FOTBAL  »  LIGA 2  »  ACADEMIE

Paul Codrea crește copii în drumul către visul de a antrena în Serie A » Pe urmele "Regelui"

Codrea, stînga, pase cu mezinul școlii sale de fotbal
Codrea, stînga, pase cu mezinul școlii sale de fotbal

Articol de - Publicat marti, 29 decembrie 2015 00:00

La 34 de ani, timișoreanul, retras din teren, pune bazele unei şcoli de fotbal în comuna copilăriei, unde antrenează în același timp echipa din L4.

Fost internațional, Paul Codrea a renunțat devreme la cariera de fotbalist, acum 3 ani. A fost atras rapid de cea de tehnician. Fostul mijlocaș de la Siena și-a continuat planurile acasă, în comuna Ghiroda, unde bătea mingea cînd era un puști.

Dacă sediul Viitorului lui Gică Hagi e la un pas de Constanța, spre deosebire de Ovidiu, localitatea timișeană e chiar lipită de capitala Banatului. Paul Codrea face pași mai mici, dar vrea la rîndul său să crească fotbaliști.

Visează la Serie A

"Plănuiesc să dezvoltăm aici o școală de individualizare. Mai am puțin de lucru, dar copiii au început să vină constant", spune Paul Codrea în așteptarea prichindeilor de 7-8 ani, la baza care îi poartă numele.

Recent, Codrea a susținut examenul pentru licența A de antrenor, iar rezultatele vin în februarie. Pe fundal, mama, Maria Codrea, clamează: "Să scrii că așteaptă ofertele din Serie A!".

Cel mai mic are 4 ani

Între timp se aud pași mărunți. Sînt ai lui Ovidiu. E primul sosit și cel mai micuț fotbalist din grupă. Are numai patru ani și jumătate, dar e voinic.

"Să vezi ce știe cu mingea, sînt alții cu doi-trei ani mai mari și nu pot să facă ce face el. Și e și cel mai cuminte", își laudă Paul Codrea elevul prichindel.

Intrăm în balon și are dreptate, copilul de grădiniță știe să preia ca la carte și încearcă o "rabona" pentru a impresiona!

"V-am văzut pe net!"

La început, Paul Codrea, care și-a botezat echipa - deocamdată neoficial, Copa Juniors, după primele două litere ale numelui său, admite că nu e chiar o treabă ușoară cu puștii de 7-8 ani. "Dar e plăcut", concluzionează cel care poate fi un nou "patron-antrenor" în fotbalul românesc.

Paul Codrea are și el, ca Gică Hagi, satisfacția carierei din spate. Cei mai mari, precum băieții de 13 ani care se pregătesc specializat cu el, îi amintesc: "Domn profesor, v-am văzut pe internet".

Cel mai longeviv

Pe pereții bazei a aşezat amintiri de preț, tricouri de la mai-marii fotbalului din Cizmă. Lîngă cel al lui Andrea Pirlo se află și un dar de la Siena, "l-am primit după o sută de meciuri în Serie A pentru ei. Sînt stranierul cu cele mai multe meciuri la Siena, al doilea e norvegianul Tore Andre Flo".

"Sînt și copii la început care nu au jucat, dar și unii cu talent nativ foarte interesant. Potențial există în România, precum în alte țări, dacă le oferi condiții vor crește"
Paul Codrea, fost internaţional

44de selecţii are la "naţională" Paul Codrea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ralffy_mr
ralffy_mr  •  29 Decembrie 2015, 14:20

"Potențial există în România, precum în alte țări, dacă le oferi condiții vor crește" - cine sa le ofer conditii? Iancu, Becali? Dragomir mai nou !???!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează