FOTBAL  »  LIGA 2  »  RIPENSIA TIMIȘOARA

Liderul ligii a doua a găsit înlocuitorul portarului ”fugar”: "Nici bună ziua n-a spus"

Foto: teresport.ro
Foto: teresport.ro

Articol de - Publicat joi, 24 august 2017 11:47

FC Ripensia Timișoara a rămas fără titularul dintre buturi, Georgios Gakos, după victoria cu ASA. Portarul în vârstă de 19 ani a ales să plece în Liga a III-a, la Șirineasa.

Tot din acest eșalon provine și portarul de 20 de ani pe care roș-galbenii vor să-l legitimeze până sâmbătă. E vorba de Dalin Munteanu, orșoveanul care a apărat în primăvară buturile celor de la Național Sebiș. Remus Steop nu a fost deloc încântat de modul în care Georgios Gakos a ales să plece de la echipă.

”Fiecare își alege ce-și dorește. Dacă un jucător cu care am făcut efectiv mari sacrificii, să-l reglăm, să poată apăra. La nivelul Ligii a III-a, a II-a, cu evoluții chiar bunicele, a ales varianta asta, e problema lui. Bine că s-a întâmplat acum și nu mai târziu. Eu nu aș fi făcut asta la vârsta lui. Să plec de la o echipă poziționată foarte bine, cu un start bun, cu un mediu bun. Efectiv, spre dezamăgirea mea nici bună ziua nu a spus nimănui. A plecat în noapte, habar n-am. Pentru mine capitolul Gakos e încheiat”, a declarat Remus Steop.

”Ripi” nu duce lipsă însă de soluții pentru înlocuirea lui Georgios. Timișorenii l-au testat încă de luni pe Dalin Munteanu. Un portar care se încadrează de asemenea la capitolul U21. Născut la Orșova acesta a început fotbalul la CSS Drobeta Tr. Severin apoi a crescut la Chelsea București. Din Liga a IV-a a făcut rapid pasul la C, evoluând cu succes pentru Sporting Roșiori timp de un an și jumătate.

În sezonul trecut a venit la Sebiș în iarnă și a devenit titular într-o perioadă scurtă de timp. ”Ar putea fi o soluție, mai pot fi și altele. Îmi pare rău că am avut mai multe variante în vară și faptul că am încercat să păstrăm tot ce a fost bun în Liga a III-a, am renunțat la alte variante pentru a da credit celor care au fost. Măcar dacă am fi știut am fi ales o variantă mai devreme și nu voiam să punem un jucător într-o situație proastă. Sigur vom găsi soluții. În mod cert Rădulescu va fi titularul meciului de sâmbătă. Mai sunt două zile, se pot întâmpla multe”, a mai spus Steop.

Timișorenii vor merge la București pentru a verifica exact situația lui Munteanu și dacă acesta poate fi legitimat în timp util pentru jocul de la Brăila. Iulius Rădulescu, singurul goalkeeper senior din lot are 24 de ani și va apăra sigur cu Dacia Unirea.

Pentru meciul din estul țării ripensiștii se confruntă și cu o altă problemă importantă, absența decarului Adrian Zaluschi. Mijlocașului i-a recidivat o problemă la picior pe finalul duelului cu ASA și va rămâne la Timișoara pentru recuperare. Celălalt indisponibil al roș-galbenilor e Mânecan.

”E un joc dificil, nu ne va afecta această problemă pe noi (n.r. a portarului), suntem un lot cu unitate sufletească mare, cu încredere. Problema e cum vor juca cei de la Brăila, nu știm foarte multe despre ei. Anul trecut au cochetat cu primele locuri. E o echipă cu jucători experimentați. Sunt convins că vor încerca să facă tot ce e posibil să câștige jocul. Ambele suntem echipe care jucăm, care nu tratăm meciul superficial. Noi mergem să câștigăm… Deocamdată luăm meciurile pas cu pas”, a conchis Steop.

Partida Dacia Unirea Brăila – Ripensia Timișoara se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, în runda a 5-a a Ligii a II-a. Bănățenii sunt lideri solitari în B, cu 12 puncte, în timp ce echipa de la Dunăre a adunat șapte puncte.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează