FOTBAL  »  LIGA 2  »  RIPENSIA TIMIȘOARA

Plecare neașteptată de la liderul Ligii a 2-a!

Articol de - Publicat miercuri, 23 august 2017 17:13

FC Ripensia a avut un start extraordinar în Liga a II-a, dar formația pregătită de Remus Steop se confruntă deja cu o problemă mare în lot.

Titularul dintre buturi, Georgios Gakos, a părăsit gruparea din Ciarda Roșie după victoria de ieri cu ASA Tg. Mureș. Tânărul portar cu cetățenie multiplă (română, greacă, australiană) va semna astăzi cu ACS Șirineasa, grupare de Liga a III-a cu un buget foarte mare.

Gakos de la ”Ripi” a atras atenția ”ex-vâlcenilor” încă dinaintea partidei cu mureșenii. Portarul junior a primit o ofertă foarte bună de la echipa al cărei patron e Nicolae Sarcină. Nimeni altul decât omul de afaceri despre care au apărut informații în presa centrală cum că acesta ar fi interesat de o investiție la ACS Poli.

Georgios (19 ani) a fost integralist în poarta nou promovatei Ripensia în primele patru etape ale Ligii a II-a și a încasat doar trei goluri în patru partide, dintre care două ieri, când a avut de asemenea câteva intervenții apreciate. Fratele mai mic al lui Markos, de la ASU Poli, a sosit la roș-galbeni la startul Ligii a III-a. El avea un contract ca junior cu Ripensia și astfel pleacă liber de contract.

Deși pare un pas în spate, în C, la Șirineasa sunt planuri mari. De fapt, echipa s-a mutat deja la Petroșani și va evolua pe stadionul Jiul, urmând ca din sezonul viitor să preia probabil și denumirea formației de tradiție din Valea Jiului. Gruparea patronată de Sarcină a luat practic un lot nou în această vară. Georgios Gakos nu va avea o misiune ușoară în a prinde loc în echipă în condițiile în care a fost adus și Mihai Mincă (ex-CFR Cluj) ca soluție pentru poartă. Vlad Rusu (ex-Steaua), Marius Coman (CFR Cluj) şi Andrei Antohi (Clinceni) se numără de asemenea printre achizițiile lui ACS Șirineasa.

În aceste condiții Ripensia e nevoită să caute urgent un portar nou. Misiune complicată în condițiile în care majoritatea grupărilor și-au perfectat lotul și la nivelul C-ului. Singura variantă pentru linia porții la liderul B-ului e în acest moment Iulius Rădulescu, prezent în lot din ligile inferioare și care nu are calitatea de a fi jucător U21. ”Ripi” ocupă locul 1 în Liga a II-a după ce a obținut 12 puncte din 12 posibile.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează