FOTBAL  »  LIGA 2  »  SPONSOR

O companie gigant în Europa, sponsor principal la o fostă campioană a României

Suporteri Oțelul Galați, foto: GSP
Suporteri Oțelul Galați, foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 04 august 2022 09:49 / Actualizat joi, 04 august 2022 10:39

Oțelul Galați pare decisă să își maximizeze șansele de promovare în Liga 1 și și-a găsit și un sponsor principal de calibru în compania Liberty Galați, fostul celebru combinat siderurgic Sidex. 

Liberty Galați ajuta echipa și înainte, deține stadionul Oțelul, dar acum a ales să își treacă numele pe tricourile fostei campioane din Liga 1. 

„LIBERTY și GFG Foundation au semnat un parteneriat cu SC Oțelul Galați, prin care devin sponsori oficiali ai celui mai titrat club de fotbal din regiunea Moldovei. Echipa va beneficia din nou de sprijinul uneia dintre cele mai mari companii siderurgice europene pentru a-și atinge obiectivul de revenire în elita fotbalului românesc”, spune compania într-un comunicat. 

„Asistăm la un moment prin care istoria fotbalului gălățean este rescrisă. Oțelul, prin sprijinul Liberty și GFG Foundation, reface echipa puternică care a reprezentat comunitatea la cel mai înalt nivel. Combinatul siderurgic, clubul și suporterii devin din nou coechipieri într-o echipă de succes ce va reda tuturor pasiunea pentru fotbal și mândria de a reprezenta orașul", a declarat președintele SC Oțelul Galați, Marian Brăilescu.

Liberty Group, companie deținută de Sanjeev Gupta, are în jur de 16.000 de angajați la nivel mondial. Combinatul de la Galaţi are circa 5.000 de angajaţi şi afaceri de aproape două miliarde de euro în 2021, notează Ziarul Financiar. 

Dorinel Munteanu, antrenorul de la Oțelul Galați, la GSP Live: „Va crește sponsorizarea, dacă avem performanțe”

Întrebat despre venirea celor de la Liberty ca sponsori principali, Dorinel Munteanu a vorbit în această dimineață la GSP Live: 

Au venit cu un mod de sponsorizare, de finanțare a echipei care ne va ajuta pe viitor. Fiindcă singurul ajutor până acum era de la Consiliul Local, în frunte cu primarul orașului. Venirea lor e importantă pentru noi, pentru stabilitatea financiară. Ajutorul este substanțial, consistent, trebuie să drămuim foarte bine această sponsorizare pentru a reveni în Liga 1. Sunt convins că ajutorul va fi și mai mare, dacă vom avea performanțe.

Echipa antrenată de Dorinel Munteanu debutează sâmbătă, împotriva celor de la Poli Iași, în acest sezon de Liga 2. 

Oțelul Galați a fost campioană în sezonul 2010-2011, tot cu Dorinel Munteanu pe bancă, însă echipa a fost grav afectată de probleme financiare și a intrat în faliment. Acum, încearcă să revină în elita fotbalului românesc. 

Citește și: 

Azi începe calvarul pentru Dinamo în Liga 2. Ultimele informații: fără idee de joc, fără resurse, doar cu iluzii

Cum a reacționat George Ganea când a aflat că nu mai e dorit la FC Argeș: „Am avut un șoc, nu știam ce să zic”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
talpaiadului
talpaiadului  •  04 August 2022, 19:15

Dupa ani si ani de mediocritate, poate ajunge si Galatiul sa aiba din nou echipa in prima liga. Doamne-ajuta!

anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  04 August 2022, 19:12

Tot au furat titlul din 2011, Poli Timisoara trebuia sa fie campioana atunci.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  04 August 2022, 16:42
Postat de luter pe 04 August 2022, 15:24

Te referi la bugetari stb? Măi frate, ăștia fac bani nu papă de la bugetul nostru

https://www.youtube.com/watch?v=Kx6AaUxj_tQ

Vezi toate comentariile (7)
Comentează