FOTBAL  »  LIGA 2  »  SEZONUL 2018-2018

Ligă explozivă! Sezonul viitor din Liga a 2-a aduce față-n față echipe de tradiție: U Cluj, Petrolul, UTA sau Farul se luptă pentru promovare

FOTO: Sportpictures.ro
FOTO: Sportpictures.ro

Articol de - Publicat duminica, 03 iunie 2018 13:42

Sezonul viitor de Liga a 2-a va aduce la start câteva formații cu mare tradiție în fotbalul românesc: Petrolul, U Cluj, Farul, FC Argeș, Bacău.

S-a tras cortina peste eșalonul secund din România, iar Dunărea Călărași este noua campioană! Echipa lui Dan Alexa a primit trofeul și medaliile de campion la meciul de ieri cu Metaloglobus, formație pe care a învins-o și-a trimis-o în L3. Dacă Dunărea a terminat pe prima poziție și a obținut biletele pentru Liga 1, pe doi s-a clasat Hermannstadt, cu un parcurs excelent în acest an, care va juca și ea în Liga 1

Liga secundă devine o forță din sezonul viitor! Aerostar Bacău, Farul Constanța, Petrolul Ploiești, Șirineasa și Universitatea Cluj au promovat din Liga a 3-a, iar competiția va fi una pe viață și pe moarte.

" Liga 2 o să fie una trăsnet, cu echipe puternice, de tradiție! Fotbalul românesc trăiește, iar noi suntem bucuroși că facem parte din el. Pentru U Cluj e o bucurie imensă că am făcut un nou pas important! Aici fotbalul nu a murit și nu va muri niciodată!", spune mijlocașul celor de la U Cluj, George Florescu.

"Să ajungem în prima ligă!"

Petre Grigoraș a reușit promovarea cu Farul și e gata pentru L2: "Mă bucur pentru toate echipele de tradiție care au reușit să promoveze, pentru că fotbalul fără suporteri este pustiu. Vedem multe meciuri din Liga 1 cu audiență foarte mică fiindcă echipele nu au istorie în spate și nu au suporteri. Echipa noastră a renăscut din cenușă, suporterii au avut această inițiativă".

Pe lângă cele cinci echipe care au promovat, Liga 2 va găzdui alte formații cu o tradiție incredibilă: FC Argeș, UTA, Pandurii și Ripensia Timișoara. Ionuț Popa e decis să rămână la Arad, dar pune condiții clare: "Cred că la UTA a fost extraordinar doar în perioada lui Ceauşescu, când mergea fabrica de textile. Se vindeau prosoape, halate şi echipa era ţinută bine. Voi discuta cu oamenii din conducere şi, dacă se merge pe aceeaşi mediocritate, eu nu rămân să pierd timpul". 

Șirineasa devine Jiul

Ocupanta primului loc în C4, ACS Șirineasa, a promovat în L2, iar primele decizii au fost deja anunțate de oficialii echipei. Formația își va schimba denumirea din sezonul viitor și va deveni Jiul Petroșani, urmând să joace pe stadionul din Valea Jiului. "Din vară echipa va deveni Jiul Petroşani, iar în 2019 cei 100 de ani ai clubului vor fi sărbătoriţi cu o promovare în Liga 1. Acesta este obiectivul nostru, intenţiile noastre. Am dori ca şi Primăria Petroşani, dar şi firme din judeţ să fie alături de noi şi de obiectivul nostru", a spus președintele Alin Zgripcea pentru jvj.ro. 

Vine și Brașov în L2?

Ilfovenii de la Sportul Snagov tatonează o mișcare spectaculoasă: să joace sezonul viitor la poalele Tâmpei, să atace promovarea și, în colaborare cu autoritățile locale și clubul suporterilor, AS SR, să preia brandul FC Brașov. Snagov e gruparea la care omul de afaceri Victor Angelescu, 34 ani, director pe Europa al companiei cehe APS Holding, a preluat jumătate din acțiuni. Deocamdată, clubul galben-negru e în procedura de faliment. Tatonările ar fi în derulare inclusiv cu AS SR Brașov, formația suporterilor, care urmează să participe la barajul pentru L3. 

Cum ar putea arăta la anul Liga 2

Academica Clinceni
ACS Poli Timișoara
Aerostar Bacău
ASU Poli 
Chindia Târgoviște / FC Voluntari
CS Afumați
CS Balotești
CS Mioveni
Farul Constanța
FC Argeș
FC Brașov
Jiul Petroșani
Juventus București
Luceafărul Oradea
Pandurii Tg. Jiu
Petrolul Ploiești
Ripensia Timișoara
U Cluj
Unirea Brăila
UTA Arad

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
767108030098905
Alberto Albertina  •  04 Iunie 2018, 08:05

Sa vedem câte rezistenta din punct de vedere financiar .Ca să faci deplasare de la C ta la Oradea este ceva. Vom vedea. .

roscaclaudiu
roscaclaudiu  •  04 Iunie 2018, 03:57

ASSR Brasov nu va sari peste Liga 3 asa ca nu mai vorbiti prostii.Daca Angelescu vrea sa vina la Brasov sa o ia pas cu pas spre L2 si L1.Deocamdata SR va juca barajul de promovare in L3 pe 16 si 23 iunie.Iar despre FC Brasov , sigla si palmares inca nu poate fi vorba pentru ca procesul falimentului societatii FC Brasov nu s-a incheiat.

tam11
tam11  •  03 Iunie 2018, 18:36

poli tm nu e de traditie,sa nu mai vorbim de ripensia

Vezi toate comentariile (9)
Comentează