FOTBAL  »  LIGA 2  »  ŞCOALA FEDERALĂ DE ANTRENORI

Marius Baciu şi Răzvan Rotaru după experienţa din Moldova: "Doar ce face Gică Hagi se apropie de ceea ce e acolo"

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 martie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 21 martie 2015 21:33

Marius Baciu şi Răzvan Rotaru au povestit ceea ce au văzut în experienţa de la Sheriff, cei doi fiind practicanţi ai Şcolii Federale de Antrenori. Primul, care a fost căpitan la Steaua, a vorbit şi despre problemele de la campioana României şi i-a atras atenţia lui Alex Bourceanu. 
"Ceea ce am văzut la Sheriff m-a impresionat. Din România, poate doar Gică Hagi se apropie de ce e acolo. Dar cu o floare nu se face primăvară. Acolo există mai mult profesionalism.

Au răbdare cu antrenorii, cu jucătorii. E altceva. În România, Gaz Metan cred că e singura care nu schimbă imediat antrenorii. Chiar şi aşa, nu înţeleg de ce l-au lăsat pe Pustai să plece.E unul dintre cei mai buni antrenori din România", a spus Marius Baciu la SportTotalFM.

...despre antrenorat: "Nu am acceptat să fac compromisuri la nici un club. Şi eu am nevoie de bani, dar nu am pus niciodată pe primul plan salariul. Pe mine mă interesează să activez în fotbal, nu să fac avere din asta.

De această meserie m-am îndrăgostit cînd am fost antrenor de Claude Puel pe vremea cînd eram la Lille. Atunci l-am întîlnit şi pe Arsene Wenger. Aveau ceva ce nu vedeai la alt antrenor".

...despre Bourceanu: "El trebuie să fie cu capul pe umeri, să-l respect pe Gâlcă atît ca antrenor, cît şi ca jucător. Steaua l-a făcut mare şi pentru acest club trebuie să dea tot, indiferent de numele antrenorului. Eu am fost căpitan acolo şi ştiu cum trebuie să te comporţi".

Răzvan Rotaru a povestit şi el ceea ce a văzut la Sheriff: "Au pedagogi care vin şi lucrează mult cu puştii de la echipă. Eu am fost acolo şi cu domnul Mihai Stoichiţă, ca secund.

Ştiam că sînt dezvoltaţi din toate punctele de vedere. Dar Liga 1 este mai puternică, chiar dacă nu avem condiţiile care sînt acolo. Eu vin cu propriile mele TRX-uri pentru a le da spre folosinţă jucătorilor, dacă nu găsesc în club aşa ceva. Vreau să fac ceva pentru România, în România".

Citeşte şi: Tinerii antrenori români se pregătesc la Tiraspol » Marius Baciu, Erik Lincar şi Răzvan Rotaru, impresionaţi de condiţiile de la Sheriff

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  22 Martie 2015, 11:25

Erick Lincar o sa ajunga un mare antrenor ...mai mare si decat Hagi ...

nykes
nykes  •  22 Martie 2015, 11:06

niste handicapati....vor sa spuna la toata lumea ca au fost si ei pe afara si au vazut multe. Este foarte important cand te hotarasti sa te duci undeva sa stii si unde sa te duci. Dar mai trebuie sa te si primeasca . Cam aceasta este diferenta. Au fost acolo unde le este valoarea si locul.

iasisport
iasisport  •  22 Martie 2015, 10:44

zici ca s-au dus la Sevilla sau Valencia! am ajuns sa luam exemplu Moldova?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează