FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

Mese pe banii Primăriei » Rapidul renăscut pregătește o academie de juniori, iar sutele de fotbaliști și angajați vor lua mesele la hanul lui Nicolae Cristescu, amicul primarului

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2017 09:00

Așa cum Gazeta a scris încă de ieri, una dintre persoanele de legătură dintre vechiul și noul Rapid este Nicolae Cristescu.

Fost conducător între 2012 și 2014 în Giulești, în tandem cu discretul Adrian Zamfir, Cristescu este cunoscut ca șef peste Hanul "Vlăsia" din Tărtășești, Dâmbovița, la 20 de kilometri de oraș. Acolo unde, de-a lungul timpului, mai multe generații de rapidiști au sărbătorit reușite, cum ar fi câștigarea barajului din 2013. Acum însă, hanul lui Cristescu se va transforma în cantină pentru fotbaliști!

Academia își deschide academie

Oameni din anturajul Academiei Rapid au spus, pentru Gazeta Sporturilor, că planul Primăriei este de a forma o Academie puternică de juniori. În ultimii ani, alb-vișiniii au produs prea puțin la nivel juvenil, doar câțiva fotbaliști crescuți lângă Podul Grant fiind acum în loturi de Liga 1, iar singurul titular e Ioniță II.

Astfel, "se intenționează strângerea a sute de copii, planul fiind crearea unei academii care să se bată cu cea a lui Hagi. Bani sunt din plin", spun sursele GSP.
Puștii vor lua masa la Hanul Vlăsia din Tărtășești, care aparține chiar uneia dintre persoanele care au contribuit la falimentul Rapidului.

În jur de 16.000 euro lunar

Un calcul simplu, estimat de Gazetă. Dacă Academia Rapid va strânge peste 250 de copii, câți există la Ovidiu, ar însemna o masă pe zi pentru 300 de persoane, unde vor fi incluși și membri ai staffurilor, precum și echipa mare. Astfel, un calcul simplu:

  • 300 de persoane;
  • 10 lei meniul;
  • 24 de zile pe lună

Ar însemna 72.000 de lei pe lună. Adică 16.000 de euro, lunar, în conturile lui Nicolae Cristescu!

Multe legături

În ultima vreme, aparițiile publice ale cuplului Cristescu - Dan Tudorache s-au înmulțit. În afară de subiectul Rapid, aceștia s-au regăsit la aceeași masă și la o conferință de presă dedicată Superkombat, în care primul a primit o diplomă din partea primarului. Iar cel cunoscut ca fiind mason în loja Grifin Tărtăşeşti este știut ca apropiat atât al primarului sectorului 1, cât și al cuplului Florentin Pandele - Gabriela Firea, edilii din Voluntari și București. 

CUM RĂSPUNDE CRISTESCU: "INFORMAȚII ERONATE"

Aseară, Nicolae Cristescu a răspuns mesajelor Gazetei: "Nu am niciun parteneriat, aveți infromații greșite. Nici măcar verbal și nici nu va fi. Singurele discuții legate de Rapid au fost simple informații legate de club".

A fost acționar și la FC Național

Nicolae Cristescu n-a intrat în fotbal cu Rapidul. Puțini știu că, în 2005, Cristescu a fost acționar și la FC Național! În acel an, un grup important de susținători financiari, printre care Gino Iorgulescu și Bogdan Niculescu-Duvăz, s-au retras din societate, iar Nicolae Cristescu a primit 10% din acțiunile clubului care îi mai aduna, în rândul acționarilor, pe Constantin Iacov (31%) sau pe fostul fotbalist Radu Niculescu (28%). 

Știa de la începutul lui iulie!

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia documentului pe care primarul Dan Tudorache l-a trimis administratorului judiciar al FC Rapid, Gheorghe Florea, încă din 13 iulie, prin care solicita acordul pentru "folosirea mărcii Rapid și a siglei Rapid până la data valorificării acestora prin licitație publică". Chiar dacă sezonul de L4 avea să înceapă peste o lună și jumătate, iar Primăria nu deținea un loc în eșalon, surprinde formularea edilului: "echipa ce va lua naștere va fi înscrisă în Liga a 4-a organizată de către Asociația Municipală de Fotbal București"! 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
weissburgund
weissburgund  •  20 Septembrie 2017, 11:18

*** nu se dezminte! de la domnul acesta, ***, nu am observat vreun articol prin care sa se solicite un fotbal curat, fara infractori recidivisti condamnati pentru coruptie in fotbal pe stadioanele Romaniei, daca nu-i convine ce se scrie apare textul "Acest comentariu a fost moderat deoarece continea acuzatii grave care nu sunt probate/dovedite", *** ;i ***? va este teama de noul RAPID?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

874067442663090
Iulian Iancu  •  19 Septembrie 2017, 15:47

În articolul apărut ieri(18.09)era cuprins şi Valerii Moraru de această caracatiţă conspirativă.Păi,dacă era aşa,nu era mai uşor ca Primăria să preia echipa de la el,echipă ce promovase in Liga 1? Acum mulţi ani,în 2006, *** in campionat,după 0-0 cu Farul,dar n-a mai scris despre ceea ce văzuse toată lumea,Gigi Becali alergînd cu sacoşa de bani după cei de la Gloria Bistriţa şi cum i-a fraierit pe Guriţă,Drida şi pe alţi iubitori de steaua,că le oferă contracte şi bani la semnătură,că va fi bine.Toţi au fost pozaţi în tricoul stelei şi au fost trimişi care-ncotro o vedea cu ochii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1992493174373813
Adrian Giga  •  19 Septembrie 2017, 13:47

Bai parlitilor, bai Razvan Lutac, voi aveti target zilnic mai nou sa defaimati orice tine de Rapid? De la cine ati primit ordin ma nespalatilor, de sunteti asa inversunati. Dioa desenul ala penibil cu "caracatita" gasita de voi in care era o adevarata conspiratie mondiala, cu sri, fbia si cia implicate, acum calculati si meniurile de la restaurante? Doamne, voi nu realizati penibilul..chiar nu vedeti ce feedback primiti in comentarii, sau doar asa mai puteti atrage cititori, implorand sa intre ca sa va injure?? Ptiu...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează