FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO - CSA STEAUA

Burcă dezvăluie cum i-a pregătit pe dinamoviști pentru meciul cu CSA Steaua: „Rămâne un derby!”

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo // foto: Eduard Apostol, GSP
Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo // foto: Eduard Apostol, GSP

Articol de - Publicat joi, 08 septembrie 2022 12:59 / Actualizat joi, 08 septembrie 2022 13:09

Ovidiu Burcă (42 de ani), antrenorul lui Dinamo, a prefațat meciul cu CSA Steaua din etapa 6 a Ligii 2, programat vineri, 9 septembrie, de la ora 21:30.

Antrenorul principal al „câinilor roșii” anticipează un meci „foarte dificil”. Întrebat dacă acesta este „eternul derby”, cel care continuă duelurile istorice dintre Steaua și Dinamo, Burcă a încercat să fenteze subiectul, dar a declarat că îl consideră, într-adevăr, derby.

Ce implicații financiare are divorțul dintre Simona Halep și Toni Iuruc + Ce spun cei de la locația unde ar fi trebuit să aibă loc nunta
DIVORȚ
Ce implicații financiare are divorțul dintre Simona Halep și Toni Iuruc + Ce spun cei de la locația unde ar fi trebuit să aibă loc nunta

Ovidiu Burcă, înainte de Dinamo - CSA Steaua: „Suntem într-un moment mai bun decât săptămânile trecute”

„Foarte multă lume așteaptă acest meci. Întâlnim o echipă foarte bună a acestei ligi, cu un antrenor bun, cu foarte multă experiență. Ne așteaptă un meci foarte dificil, dar și noi am arătat că suntem pe un trend ascendent în ultimul timp, în special ca omogenitate, spirit în interiorul grupului, unde s-au mai așezat lucrurile.

Există deja o ierarhie la echipă, jucători cu experiență care încep să se impună, ceea ce e foarte important atunci când construiești o echipă, apariția unor lideri. Ne aflăm într-un moment mult mai bun decât săptămânile trecute. Încet, încet, lucrurile încep să intre pe făgașul normal.

Îi simt pe băieți pregătiți, motivați să facă un meci consistent mâine, care să le aducă o mare bucurie suporterilor noștri. O victorie ar însemna foarte mult ca încredere pentru grupul ăsta de jucători, care a muncit foarte mult și a ridicat nivelul într-un timp foarte scurt. Nu trebuie să spun ce ar însemna pentru suporteri, care așteaptă astfel de meciuri timp de un an.

Cred că mâine vom da un semnal important pentru oamenii care vor să ni se alăture, că indiferent ce se va întâmpla, clubul va merge înainte”, a declarat Burcă la conferința de presă.

Ovidiu Burcă e liniștit înainte de Dinamo - CSA Steaua: „Nu am făcut nimic special”

Întrebat cum a abordat pregătirea partidei, antrenorul lui Dinamo a răspuns:

„La astfel de meciuri nu ai nevoie de motivație suplimentară. Înainte de aceste meciuri trebuie să-i echilibrezi pe jucători. Nu am făcut nimic special. Un meci nu trebuie să difere de altul, mereu trebuie să intri 100% concentrat, atent la lucrurile pregătite.

Eu sunt liniștit, dar știu că le putem oferi o satisfacție suporterilor. Prin perspectiva asta, meciul capătă o greutate”.

Cât despre absenți, a oferit 3 nume: „Avem indisponibili, pe Cătălin Țîră și Ionuț Bobea, ambii cu probleme la genunchi. Dar vor fi reintegrați în programul echipei începând de săptămâna viitoare. Mai este Tomozei, în a șaptea lună de recuperare după accidentarea la ligamentele încrucișate”.

Am trăit foarte multe momente frumoase la Dinamo și mi-ar face plăcere să pun umărul ca suporterii și jucători să retrăiască astfel de momente.

Nu cred că am sărbători dacă am câștiga, miercuri avem meci de Cupă. Sper să ne bucurăm, dar nu-mi doresc în general să fac «nuntă» la victorie. Importante sunt cele 3 puncte.

- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo 

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo, despre:

... CSA Steaua vs. FCSB și „adevăratul Dinamo”: „N-aș vrea să intru în discuțiile astea. Acolo s-a produs o ruptură acum ceva timp, iar părerile sunt împărțite. Originea acestor echipe este aceeași, iar într-un fel rămâne un derby.

Dinamo nu va ajunge într-o asemenea situație, lucrurile sunt foarte clare din perspectiva asta, chiar și pentru cei care au început celelalte proiecte. Am discutat chiar cu domnul Badea, am văzut și declarațiile domnului comandant de la CS Dinamo.

Toți vrem un Dinamo puternic. Aceste două entități care poartă numele de Dinamo sunt cumva complementare echipei la care activăm noi. Nu poate exista niciun dubiu, noi suntem adevăratul Dinamo. Suporterii certifică asta”.

... suporterii așteptați la meci: „Sunt convins că dinamoviștii vor veni în număr foarte mare la stadion. În cercul meu de prieteni n-am mai simțit de foarte mult timp un asemenea interes pentru meci”.

Ne așteaptă un meci greu, la fel ca toate celelalte, dar acesta este puțin diferit. Este un derby, vor fi foarte mulți oameni în tribune. Sperăm să-l câștigăm.

Sunt nerăbdător să înceapă meciul. Se simte altă energie, una pozitivă, fiindcă am trecut peste cele 3 înfrângeri. Am avut declicul cu Chiajna.

E altfel cu peste 20.000 de oameni în spate. Sperăm să-i facem fericiți pe suporterii noștri.

- Alexandru Pop, Dinamo

Mai multe știri din Liga 2: 

Datoriile lui Dinamo au explodat! » GSP a intrat în posesia tabelului actualizat al creditorilor

Câte bilete a vândut Dinamo până acum pentru derby-ul cu CSA Steaua + precizările lui Vlad Iacob despre costurile de închiriere

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
istet10
istet10  •  08 Septembrie 2022, 22:53
Postat de creeperno807 pe 08 Septembrie 2022, 22:35

Stai linistit ca Dinamo isi rezolva usor usor problemele

Prostia asta o spuneai si anul trecut.

creeperno807
creeperno807  •  08 Septembrie 2022, 22:35

Stai linistit ca Dinamo isi rezolva usor usor problemele

istet10
istet10  •  08 Septembrie 2022, 18:17

Astia arata ca doi boierasi saraciti, care nu sunt constienti de grotescul situatiei in care se afla.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează