FOTBAL  »  LIGA 2  »  CHIAJNA

EXCLUSIV Străinul din România care s-a săturat de hegemonia CFR-ului: „Nu se poate ca doar ei să ia titlul an de an, aș vrea FCSB sau Craiova”

Ndiaye, în
recentul amical
cu Dinamo,
câștigat de
ilfoveni cu 1-0
Ndiaye, în recentul amical cu Dinamo, câștigat de ilfoveni cu 1-0

Articol de - Publicat joi, 07 iulie 2022 09:23 / Actualizat joi, 07 iulie 2022 10:40

Mediop Ndiaye (31 de ani), atacantul senegalez al Concordiei, este de 9 ani în România. El crede că hegemonia CFR-ului trebuie întreruptă și spune ce îi trebuie lui Dinamo ca să revină în elită.

- Medi, ce planuri aveți tu și Concordia în acest sezon? 
- Ne luptăm pentru un loc cât mai sus. Dacă e ceva ce-am învățat după sezonul petrecut la CSM Reșița, în ediția precedentă, este să fii umil cu adevărat. 

- Poți dezvolta? 
- Am zis că vom promova la pas, din liga a treia în a doua, aveam condiții, aveam echipă, aveam jucători cu nume, am învins tot, n-am pierdut niciun meci în tot campionatul, dar la baraj am eșuat la penalty-uri cu Dumbrăvița! Pe bune?! Ce poți să mai zici...? Cu Dumbrăvița, noi reprezentând CSM Reșița, cu Alexa antrenor, cu Bărboianu, cu Lazăr, cu Vali Alexandru, cu Cioinac, cu Călin Cristea și alții. Acel eșec ne-a costat un an, poate chiar mai mult.

- Chiajna a fost la câteva minute de promovarea în Liga 1, după barajul cu Chindia. Nu-și propune revenirea în Liga 1? 
- Clar, își propune! Chiajna are condiții de top în eșalonul secund, vrea obiective importante, vedem la final ce va fi.

Mediop: „Dacă nu va promova în primul sezon, Dinamo se va afunda”

- Vă veți duela și cu Dinamo, printre echipele din divizia secundă. Îți vine să crezi că joacă la acest nivel? 
- E ceva ce nu s-ar fi așteptat nimeni. Cred că acolo sunt de mai mulți ani probleme ce-ar fi putut fi evitate. Putea să facă mai mult ca să continue în Liga 1. Dar s-au adunat prea multe, „câinii” au scăpat de câteva ori, trebuie să se gândească acum la ceea ce nu trebuie să mai repete, dacă vor să revină în primul eșalon. OK, s-a întâmplat să ajungă în „B”, dar ce vor face de azi încolo? 

- O vezi pe Dinamo drept o contracandidată la promovare? 
- Poate. Însă îi mai trebuie mulți jucători, ca să ajute pentru acest obiectiv. Altfel, nu! Dacă nu va promova din primul sezon, o să-i fie din ce în ce mai greu să o facă! Se va afunda și va rămâne mulți ani în Liga a 2-a.

Portretul lui Gigi Becali

- Care a fost cel mai dificil adversar cu care te-ai duelat în România? 
- Marius Constantin, pe vremea când eram la Dunărea Călărași. L-am simțit foarte puternic. 

- Cine crezi că va câștiga Liga 1? 
- (râde) Aș vrea FCSB. 

- De ce? 
- Să mai schimbe un pic situația. Sau să ia Universitatea Craiova, nu se poate ca doar CFR Cluj să ia an de an. E nevoie de mai mare concurență, nu știu dacă se instalează hegemonia se dezvoltă tot fotbalul românesc. 

- Înțelegi și vorbești bine limba română. Cum ți se pare un om precum Gigi Becali în fotbalul intern? 
- E un om care face doar ceea ce vrea el. Zice ce vrea, face ce vrea, nu are cine să-l schimbe. Dar cred că este și un om bun. Am înțeles că-i ajută pe mulți.

Străinul din România care s-a săturat de hegemonia CFR-ului: „Nu se poate ca doar ei să ia titlul an de an, aș vrea FCSB sau Craiova”
Mediop, într-o vizită la Barajul Vidraru

7 goluriîn 54 de meciuri a strâns atacantul în Liga 1, pentru Dunărea Călărași și FC Argeș

Mediop despre cei 9 ani în România

Am fost căsătorit cu o româncă, avem un copil, un băiețel, Saliou, care tocmai a împlinit 6 ani. Acum, am o relație cu o altă româncă, din Timișoara, probabil că mă voi stabili aici. Îmi place mult România, din toate punctele de vedere, de aceea am și rămas aici atât timp.

Pentru mine, timpul liber înseamnă să mă relaxez la o cafea, la un restaurant, aceasta după ce mai merg și trag la sală, suplimentar. Îmi place mâncarea românească, dar să nu fie prea grasă, oricum, fiind musulman, nu mănânc carne de porc. Nu beau alcool, nu ies în cluburi. Dacă vreau să fac ceva deosebit merg la Timișoara sau pe lângă, unde sunt multe locuri frumoase, în natură.

Prefer să stau în Chiajna decât în aglomeratul București. Prea mult zgomot de la mașini, lumea agitată, în fugă, dă peste tine pe stradă, nu neapărat cu mașina, e totul prea în goană.

Am învățat limba română ca să mă ajute, mai ales că viața mea s-a legat de atâția ani de România. Așa că înțeleg când lumea vorbește frumos sau nu de mine.

Mă omoară drumurile lungi prin România, mă mai folosesc de avion până la Timișoara. Bine că sunt băiat cuminte și nu merg de colo-colo.

6 echipea adunat Mediop în România: Ghiroda, Ripensia, Dunărea Călărași, FC Argeș, CSM Reșița și Chiajna

VIDEO Rezumatul meciului Concordia Chiajna - Dinamo 1-0

Citește alte știri din Liga 2:

Portar format de Inter pentru Claudiu Niculescu » E al 15-lea transfer al verii!
TRANSFER
Portar format de Inter pentru Claudiu Niculescu » E al 15-lea transfer al verii!
Unirea Slobozia își face lot de play-off în Liga 2: „Am schimbat strategia, aducem jucători cu nume!”
Slobozia
Unirea Slobozia își face lot de play-off în Liga 2: „Am schimbat strategia, aducem jucători cu nume!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (7)
francescoli1974
francescoli1974  •  08 Iulie 2022, 20:36

FCSB nu câștigă campionatul nici dacă -i exclud ăștia de la Ligă pe CFR din liga 1,tot ar avea emoții la locul doi:)))

terranovaaa
terranovaaa  •  07 Iulie 2022, 22:13
Postat de irr78 pe 07 Iulie 2022, 14:23

Sigur,voi terminati fiecare campionat la 30 de puncte de CFR,ati avut emotii pana in min 90,din ultima etapa sa prindeti play off ul,va elimina ceva laci,din primul tur si ai tupe sa vb de arbitri..

Faptu ca Craiova e cum nu schimba cu ceva ajutorul primit de Cfr.

a_lu_Mandi
a_lu_Mandi  •  07 Iulie 2022, 15:24

Fotografia cu Mediop in natura nu este realizata la Barajul Vidraru, ci la "balconul in consola" de la Ponton Casa Baraj (Lacul Gozna din Banat, localitatea Valiug).

Vezi toate comentariile (7)
Comentează