FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

EXCLUSIV Ionuț Voicu, fotbalistul care a lăsat Liga 1 pentru atmosfera de la Rapid: „Mă retrag fericit și mândru!" + ce urmează în carieră

Ionuț Voicu (36 de ani) și-a anunțat finalul carierei de jucător, după meciul cu oltenii, dar va rămâne la Rapid, unde i s-a propus o funcție în cadrul clubului. +39   FOTO
Ionuț Voicu (36 de ani) și-a anunțat finalul carierei de jucător, după meciul cu oltenii, dar va rămâne la Rapid, unde i s-a propus o funcție în cadrul clubului.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 mai 2021 16:06 / Actualizat miercuri, 19 mai 2021 16:18

Ionuț Voicu (36 de ani) și-a anunțat finalul carierei de jucător, după meciul cu oltenii, dar va rămâne la Rapid, unde i s-a propus o funcție în cadrul clubului.

- Ionuț, cum a fost prima zi de pensionar în fotbal? 
- Stai puțin, că mai am câteva zile! Rămân la echipă până la capăt, mă antrenez, dar probabil că n-o să mai joc în ultima etapă. Să joace cei tineri, să prindă aripi. Eu atât am putut să ajut, până aici. Luasem hotărârea de mai demult. De aceea nici n-am prea mai jucat în ultimele 5 etape. Am rămas lângă echipă și am încercat să fac pentru cei tineri ce au făcut și alții pentru mine. Sunt bine fizic, mai pot, dar e momentul să spun stop. Are cine să mă înlocuiască. Sunt unii puști mult mai talentați și mai buni decât eram eu la vârsta lor.

„Galeria și atmosfera din Giulești m-au făcut să vin în Liga a 4-a"

- Îți mai aduci aminte cum a fost, ce te-a determinat să te întorci la Rapid, în liga a 4-a?
- Cum să uit așa ceva?! Eram la București cu Mediașul, aveam meci seara cu FCSB. Și am văzut primul meci al Rapidului, în Liga a 4-a, pe Giulești, cu vreo 8.000 de oameni în tribună. Le-am și zis colegilor că eu după meciul cu FCSB îmi reziliez contractul și plec la Rapid. Nu mă credeau. A doua zi i-am spus lui Cristi Pustai de decizia mea. A încercat să mă țină, dar eram decis. Apoi l-am sunat pe Nico și i-am zis că vreau să vin la Rapid. A trebuit însă să aștept perioada de transferuri, ca să pot semna.

- Deci atmosfera din Giulești te-a convins.
- Da, asta a fost. Eu nu am spus niciodată că am fost rapidist de mic. Dar mai jucasem la Rapid, la promovarea din 2012, în cupele europene. Ce mai... Și când veneam ca adversar în Giulești, aș fi jucat și fără bani. Sunt cei mai pătimași suporteri. Și când trăiești odată asta, nu mai scapi.

- Au fost și momente grele, inclusiv în acest sezon, când anunțai că te retragi. 
- Da, am vrut să trag un semnal de alarmă și mă bucur că cei mai tineri au înțeles asta. A fost după înfrângerea cu Progresul Spartac, care venea după o serie neagră. Eram toți cu moralul la pământ și am simțit nevoia să fac ceva.

Voicu: „Miță e incredibil, știe cum să te facă să crezi!"

- Ai vorbit foarte frumos despre Mihai Iosif.
- Fiindcă merită. Omul asta a luat de două ori echipa, o dată de pe locul 12, apoi de pe locul 11, când mai erau două etape și eram pe punctul să pierdem play-off-ul. Să faci asta într-un vestiar ca al Rapidului, cu presiune, cu tensiune, e incredibil! Merită tot respectul. Și merită șansa de a antrena echipa și în Liga 1! Miță chiar e unul dintre noi, nu a făcut niciodată caz că e antrenor.

- Dar ce face, cum reușește? 
- Are cea mai mare calitate pentru un antrenor, după părerea mea: știe cum să le vorbească jucătorilor, fiecăruia pe limba lui, fie că e tânăr sau experimentat. Și o face în limbajul fotbalistic, de vestiar. Asta te motivează, te face să dai tot, te face să crezi. Și, acum, uite că sărbătorim promovarea!

- Și ce urmează pentru tine? 
- Păi, mâine mă duc la antrenamnet și tot așa, până la ultima etapă. Apoi, nu știu. Mi s-a propus să rămân în conducerea clubului, iar asta mă onorează. Încă nu am stabilit pe ce funcție, dar nu contează, important e să rămân la Rapid și împreună cu cei de aici să readucem clubul acolo unde îi este locul, să lupte pentru titlu, să joace în cupele europene.

- Regrete? 
- Nu, niciunul! Am dat mereu tot ce am putut. Și faptul că îmi voi duce copilul de mână la meciuri pe noul Giulești, pe fiul meu, Ianis, care are 7 ani, iar pe drumul spre tribune oamenii mă vor privi cu respect, asta e cea mai mare satisfacție. Mă retrag fericit, cu o nouă promovare, dar și mândru de ce am realizat.

Veneam de la Slobozia, unde pierduserăm iar. Eram pe 11, mai erau doar două etape, Grig își anunțase demisia, era supărare mare. Ne-am oprit într-o parcare și stăteam pe o bancă 4-5 jucători. A venit Miță la noi și ne-a spus că el crede că mai putem ajunge în play-off și că vom promova. Zâmbeam amar. Dar am reușit!
- Ionuț Voicu, fundaș Rapid

Cea mai frumoasă amintire din fotbal e de la meciul cu FCSB, pe Arena Națională, în Liga a 4-a, când m-am văzut pe acea pânză a fanilor, alături de Schumacher, Niculae, Pancu, Maftei, Stanciu, Miță. Am trăit atunci cea mai mare mândrie din cariera mea
- Ionuț Voicu, fundaș Rapid

137 de meciuria adunat Ionuț Voicu la Rapid, în toate ligile, el strângând în întreaga carieră 202 partide în Liga 1

VIDEO Rapid a sărbătorit titlul cu suporterii

Citește și alte știri despre Rapid: 

Patronul Rapidului anunță în ce condiții va vinde jucători la FCSB: „Doar dacă dau atât!”

Anunț-surpriză la Rapid: „George Copos este lângă echipă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
iri_
iri_  •  02 Iunie 2021, 08:09

E de noaptea mintii asta, am trait s-o aud si pasta, dar sunt convins ca e intepatura marca GSP, deci asta a jucat cu Fcsb in liga4 pe Arena Nationala, si echipa fara nume, fara emblema, fara stadion din liga1 de fapt e Steaua :) suntem perfect cu susul in jos :)

pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  20 Mai 2021, 10:26

Rspect capitane si multa sanatate de la toti fanii ieseni !!

knxdan
knxdan  •  20 Mai 2021, 09:40

Multumim Capitane!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează