care să investească, așa că se poate rezolva și la Dinamo. E nevoie de stadion nou, cât mai repede posibil, nu dărăpănătura asta.

2017este anul în care Dinamo a încheiat campionatul pe locul 3 și a câștigat Cupa Ligii, cea mai bună performanță din mandatul de patron al lui Ionuț Negoiță

Am pierdut câțiva ani din viață fiind la Dinamo, dar am făcut-o cu bună știință, îmi asum. La un moment rămăsesem captiv, acum acțiunile sunt la un român, Șerdean, oamenii se pot implica, lucrurile sunt minunate, sunt toate condițiile pentru performanță. Mai trebuie să se pună de acord «pricepuții», să găsească soluții.

 – Ionuț Negoiță

Regretul lui Negoiță: „Mai bine rămâneam doar sponsor la Dinamo”

- Dinamo va sucomba sau va reveni în prima divizie după un an în „B”? 
- Dinamo se va reinventa. Prin suporteri, în orice variantă, ei vor susține clubul. Și prin stadion. Dacă se va face la un moment dat. Din liga a patra sau a doua, Dinamo tot va supraviețui. 

- O să mai veniți vreodată la meciurile lui Dinamo? Fie ca simplu spectator. 
- Pe noul stadion o să vin sigur. Ca sponsor, în proporție de 90 la sută voi fi. Dar nu mai mult ca sponsor! Era mai bine dacă aș fi rămas de la bun început doar atât

- V-a făcut mai mult bine sau rău Dinamo
- Bine doar ca experiență de viață. În rest, cam atât.

Drama lui Dinamo? Sunt mulți așa-ziși dinamoviști care fac rău clubului. Dar sunt și mulți cu sufletul, mă refer la suporteri, care fac bine.

 – Ionuț Negoiță

Din țară, nu pot ține cu altă echipă în afara lui Dinamo. Din străinătate, rămân de ani buni suporterul fidel al lui Real Madrid. Și mi-a mai plăcut PSG în ultimii ani, mai ales că am locuit o vreme la Paris.

– Ionuț Negoiță

VIDEO Răzvan Zăvăleanu: „Situația dificilă de la Dinamo poate reprezenta un punct zero”

Citește și:

Săptămână decisivă pentru Dinamo » „Câinii” au nevoie de o sumă uriașă pentru a supraviețui

Răducioiu, pe picior de plecare » Legenda „câinilor” nu are loc în noul proiect de la Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
tomthompson
tomthompson  •  14 Iunie 2022, 19:05
Postat de rocky5 pe 14 Iunie 2022, 01:24

Mai prost ca Random e imposibil!:))))))

spuse prostul siteul *** care schimba echipele ca sosetele in functie de interese aka rocky5.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky5
rocky5  •  14 Iunie 2022, 01:24
Postat de befree pe 13 Iunie 2022, 20:50

Degeaba ai citit un milion de carti. Tot un postac prostovan esti. Poate nu chiar atat de prost ca random sau laslas, dar esti in top 10 prostie pe gsp. :)))

Mai prost ca Random e imposibil!:))))))

gepeto
gepeto  •  14 Iunie 2022, 00:08

Asta e ca lituanianul care a vandut avionul care a pus nato pe jar: nu stie cui a vandut, nu i-a verificat, bani a luat pe jumate. Crede ca toti sunt prosti. Lotus sa faca profit. Si dinamovistii care ii multumesc. Probabil aia care scriau si scandau peste tot: badea pleaca! Sa vina nea-goita asta

Vezi toate comentariile (43)
Comentează