FOTBAL  »  LIGA 2  »  ANTRENOR

Marius Șumudică a izbucnit în direct: „Vă spun clar: este o catastrofă! Vi se pare normal așa ceva?”

Marius Șumudică +24   FOTO
Marius Șumudică

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 mai 2021 00:07 / Actualizat duminica, 09 mai 2021 00:16

Marius Șumudică (50 de ani), ultima dată antrenor la Rizespor, este extrem de dezamăgit de calitatea fotbalului din Liga 2.

Șumudică a analizat situația de la Rapid, clubul său de suflet, și spune că echipele cu probleme financiare nu ar trebui să mai activeze în elita fotbalului din România. Totodată, Șumi a lăudat capacitatea de comunicare a antrenorului alb-vișiniilor, Mihai Iosif.

Marius Șumudică: „Rapid are nevoie de cel puțin 15 jucători!”

„Vă spun clar: Divizia B este o catastrofă. Nu ne mai ascundem, de ce să o facem? Dacă nu se vor pune bazele unei serii puternice în care să fie înscrise numai echipe cu bugete și posibilitatea de a-și plăti jucătorii, ne ducem din ce în ce mai mult în jos. Părerea mea este că fotbalul românesc este într-o continuă scădere.

Dacă te bate Călărașiul (n.r. - Rapid a pierdut cu Dunărea, 2-3), care nu și-au luat banii săracii de 7 luni... probabil a fost un accident. Îmi pare rău de băiatul ăsta, Iosif, că e sufletist, pune foarte mult suflet și probabil este calitatea lui numărul 1. A fi sufletist și a câștiga vestiarul este o calitate, să te faci înțeles indiferent de limbajul pe care-l folosești. Important este ca actorii principali, jucătorii, să joace pentru tine, să îi faci să dea înapoi ceea ce tu le oferi. 

Probabil băiatul ăsta are talentul de a-și apropia foarte mult jucătorii, dar din punct de vedere valoric, spun că Rapid are nevoie de cel puțin 15 jucători dacă vrea să rămână în prima ligă. Dar nu din ăștia de la echipe care cad, că așa se întâmplă la noi, cine promovează cred că cel puțin 50% ia jucătorii de la cei care au retrogradat. Pentru că nu avem fonduri, un buget pus la punct. Eu, dacă aș fi în locul LPF, aș bloca banii pentru salariile jucătorilor”, a declarat Șumudică la emisiunea „Fotbal Club”, de la DigiSport. 

Văd în ziare că jucători și antrenori își iau banii peste 8-9-10 luni, tot sunt târâți pe la FRF. Să vă dau un exemplu, cu Bogdan Andone, cumnatul meu. A fost la Astra, cu care a terminat pe locul 3 și nu au avut licența de Cupele Europele. L-au dat afară apoi, unilateral, rupi contractul tu, clubul, și apoi se judecă 7 luni de zile. Îl dai afară și ia banii după 7 luni de zile? Ți se pare normal așa ceva într-o țară normală? Jucătorii ăștia de la Călărași nu și-au luat banii de 7 luni și noi ne uităm la televizor și sperăm să ne ofere spectacol?
- Marius Șumudică

Clasament play-off Liga 2: Rapid, pe loc de promovare

Mai multe știri din Liga 2:

Bogdan Barbu, copleșit de atmosfera de la Rapid: „Să joci aici nu se compară cu nicio altă presiune din lume”

Cristi Pustai, semnal de alarmă după Dunărea Călărași - Rapid: „Unii jucători sunt neplătiți din iarnă. Intri în vestiar și ai lacrimi în ochi”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
2944926335589436
Ovi Caravan  •  09 Mai 2021, 19:53

Sumudica cu iesirile astea colerice isi pierde simptizantii, cu siguranta m-a pierdut pe mine. Sa nu uite ca in Turcia dupa ceva succes a venit si o mare dezamagire. Asa ca s-ar putea sa nu mai fie cautat din Turcia, mai ales el care ii suna telefonul non stop, era plin de oferte

argus
argus  •  09 Mai 2021, 19:07

Sumudica, intr-o totala lipsa de respect fata de lotul echipei "de suflet" (plin de venin, intrigantul sub masca de "rapidist") neaga orice urma de valoare a echipei sustinand ca "Rapid are nevoie de cel puțin 15 jucători!”? Nu's prea "putini"? Va sa zica, conceptul de "echipa sudata, cu relatii de joc" nu face parte din "putzul gandirii" lui Sumudica! Dar in schimb, dovedeste ca are si "ochi de scouter"!(ne)Priceputul, palavragiul de Sumudica, nu are un vorbulita de spus despre jucatori precum Hlistei, Sefer, Rares Ilie, Panoiu Finichi, Jorza, Raul Costin, Barbu s.a, cei care, asa "lipsiti de valoare" au adus echipa pe loc de promovare! Acum inteleg dece a fost Sumudica "zburat" in acelas sezon, de doua ori!Asta da (non)performnanta!

sorinache
sorinache  •  09 Mai 2021, 10:51

Circarul ăsta simte miros de Liga 1 și - l sapă pe Mihăiță Eminovici Iosif.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează