FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROMOVARE

Lovitură de teatru în "B" » Rapid contestă dreptul de promovare al celor de la FC Clinceni!

Articol de GSP - Publicat joi, 15 mai 2014 00:00 / Actualizat joi, 15 mai 2014 13:44

Conducerea Rapidului susţine, într-un comunicat FC Clinceni nu îndeplineşte criteriile de acordare a licenţei pentru a evolua în sezonul 2014/2015 al Ligii 1, răspunzînd astfel unor contestaţii similare formulate de gruparea ilfoveană.FC Rapid precizează că fosta ACS Buftea, actuala FC Clinceni, nu poate promova deoarece în ultimii trei ani şi-a schimat denumirea şi sediul, încălcînd astfel articolul 5 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF).

"E limpede, deci, că fosta ACS Buftea, cu "forţe" noi venite dinspre Domneşti şi relocată, anul trecut, la Clinceni (de artificii asemănătoare au mai uzat, de fapt, şi alte grupări care ţineau, la fel, lecţii dechise, fără a-şi zburătăci musca de pe căciula proprie!), intră sub incidenţa prevederilor" ROAF, se arată în comunicatul giuleştenilor.

FC Rapid admite că se confruntă cu probleme şi recomandă o mai mare flexibilitate în procesul de licenţiere. "Nimeni nu poate nega problemele cu care un club de tradiţie precum FC Rapid, şi nu numai, se confruntă de o destul de lungă perioadă. Dar, dacă acceptăm această realitate crudă, poate că s-ar impune să fim mai flexibili în cazul tuturor şi să mai pansăm, cum putem, cîteva dintre rănile adînci ale fotbalului nostru, lăsându-l să respire în speranţa unei ipotetice revigorări. Nu putem, în consecinţă, decît să ne dorim o atitudine echilibrată, realistă, a factorilor de decizie, fără atitudini revanşarde şi orgolii absurde! Iar celor care mor de grija noastră le-am recomanda să-şi revadă traseele competiţionale anterioare, ieşite din cadrul legal, şi - cel mai important - să parcurgă, în DEX, explicaţiile de la ipocrizie şi făţărnicie!", se mai arată în comunicat.

Gruparea giuleşteană a reacţionat astfel după ce conducătorii FC Clinceni au anunţat că se vor adresa la TAS în cazul în care Rapid primeşte licenţa pentru ediţia viitoare a Ligii 1. Ilfovenii susţin că Rapid nu poate primi licenţa din cauza datoriilor pe care clubul le are către foştii jucători.

După cinci etape disputate în play-off-ul Ligii a II-a, Rapid ocupă locul 2 cu 26 de puncte, iar FC Clinceni este pe locul 3 cu 24 de puncte, în Seria I. Pe primul loc este CSMS Iaşi cu 30 puncte. În Liga I promovează primele două echipe clasate în fiecare din cele două serii ale Ligii a II-a. Procesul de licenţiere pentru echipele fruntaşe ale Ligii a II-a se încheie vineri.

Sursă: Mediafax

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (78)
zweepslag
zweepslag  •  16 Mai 2014, 16:21
Postat de dangp pe 16 Mai 2014, 07:20

Eu zic sa ii ignoram pe dankerscaca si alde valahosutademiideclone!

Lasati i sa si verse balele otravite tipice pentru tot ceea ce a insemnat ura antiregala a veneticilorce au invadat tara si au reusit la 30 dec 1947 sub amenintarea pistolului lui Groza ,pumnului in masa regala a lui Visinschi(trimisul special al calaului Stalin aici) sa va faca republica, numita populara pe atunci,socialista sub Ceausescu,fsn-isto-securisto-interlopa azi, si toate trei republici mereu cam in coada Europei si fara sperante sa ajunga vreodata Romania sub forma asta de stat(republica) pe locul 6 in lume d.p.d.v.economic asa cum fu in 1939 sub Carol II,un rege cam atipic,afemeiat,chiar dictator un an si ceva dar macar cultura si economia au mers struna,el fiind numit si mecena

persucius
persucius  •  16 Mai 2014, 12:14
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

las ca de la anul o sa ramana echipele de traditie Sageata, Chiajna, Viitorul, Vaslui, Botosani, Corona, Clinceni si liga 1 o sa aiba o medie de 100 de spectatori pe meci...

in1923
in1923  •  16 Mai 2014, 09:23
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Echipele tari se muta in Liga a-5-a :D

Vezi toate comentariile (78)
Comentează