FOTBAL  »  LIGA 2  »  TRANZACȚIE

EXCLUSIV UPDATE Spaniolii anexează fotbalul românesc! Investitorii aduși de Adi Ilie au virat primii bani în conturile clubului de Liga 2: „Din acest moment intră în grupul de asociați”

Pandurii va avea un nou patronat
Pandurii va avea un nou patronat

Articol de - Publicat miercuri, 26 august 2020 09:38 / Actualizat miercuri, 26 august 2020 18:44

Aflat în insolvență, clubul Pandurii e la un pas să fie achiziționat de Alex Costin Șerbănoiu, 28 de ani, un român cu afaceri imobiliare în Spania. Președintele Marin Condescu admite tratativele cu un fond de investiții iberic și anunță că Adrian Ilie e cel care l-a prezentat pe Șerbănoiu, devenind garantul afacerii. 

UPDATE 18:40

Marin Condescu anunță că fondul de investiții din Spania a virat deja prima tranșă de bani în conturile clubului. 

„Fondul de investiții din Spania a virat în urmă cu câteva ore cele câteva zeci de mii de euro, așa cum a fost convenția. Considerăm că, din acest moment, intră în grupul de asociați al clubului. De asemenea, mai există o societate din Belgia care a venit alături de noi. Pe lângă echipa mare, se vor ocupa și de juniori, unde avem 200 de jucători. Vor împrumuta clubul cu anumite sume, urmând ca vara viitoare, când clubul se va transforma în societate pe acțiuni, sumele respective să fie transformate în acțiuni”, a declarat Marin Condescu, președintele gorjenilor. 

Pandurii Tg. Jiu va avea noi investitori

Cheia operațiunii stă în încasarea de către club a 4 milioane de euro de la actualii asociați, în virtutea unei decizii judecătorești, atacată însă la Înalta Curte.

Înscris pe ultima sută de metri în ediția viitoare L2, Pandurii Tg. Jiu, club aflat încă în insolvență, e pe punctul de a fi cumpărat de un român stabilit în Spania! Este vorba despre Alex Costin Șerbănoiu, 28 de ani, un buzoian plecat cu familia din țară în urmă cu un deceniu și stabilit în prezent în Lleida, aproape de Barcelona.

Pandurii se vinde către un român stabilit în Spania

EXCLUSIV UPDATE Spaniolii anexează fotbalul românesc! Investitorii aduși de Adi Ilie au virat primii bani în conturile clubului de Liga 2: „Din acest moment intră în grupul de asociați”

Alex Costin Șerbănoiu

El derulează afaceri imobiliare și, fiind interesat de achiziționarea unui club de fotbal din România, a ales Pandurii pentru că „este un club cu tradiție, pe care îmi propun să-l readuc la nivelul la care a fost în urmă cu câțiva ani, adică implicat în lupta pentru locurile fruntașe din prima divizie și participare în cupele europene".

Datorii de 2,1 milioane de euro

Pandurii este în prezent în stare de insolvență și, conform unei decizii a Curții de Apel Craiova, are de primit 4 milioane de euro de la asociați: Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu, Artego și USMO! „Decizia este executorie, dar au plătit cauțiune și au atacat sentința la Înalta Curte. Nu cred că se mai poate schimba ceva. Sperăm ca în septembrie să se termine toată povestea", spune Marin Condescu, președintele gorjenilor.

Adaugă: „Dacă lucrurile rămân pe acest făgaș, într-un an de zile, maximum doi, putem ieși din insolvență, astfel încât să plătim ratele judicios, fără să cheltuim abundent din resurse. Datoriile sunt cotate în prezent la circa 2,1 milioane de euro, dintre care 1,5 milioane de euro către jucători cu care nu am reușit să ajungem la o cale amiabilă".

Adi Ilie a intermediat negocierile

Condescu admite și el că tratativele cu Șerbănoiu sunt spre finalizare, dar introduce în ecuație un nume celebru: „Tranzacția este garantată de Adrian Ilie, care a intermediat discuțiile și a venit cu ideea acestei soluții. Suntem vechi prieteni, bunicii lui locuiesc în Motru, iar jucătorul cel mai scump vândut de Pandurii, Djapka, cedat la Leverkusen, ne-a fost propus la vremea respectivă tot de Adi. Înțeleg că este vorba acum despre un fond de investiții, axat pe acitivități sportive".

Întâi asociat, apoi patron

Șerbănoiu urmează să preia conducerea pe partea sportivă și să gestioneze noul sezon din L2. „O singură condiție am pus, să-l păstreze pe actualul antrenor principal, Călin Cojocaru", a mai punctat Condescu. Noul investitor ar urma să intre deocamdată în structura clubului ca asociat, urmând ca în vara viitoare să treacă la statutul de patron, după ce Pandurii ar trece de la asociație non-profit la societate pe acțiuni.

Clauza decisivă se joacă la Înalta Curte

Finalizarea tranzacției depinde însă de procesul ajuns acum la Înalta Curte, iar părțile ar fi agreat deja o clauză care prevede acest lucru. Pandurii pornește viitorul sezon de L2 printr-o partidă în deplasare cu Metaloglobus, în week-end.

Așteptăm ca noul partener interesat de Pandurii să vireze chiar astăzi o sumă până în 50.000 de euro ca să rezolvăm problemele legate de licențiere, transferuri și alte detalii legate de sezonul din liga 2. Timpul e foarte scurt și rebuie să ne mișcăm repede

Marin Condescu, președinte Pandurii

Citește mai multe știri din Liga 2:

Mititelu a ales a 5-a variantă de antrenor: omul care a ratat promovarea adus în locul antrenorului care a dus echipa în L2 + Câți bani îi oferea lui Rednic, dacă FC U Craiova 1948 intra în Liga 1

Rapid transferă din Liga 1! Daniel Benzar, al doilea transfer al giuleștenilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
silver13
silver13  •  26 August 2020, 19:48

Candidat la master chef

gigicoaste
gigicoaste  •  26 August 2020, 19:04
Postat de Leonard Crassas pe 26 August 2020, 13:45

Noua metoda a milionarilor de carton de a in vesti in fotbal! ca sa nu-i intrebe fiscul de unde sunt banii. Gaseste un (***) in Spania si contra unei sume de bani intocmeste toate actele pe o firma care nu_i apartne (aceasta firma daca faci sapaturi este a lui Condescu (Exemplu )

o fi omul mai îngălat, din cauza problemei cu costumul, dar.. ai făcut tu verificări? spune-ne și noua, că prea vorbești la sigur.

trink
trink  •  26 August 2020, 17:01

wtf?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close