FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Jucătorul momentului la Dinamo e uimit de ce se întâmplă: „Nici la FCSB, cu Reghecampf, nu am avut parte de așa ceva!”

Iulian Roșu
Iulian Roșu

Articol de - Publicat duminica, 11 decembrie 2022 13:17 / Actualizat duminica, 11 decembrie 2022 14:48

Iulian Roșu a vorbit despre momentul dificil prin care a trecut când a luat cartonaș roșu la doar un minut de când intrase pe teren în meciul cu Slobozia, din octombrie, scor 1-0, cum a reușit să-l depășească și să ajungă jucătorul momentului la Dinamo.  

„Am avut două variante după momentul în care am luat acel cartonaș roșu cu Slobozia: să-mi plâng de milă sau să încerc să fac tot ce ține de mine și să fiu concentrat pe treaba mea și să muncesc. N-am avut parte de așa susținere din partea staff-ului și colegilor până acum. 

Am rămas plăcut impresionat, m-au ajutat mult să trec peste perioada asta. Am discutat și cu domnul Burcă, mi-a explicat anumite puncte de vedere, el e și psiholog, am încercat să mă focusez pe ce mi-a spus și să fiu cât de receptiv pot. Ce a ieșit este mult peste așteptările mele, sincer”, a spus Iulian Roșu pentru Radio Dinamo.

Eu nu am jucat în prima parte a sezonului, dar nu m-am simțit vizat, «Gata, are cineva ceva cu mine!», știți cum e placa fotbalistului, când îi e rău devine dramatic și dă vina pe toată lumea, doar pe el nu. Eu am simțit că lucrez ok și mi-am așteptat șansa. Am avut și eu antrenori până să vin la Dinamo, destul de mari. Dacă luam cartonaș roșu în 2 minute, cum am luat acum, nu știu cât aș mai fi intrat să joc. Eu în primul meci după suspendare am fost titular cu Craiova. E clar că simți că ești apreciat.

- Iulian Roșu

„E atât de frumos la antrenamente că nici nu te mai gândești la alte lucruri”

Mijlocașul „câinilor” spune că antrenamentele lui Ovidiu Burcă și tipul de pregătire fizică abordat de preparatorul Mădălin Udrea fac diferența și le oferă jucătorilor o oază de liniște și chiar de entuziasm, în mijlocul problemelor financiare ale clubului.

„Am început cu un mare delay campionat, lotul era în formare, campionatul începuse. Ce pregătim la antrenamente necesita timp, nu neapărat fizic, ci și ca împrietenire, relații de joc, tactici. Se lucrează foarte frumos, eu și în perioada în care nu am jucat am venit cu drag la antrenamente, eram toți foarte încântați de ceea ce lucrăm. 

Tot ce se face la Dinamo e axat doar pe minge, inclusiv pregătirea fizică, este ceva... Eu nu prea am avut parte de pregătire de genul acesta, nici la FCSB, când era Reghecampf, se axa mult mai mult pe pregătirea fizică dură, greutăți, alergătură. Aici e bazat pe minge și începe să se vadă. Încercăm să dominăm jocul, să avem mingea la noi, să facem presiune sus. Cu ajutorul lui Dumnezeu, în unele jocuri am reușit, am întors sorții începutului de sezon, nu știu dacă se aștepta cineva atunci să avem acum șanse reale la play-off. 

E atât de frumos la antrenamente că nici nu te mai gândești la alte lucruri, ai plăcerea de a lucra și de a face fotbal, venim cu drag. Trebuie să respecți tot ceea ce înseamnă acest club, te obligă la performantă, trebuie să fii serios”, a spus fotbalistul care a evoluat la FCSB de când a început fotbalul, în 2000, până în 2014.

Jucătorul momentului la Dinamo e uimit de ce se întâmplă: „Nici la FCSB, cu Reghecampf, nu am avut parte de așa ceva!”

Poate venirea mea la Dinamo a fost neașteptată având în vedere trecutul meu, dar am rămas plăcut surprins de toate lucrurile pe care le-am întâlnit aici., având în vedere ce se vehicula prin presă, dezastre, probleme, negativism. Situația e altfel, suporterii sunt alături de noi indiferent care e situația. Am pierdut 5 jocuri la început, n-am auzit pe cineva să zică lucruri rele, doar să ridicăm capul și să muncim. Simțim susținerea conducerii, toată lumea asta tânără în jurul nostru, și cu antrenorii, jucătorii, încercăm să o scoatem la capăt.

- Iulian Roșu

„Mi se părea că fanii erau agresivi, oarecum răi, până să vin la Dinamo”

Jucătorul de 28 de ani a caracterizat și fanii dinamoviști, pe care îi vedea cu totul altfel când le era rival: 

„Când jucai împotriva lui Dinamo simțeai o presiune din partea adversarilor, o răutate când jocul mergea, o implicare emoțională foarte puternică. Mi se părea că fanii erau agresivi, oarecum răi, până să vin la Dinamo. 

Dar fiind aici, îți dai seama că răutatea și agresivitatea vin din dorință, parcă fiecare suporter și-ar dori să fie în teren, eu asta simt la fiecare încurajare. Am rămas impresionat când am venit aici. Chiar ne susțin indiferent de rezultate, cum e acel cântec «Fie vreme bună, fie vreme rea». Asta e realitatea, am toată aprecierea pentru ei”. 

4 goluri în 10 meciuriare Iulian Roșu la Dinamo în acest sezon

Citește și alte articole despre Dinamo:

Burcă a stabilit cine e primul jucător care pleacă de la Dinamo în pauza competițională » Nu-l mai luase în calcul deloc
DINAMO
Burcă a stabilit cine e primul jucător care pleacă de la Dinamo în pauza competițională » Nu-l mai luase în calcul deloc
Dinamo, la a patra amânare » Planul de reorganizare rămâne în suspans
DINAMO
Dinamo, la a patra amânare » Planul de reorganizare rămâne în suspans

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
creeperno807
creeperno807  •  11 Decembrie 2022, 22:31

Respect!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează