FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Mirko Ivanovski își atacă antrenorul: „Uhrin n-a făcut nimic, deși era considerat Mesia” + „Au fost multe lucruri ciudate la Dinamo în ultima perioadă”

Mirko Ivanovski își atacă antrenorul: „Uhrin n-a făcut nimic, deși era considerat Mesia” + „Au fost multe lucruri ciudate la Dinamo în ultima perioadă” +30   FOTO
Mirko Ivanovski își atacă antrenorul: „Uhrin n-a făcut nimic, deși era considerat Mesia” + „Au fost multe lucruri ciudate la Dinamo în ultima perioadă”

Articol de - Publicat joi, 02 iunie 2022 18:44 / Actualizat joi, 02 iunie 2022 18:57

Mirko Ivanovski, 32 de ani, i-a mitraliat pe antrenorul Dusan Uhrin și pe oamenii din jurul echipei, oferind detalii din interiorul formației, încercând să expună punctul de vedere al jucătorilor pentru retrogradarea istorică

- Mirko, ce faci, continui cu Dinamo sau ce va urma pentru tine?

- Am câteva oferte din România, sunt trei echipe din Liga 1 care mă vor, vreau să rămân să nu schimb țara, știu campionatul, să vedem. Dinamo? Eu am vrut, dar din ce-am vorbit și cu Răzvan Zăvăleanu, nu vor fi bani la club. Nici măcar ce-au fost până acum. Pleacă și sponsorii, am citit că vor fi salarii de două mii, trei mii. Sunt condiții slabe la Dinamo, cu terenurile, cu Săftica. Voiam să continui, dar văd că și Torje, și Matei au plecat, probabil, și alții, eu ce să fac? Nu sunt condiții optime.

De ce a ales Torje să meargă la Farul » Hagi, omul-cheie: „Ce faci, vrei fotbal cu pitici?”
FARUL
De ce a ales Torje să meargă la Farul » Hagi, omul-cheie: „Ce faci, vrei fotbal cu pitici?”

Mirko Ivanovski despre retrogradarea lui Dinamo: „Lucruri ciudate”

- Cum ai trăit această retrogradare istorică?

- Foarte supărat. Nu știu de ce s-a ajuns aici. Am jucat la Dinamo cu inima, cu sufletul, am plâns la ultimul meci. Așa o echipă mare să retrogradeze... Au fost multe probleme, de 2-3 ani a mers rău. Această retrogradare cred că a venit ca și ceva firesc. Sincer, la ce probleme au fost, meritam să retrogradăm după acest sezon negru. Să schimbi 60 de jucători, 3-4-5 antrenori, fără bani, era firul normal al lucrurilor. Mulți oameni au vrut ca Dinamo să retrogradeze!

- Mulți nu din afara clubului, te referi la cei apropiați sau din club?

- Așa am înțeles, nu știu dacă e adevărat sau nu. Am înțeles că se voia falimentul, te face să te gândești că ar fi adevărat. Am văzut că s-a vorbit că Nicolae Badea ar vrea s-o ia de la capăt cu Dinamo, din liga a patra, cu datorii zero, apoi să promoveze an de an. Au fost multe lucruri ciudate la Dinamo în ultima perioadă, în ultimii ani.

"Dusan Uhrin nu lucra tactic, nu vorbea, nu știa să motiveze"

- Echipa, lotul, voi ați tras să salvați Dinamo?

- Frate, lotul era de play-off! Eu cred că toți jucătorii au tras pentru Dinamo. Și adversarii ne ziceau: "Cum naiba sunteți așa slabi bla bla?!". Eu știu echipa de la antrenamente, din interior, nu era una de retrogradare.

- Și Răzvan Zăvăleanu spunea că mai bine rămânea Flavius Stoican, sunt jucători care zic că sosirea lui Dusan Uhrin nu a produs revirimentul. Tu ce părere ai?

- Da, trebuia să rămână Stoican! Uhrin n-a făcut nimic! Mai mult am pierdut cu el. Nu lucra tactic, la antrenamente, nu vorbea cu jucătorii, nu știa să-i motiveze. Nimic! Trebuia să rămână Stoican. Toți am vrut asta, mai puțin DDB, din ce-am înțeles. Toți jucătorii, absolut toți, vreo 35, și ăia care jucau, și ăia care nu jucau, îl iubeau pe Flavius, toți erau fericiți cu Stoican. Și vezi că Stoican a prins toate meciurile grele la începutul anului, a avut ghinion. Cu el mergeam mai bine în play-out și la baraj.

- De ce faci aceste comparații între antrenori?

- Păi noi nu știam ce jucăm! Suporterii au crezut că Uhrin va face miracole, au crezut că e Mesia. Din ce-am înțeles, din ce-am citit, Zăvăleanu și Mureșan nu au dorit schimbarea, ci doar DDB. Uhrin, de când a venit, a zis că pregătim barajul. Iar după fiecare eșec, spunea: "Nu știu eu, întrebați jucătorii!". Pe bune?! Dar, tu, antrenor, ce faci? Ce-ai făcut? Spunea într-una: "Jucătorii, jucătorii". A spus: "Suporterii au avut o ședință cu jucătorii". Păi, tu unde erai? Din primul moment de când a sosit, Uhrin a avut 3-4-5 jucători pe care nu i-a schimbat și dacă evoluau într-un picior. Schimbă-l, frate, dacă joacă slab! El a pregătit doar 7-8 jucători pentru baraj, a fost o alegere neinspirată.

"N-a chemat maseurii și doctorul la dineu"

- OK, dar jucătorii și-au dat interesul până la capăt?

- Toți, din ce am văzut și simțit eu. Toți au pus inima pentru Dinamo. Poți spune că Filip era supărat în ianuarie, voia să plece, dar apoi și el a dat totul pentru Dinamo.

- A mai fost și acel dineu înaintea meciului de la Cluj, după care suporterii v-au acuzat de lucruri necurate...

- Din ceea ce am știut noi, acel dineu a fost organizat de Badea și Uhrin. Ni s-a spus că staff-ul tehnic și jucătorii sunt invitați la masă. Am întrebat și noi de ce, ce treabă avem noi să ne plătească Badea masa. Uhrin n-a chemat maseurii, kineto și doctorul. De ce? Nu știe nimeni, doar Uhrin poate răspunde la această întrebare. Oricum, oamenii neinvitați erau supărați, normal. Repet, multe lucruri ciudate la Dinamo.

"Sinteticul ne-a rupt"

- Vezi Dinamo revenind în Liga 1 după acest sezon?

- Doamne ajută! Dar va fi extrem de greu. "Cazul Juventus", acum mulți ani, a fost altceva. Vezi că acolo rămăseseră superfotbaliști, campioni mondiali. Fără sponsori, fără condiții, fără bani, fără jucători ce poți face?!

- Ce condiții ați avut la echipă?

- Foarte slabe. De-abia în ultimele 2-3 luni am avut terenuri bune. Din decembrie până în februarie ne-am pregătit doar pe sintetic. Te rupe! Ce naiba să joci apoi?! Le-am zis și antrenorilor, și conducătorilor: "Frații mei, dacă vom continua pe sintetic, vin accidentări multe". Mi-au răspuns: "Mirko, încercăm să-l vindem pe Sorescu sau să facem rost de bani". Ăia de la Mogoșoaia, de la Buftea nu ne-au dat terenul fără bani. Logic. Le-am zis că vom avea multe accidentări musculare, din păcate, așa a fost. Au venit 12 accidentări la un moment dat, pe vremea lui Stoican. Lumea trebuie să știe că nu pot arăta cu degetul jucătorii, au fost multe lucruri rele la Dinamo.

"Nu mi-a fost niciodată teamă de suporteri, ei sunt top class. Am avut o relație bună cu fanii, mă întrebau ce se întâmplă, le-am spus mereu părerea mea și ce este. Eu mai am contract o lună, mai sper să primesc salariile restante, vedem, dacă nu se va ajunge la faliment" 
Mirko Ivanovski, atacant Dinamo 

"Uhrin a zis că e mare suporter, Mesia, când se pierdea, era doar vina jucătorilor. Când câștigam, zicea: "Tactica a fost bună, ceea ce am făcut la antrenamente". Ce-ai spus? Ce făceam la antrenamente? Nimic!" 
Mirko Ivanovski, atacant Dinamo

4goluri și 3 assist-uri a adunat Mirko în 27 de meciuri pentru Dinamo

Victor Pițurcă nu e surprins de finalul de sezon din Liga 1: „E păcat ca Dinamo să nu mai fie în prima ligă și să fie Mioveni sau Hermannstadt!”
DINAMO
Victor Pițurcă nu e surprins de finalul de sezon din Liga 1: „E păcat ca Dinamo să nu mai fie în prima ligă și să fie Mioveni sau Hermannstadt!”
Emil Grădinescu, episod de pomină cu naționala României: „M-am urcat pe masă ca să comentez. După gol, un suporter mi-a băgat sticla în gură”
LIGA NAȚIUNILOR
Emil Grădinescu, episod de pomină cu naționala României: „M-am urcat pe masă ca să comentez. După gol, un suporter mi-a băgat sticla în gură”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  03 Iunie 2022, 19:20
Postat de sibelius pe 02 Iunie 2022, 20:39

Ce performante are "managementul" lui Dinamo in ultimii 3 ani? Care sunt "realizarile" suporterilor in afara de dezbracat jucatori si alungat un portar absolut decent cum era Iliev? Nu mai vorbesc de cum au plecat Hanca si Sorescu. Gheorghe din Pipera e un geniu langa DDB.

performanta e ca acest club inca exista ! clubul era cu 2 picioare in groapa dupa aventura spaniolilor. DDB a obtinut licenta pt Liga 1 2 ani la rand si au reusit si din punct de vedere sportiv sa salveze echipa anul trecut. anul asta nu s-a mai putut. dar nu a lipsit mult nici anul asta, dar nu poti sa castigi un baraj cu un portar ca Esanu care gafeaza ca un junior sau cand dai de 4 ori in bara , iar adversarului ii iese gol la aproape toate suturile pe poarta.

Mu13iliescu
Mu13iliescu  •  03 Iunie 2022, 01:18

Cand te incalti invers si varză fuge de tine ce să zici si tu?...dai motanul pe altii......raman aici că știu campionatul?.....pai daca la tine in tara nu prinzi contract de pușcărie ce esti.....

cri5ti
cri5ti  •  02 Iunie 2022, 23:02

lot de play off.. pe dracu sa va ducă.... penibililor... dacă nu erau problemele care au fost la Gaz Metan.. erati picați direct cu brio de prin aprilie

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close