FOTBAL  »  LIGA 2  »  FARUL - RAPID 1-0

Lumină pe Litoral, umbre în Giulești » Rapid a pierdut meciul cu Farul, scor 0-1

Cehul Tomas Josl a rămas singurul titular al Rapidului din sezonul trecut care a jucat ieri
Cehul Tomas Josl a rămas singurul titular al Rapidului din sezonul trecut care a jucat ieri

Articol de - Publicat luni, 07 septembrie 2015 00:00

Cele două candidate la promovare au jucat derby-ul în nocturnă, iar Farul s-a impus după un meci slab în prima parte, însă spectaculos și cu un ritm foarte bun în partea a doua.

Lumina reflectoarelor și un contingent numeros de fani rapidiști au adus din nou parfumul primei ligi pe Litoral într-un derby cu vise de promovare. Cu fotbalul a părut însă puțin mai greu în prima repriză, cînd ambele formații s-au chinuit să lege trei pase chiar dacă giuleștenii s-au putut lăuda cu o posesie covîrșitoare.

Partitura s-a schimbat total după pauză, cînd cei din teren și-au amintit că vor să joace în prima ligă. Oaspeții au fost la un pas să treacă în avantaj, însă N'Koyi a șutat direct în bara laterală din opt metri. Farul a replicat prin Nicorec, care n-a prins proarta lăsată liberă de Romero.

Cu toate acestea, golul a picat în poarta Rapidului după o fază lungă de atac a gazdelor. Chițu a reluat în plasă după ce Pătulea trimisese cu capul în bară. Impulsionați de tribună, elevii lui Alexa au încercat să revină, au presat, însă unica oportunitate a venit după o lovitură liberă blocată de Gudea.

Cele două echipe au arătat fotbal în partea secundă şi, în ciuda eșecului, Rapid pare să se lege, iar Farul arată de ce visează, după șase ani, din nou la Liga 1.

1.500 de rapidiști

Giuleștenii își arată susținerea față de favoriții lor și în liga secundă, iar meciul de la Constanța a fost încă un prilej pentru a demonstra acest lucru. Nu mai puțin de 1.500 de ultrași ai echipei de lîngă Grant au fost prezenți în deplasarea de pe Litoral. Nu au lipsit conflictele, suporterii Rapidului alergînd un grup de fani ai celor de la Farul înaintea startului partidei.

Doar 4 români!

Trupa lui Dan Alexa s-a schimbat din temelii în această iarnă, după ce aproape toți jucătorii care au evoluat pentru Rapid în sezonul trecut au decis să părăsească echipa. În primul "11" a rămas doar fundașul stînga ceh Tomas Josl, 30 de ani. Cu toate acestea, tendinţa superiorității numerice a fotbaliștilor străini s-a păstrat în Giulești, în echipă fiind incluși doar 4 români din primul minut: Tudoran, Popa, Trandu și Ganea.

Gol anulat pentru Farul

În prelungirile primei reprize, Cristocea a început o acțiune la mijlocul terenului, iar asistentul Ionuţ Babadac a semnalizat un henț. "Centralul" Marian Barbu a crezut că tuşierul indică un fault asupra lui Cristocea şi a facut semn că lasă avantaj. Faza a continuat şi Pătulea a înscris din centrarea lui Chițu. Inițial, "centralul" a validat golul, dar asistentul a rămas cu steagul sus și după o discuție între cei doi, s-a dictat lovitură liberă pentru Rapid.

Farul - Rapid 1-0

A marcat: S. Chițu (69)

Farul: Gudea - Milea, Șt. Rusu, D. Bratu, Barna - I. Mihai, Cristocea (cpt.) (Al. Grigoraș, 90+2), Ad. Ionescu, Nicorec (Băjan, 84) - S. Chițu, Pătulea (Butoi, 90+4). Antrenor: Constantin Gache

Rapid: Romero - Kusmir, Grassi, Robuste, Josl - Moke (cpt.) - Tudoran, I. Popa (Luque, 64), Trandu, G. Ganea (Burcea, 75) - N'Koyi (Djalo, 58). Antrenor: Dan Alexa

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
zecs93
zecs93  •  07 Septembrie 2015, 20:12

Nu au lipsit conflictele, suporterii Rapidului alergînd un grup de fani ai celor de la Farul înaintea startului partidei.--------------- Parca si vad celebrele fugaturi ale faristilor exact cum facea Benny Hill !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează