FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA BUCUREȘTI

EXCLUSIV Noua „perlă” din Ghencea » La 16 ani, a înscris primul gol oficial pentru Steaua: „Ăsta ar trebui să fie scopul clubului”

Puștiul Matei David, felicitat de colegi / Sursă foto: Facebook Steaua București
Puștiul Matei David, felicitat de colegi / Sursă foto: Facebook Steaua București

Articol de - Publicat luni, 13 martie 2023 14:37 / Actualizat luni, 13 martie 2023 15:41

Steaua București s-a impus în deplasarea cu Ripensia Timișoara, scor 2-0, victorie care i-a asigurat primul loc la finalul sezonului regulat din liga secundă. Chiar dacă n-au drept de promovare, „militarii” găsesc unde pot motive de satisfacție: la 16 ani, Matei David, un puști crescut la academia din Ghencea, a înscris primul gol din carieră, la abia a doua sa apariție la profesioniști. 

De patru minute a avut nevoie Matei David pentru a înscrie în duelul cu Ripensia de duminică. Trimis pe teren de Oprița în minutul 76, la 1-0, mijlocașul promovat la prima echipă în iarnă a înscris în minutul 80, dintr-o lovitură liberă executată înșelător de la peste 25 de metri.

Cu doar o săptămână înainte, îi oferise un assist lui Atanas Trică în victoria cu Baia Mare, 3-0, meci în care a intrat tot târziu, în prelungiri. 

S-a stabilit programul play-off-ului și play-out-ului Ligii 2 » Cu cine joacă Dinamo și CSA Steaua în prima etapă + Când se joacă derby-ul
PLAY-OFF/ PLAY-OUT
S-a stabilit programul play-off-ului și play-out-ului Ligii 2 » Cu cine joacă Dinamo și CSA Steaua în prima etapă + Când se joacă derby-ul

Matei David, lăudat de George Ogăraru: „Inteligent, stăpân pe el, și-a demonstrat calitățile”

GSP.ro a stat de vorbă cu George Ogăraru, directorul tehnic al Academiei de Fotbal CSA Steaua București, care i-a făcut un portret cuprinzător fotbalistului de 16 ani.

„Matei a venit de la academie de la echipa U17, este unul dintre copiii talentați din academia noastră, alături de Alin Raicu și Răzvan Florea. Ei au fost în cantonament cu echipa mare iarna aceasta. La Matei a fost momentul potrivit. El are anumite calități care îl recomandă. 

În primul rând, e foarte inteligent, e clar că e stăpân pe ceea ce poate, atât emoțional, cât și din punct de vedere tehnic. A demonstrat antrenorului de la seniori că se poate baza pe el. În două meciuri, a reușit să fie decisiv, cu assist și gol, chiar dacă a avut puține minute la dispoziție.

Lovește la fel de bine cu ambele picioare, cu un stâng mai pronunțat. Eu cred că și-a demonstrat calitățile, și-a câștigat locul în lot, acum depinde de antrenorul primei echipe câte minute îi va oferi. Tragem nădejde că va juca din ce în ce mai mult”, a spus Ogăraru. 

George Ogăraru: „Să împrumutăm mai puțin și să-i promovăm mai mult pe ai noștri”

Fostul fundaș dreapta și-a continuat caracterizarea, dezvăluind că Steaua i-a „betonat” deja contractul tânărului Matei David. 

„Este un jucător căruia i-am făcut contract în toamna anului trecut, văzând potențial în el. Am încercat să-l susținem din toate punctele de vedere pentru a face tranziția cât mai repede , cât mai sănătos, și să-l și securizăm, pentru că era un jucător, așa cum sunt și alții din academie, care au trezit interesul celorlalte academii. Era și pericolul să-l pierdem dacă nu reușeam să semnăm cu el.

E o satisfacție foarte mare pentru întregul staff al academiei, nu doar pentru mine, pentru faptul că, într-un timp foarte scurt, am reușit să debutăm jucători la echipa mare. Asta deschide o portiță și pentru alți jucători tineri. 

Asta e menirea noastră, ăsta ar trebui să fie scopul clubului Steaua, să facă un nucleu de jucători din academie, care să reprezinte și identitatea clubului nostru. Să împrumutăm mai puțin jucători de la alte academii și să-i promovăm mai mult pe-ai noștri, pentru că au calitate și au demonstrat acest lucru, au debutat la echipa mare, plus că în campionatele de elită suntem pe primele locuri cu toate echipele.”, a spus Ogăraru, în exclusivitate pentru GSP. 

Noua „perlă” din Ghencea » La 16 ani, a înscris primul gol oficial pentru Steaua: „Ăsta ar trebui să fie scopul clubului”
George Ogăraru, în stânga / Sursă foto: Facebook@ Steaua București

Matei David, ocolit până acum de selecționeri: „Nu a jucat deloc pentru naționalele de juniori”

Ogăraru mai spune că, deși a impresionat în Liga Elitelor, Matei David a fost ocolit până în acest moment de toate reprezentativele de juniori: 

„Nu a jucat niciun minut pentru echipele naționale de juniori. Nu vreau să arăt cu degetul pe nimeni, dar nu e o realitate plăcută pentru jucătorii noștri, ai Stelei. Și cred că nici pentru națională, care ar trebui să urmărească mai atent jucătorii de la echipele importante care fac performanță și sunt pe primele locuri în Liga Elitelor și în Cupa Elitelor. 

La U17, din punctul meu de vedere, avem cel puțin 4 jucători care n-ar trebui să lipsească. Nu fac selecția antrenorilor, dar au un potențial extraordinar. Matei e unul dintre ei și a demonstrat asta”.

17 aniva împlini Matei David pe 19 iulie

Matei David, cel mai talentat în 2022

Iarna trecută, Matei David a primit premiul Talentul Anului 2022, în cadrul Galei Premiilor Academiei de Fotbal din Ghencea. Premiile au fost înmânate de marea glorie a echipei care a câștigat Cupa Campionilor în 1986, Marius Lăcătuș. Festivitatea a avut loc la „Sala Sevilla” din incinta arenei din Ghencea

Nu voi uita niciodată ziua de 5 martie 2023! Nu pot să explic ceea ce simt. Sunt atât de fericit! Mai erau câteva minute și m-a luat domnul Oprița de pe bancă…nici nu eram încălzit. Dar am intrat pe teren și m-am gândit doar să îmi fac treaba.

- Matei David, după debutul la Steaua

Citește și alte știri din Liga 2: 

EXCLUSIV Povestea celui mai emoționant moment de la calificarea lui Dinamo în play-off: „Dacă el suferă, ei mor pe dinăuntru. Anul trecut, tatăl lui a făcut infarct în timpul meciului”

S-a stabilit programul play-off-ului și play-out-ului Ligii 2 » Cu cine joacă Dinamo și CSA Steaua în prima etapă + Când se joacă derby-ul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
valentindragobete
valentindragobete  •  13 Martie 2023, 20:31
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 13 Martie 2023, 18:29

Cu cat il vinde nea Gigi si p-asta ??? Fcsb inseamna Steaua !! Deci tot ce inseamna Steaua este a lui nea Gigi !! Nu ?? Ti-am scris pe limba ta !! Imi dai like ??

Îți dau altceva și precis o să te simți mai bine

steaua.1986
steaua.1986  •  13 Martie 2023, 20:07
Postat de marin8 pe 13 Martie 2023, 19:18

mai puiule, nu ai părinți? ... sau ești nepotel de talpan, de ogarar, de general ?... Dumnezeu sa fie cu tine, dar nu ai ales calea corecta alături de atarnatori!

Noroc cu Mesia Marin. S-a intrupat la timp pentru a-l salva pe pusti din ghearele rapace ale talpanilor !!!

marin8
marin8  •  13 Martie 2023, 19:18

mai puiule, nu ai părinți? ... sau ești nepotel de talpan, de ogarar, de general ?... Dumnezeu sa fie cu tine, dar nu ai ales calea corecta alături de atarnatori!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează