FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC U CRAIOVA 1948

Mesaj războinic după ce FC U Craiova s-a calificat în play-off: „Suntem aici în ciuda manevrelor din anii care au trecut. Ne vedem în Liga 1!”

FC U Craiova vrea promovarea în Liga 1. Sursă foto: Facebook Fotbal Club Universitatea 1948
FC U Craiova vrea promovarea în Liga 1. Sursă foto: Facebook Fotbal Club Universitatea 1948

Articol de GSP - Publicat luni, 29 martie 2021 17:53 / Actualizat luni, 29 martie 2021 18:53

FC U Craiova 1948 a încheiat pe primul loc sezonul regular din Liga 2, iar oltenii atacă play-off-ul cu un singur gând: promovarea în Liga 1. 

Victoria de duminică, reușită de Craiova cu CSM Reșița, scor 2-0, i-a descătușat pe olteni. A fost primul succes înregistrat de alb-albaștri în 2021 și totodată izbânda care i-a calificat în play-off de pe primul loc.

Emoțiile s-au risipit pentru moment în Bănie, iar Mircea Bornescu, managerul oltenilor, a publicat un mesaj manifest pe contul său de Facebook, în perspeciva duelurilor iminente din play-off. Revenit în Oltenia alături de Eugen Trică, fostul goalkeeper s-a adresat suporterilor, dar și criticilor lui FC U Craiova.

Mircea Bornescu, mesaj manifest: „Anul viitor, ne vedem în Liga 1!”

„Emoțiile puternice pe care le-am trăit la meciul de ieri m-au determinat să scriu aceste rânduri. Emoțiile trăite în culorile alb-albastre sunt puternice la fel ca echipa care le generează și care a avut tăria să renască din noroaiele Ligii a IV-a unde a fost nedrept trimisă în urma unor evenimente pe care le cunoaștem cu toți. Nu putem să închidem ochii și să uităm ce s-a întâmplat cu Universitatea Craiova. Nu putem să nu ne aducem aminte de stadioanele pline de oameni care au trăit, s-au bucurat, au respirat și au cântat pentru Știința. Am avut onoarea să mă aflu în mijlocul vulcanului de pe Stadionul Ion Oblemenco și nu am cum să uit asta. Sunt sigur că nici voi, ziariștii de sport sau de investigații, tineri sau bătrâni, din Craiova sau de pretutindeni nu puteți să uitați cum era atunci un oraș alb albastru se închidea în zi de meci. Și dacă nu uitați, cum de puteți să vă faceți că nimic nu s-a întâmplat? Acum nici nu vă mai cer să vă aduceți aminte. Este o discuție atât de lungă într-o lume în care anomaliile au ajuns să nu mai reprezinte o știre. Trăim vremuri agitate în care politizarea a pus stăpânire pe orice subiect.

La Craiova fenomenul s-a amplificat, iar orașul în care mi-am trăit cei mai frumoși ani din carieră a ajuns să fie împărțit în două jumătăți inegale din cauza unor factori despre care nu vreau să discut acum. Sunt subiectiv și spun „jumătăți inegale” pentru că probabil nicio galerie de fotbal din lume nu poate să egaleze Peluza Sud. Oamenii aceștia pentru care fotbalul este o religie, iar Universitatea Craiova reprezintă o icoană purtată în suflet din generație în generație sunt stăpâni pe sentimentele lor și nu au nevoie de îndrumare ideologică. Am o rugăminte care vine atât din partea mea, cât și din partea jucătorilor și mai ales din partea suporterilor noștri. Vă rog să ne tratați cu respect. Noi suntem FC Universitatea Craiova 1948. 

Suntem aici în ciuda voinței și manevrelor care s-au petrecut în anii care au trecut pe lângă noi ca un tren al timpului. Instanțele de judecată încearcă să descâlcească ițele unor afaceri tenebroase care s-au desfășurat în vreme ce zeci de mii de suporteri sufereau fără fotbal. Politicienii încearcă să profite de pe urma acestor sentimente pure. În acest timp, noi jucăm fotbal și vrem respect. Spuneți-ne pe nume. Nu încercați să ne minimizați performanțele care s-au petrecut tot timpul pe teren. Nu ne este rușine deloc atunci când ne spuneți „echipa lui Mititelu” pentru că patronul a investit în fotbal o mulțime de bani, iar clubul patronat de el a avut cel mai mare buget din acest sezon al Ligii a II-a. 

Preferăm însă să ne spuneți așa cum ne cheamă în actele pe care le-am depus an după an la FRF. Noi suntem FC Universitatea Craiova 1948 și am câștigat sezonul regulat din Liga a II-a în anul în care am promovat. Anul viitor ne vedem în Liga I. Am făcut audiențe pentru voi. Ne-am luptat pe teren. Am suferit după publicul care ne-a lipsit în acest an. Acel public a stat lipit de televizoare și a realizat cifre care pentru voi s-au materializat în salarii, iar pentru acționari în profit. Voi ne-ați oferit notorietate și ați fost fereastra prin care am ținut legătura cu suporterii în vreme de pandemie. Vrem, nu vrem, trăim într-o simbioză. Ne putem ajuta reciproc sau putem să ne punem bețe în roate. Îmi doresc din tot sufletul să alegem prima variantă pentru că suntem de aceiași parte a baricadei. 
 - Mircea Bornescu, team manager FC U Craiova 1948

LIGA 2. Programul etapelor din play-off și play-out » FC U Craiova și Rapid încep în deplasare
TRAGERE LA SORȚI
LIGA 2. Programul etapelor din play-off și play-out » FC U Craiova și Rapid încep în deplasare

FC U Craiova începe play-off-ul la Mioveni

Programul play-off-ului și play-out-ului din Liga 2 a fost stabilit azi, într-o tragere la sorți care a avut loc la Casa Fotbalului. Liderul FC U Craiova începe în deplasare lupta finală pentru Liga 1, pe terenul lui CS Mioveni. 

Primele şase clasate își vor disputa locurile de promovare într-un play-off în care partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.

Etapa 1 play-off: 

  • CS Mioveni - FC U Craiova
  • Csikszereda - Rapid
  • Dunărea Călărași - ASU Poli

VIDEO Adrian Mititelu jr. despre conflictul tatălui său cu Dumitru Dragomir: „Ne-a mâncat ani din viață! Cât rău ne-a făcut omul ăsta!”

Citește și alte știri din Liga 2:

LIGA 2. Programul etapelor din play-off și play-out » FC U Craiova și Rapid încep în deplasare

EXCLUSIV Primarul din Mioveni, euforic după calificarea în play-off: „Avem lot de promovare. Cei care au încercat să trucheze să-și vadă de treaba lor!”

EXCLUSIV VIDEO Dragomir joacă „all-in” pe doi jucători din „B”: „În doi ani, titulari la națională!”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (22)
george_br
george_br  •  30 Martie 2021, 18:53
Postat de fly_vyp pe 30 Martie 2021, 18:37

Pentru tine, nu sunt "baiatu" si nici nu am "frati de baricada"! Daca, la 50 sunt baiatul tau, tu nu ar trebui sa fii familiarizat cu tehnologia! Ar trebui sa ai cel putin 70 si sa-ti mananci pensia linistit. Asta, asa sa nu mai bati campii!

Daca cineva bate campii pe aici, acele esti chiar tu, imaginandu-ti ca vorbesti cu vreun pustan. Ti-ai creat impresia falsa ca tu esti seniorul de varsta de pe site-ul asta... Si de crezi ca un pensionar n-ar trebui sa aiba opinii aici?

fly_vyp
fly_vyp  •  30 Martie 2021, 18:37
Postat de george_br pe 30 Martie 2021, 13:18

Baiatu', daca asta-i derapaj, cauta mai bine pe la fratii tai de baricada, sa vezi cu ce "argumentatii" vin! Acolo sa vezi derapaje...

Pentru tine, nu sunt "baiatu" si nici nu am "frati de baricada"! Daca, la 50 sunt baiatul tau, tu nu ar trebui sa fii familiarizat cu tehnologia! Ar trebui sa ai cel putin 70 si sa-ti mananci pensia linistit. Asta, asa sa nu mai bati campii!

fly_vyp
fly_vyp  •  30 Martie 2021, 18:31
Postat de george_br pe 30 Martie 2021, 13:35

Foarte adevarat si corect, deciziile instantelor de judecata trebuiesc respectate. Asta trebuie sa se intample intr-un stat sanatos, un stat de drept, un stat in care justitia este dreapta, in care lucrurile functioneaza corect si astfel increderea cetatenilor statului respectiv este nezdruncinata. Ce te faci insa in prea multele situatii in care ies la iveala manevre obscure care implica direct magistrati(care de altfel ar trebui sa fie oameni integri, care prin deciziile lor sa infaptuiasca actul de justitie fara cusur), care fac jocurile unor persoane influente, si cu interes direct in spetele respective?

Simplu: Exista institutia recuzarii!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează