FOTBAL  »  LIGA 2  »  ANTRENOR

UPDATE // EXCLUSIV Divorț cu victorie în Liga 2 » Clubul de tradiție a renunțat la serviciile antrenorului

Costel Enache // foto: Dragoș Pascaneanu - Facebook FC Politehnica Iași
Costel Enache // foto: Dragoș Pascaneanu - Facebook FC Politehnica Iași

Articol de - Publicat sambata, 07 mai 2022 15:11 / Actualizat sambata, 07 mai 2022 17:31

Costel Enache (49 de ani) a condus astăzi ultimul său meci pe banca lui Poli Iași, 3-1 cu Politehnica Timișoara. Contractul său cu gruparea din Copou nu va fi prelungit.

UPDATE 17:30 » Clubul a anunțat oficial despărțirea de Costel Enache

Imediat după încheierea ultimului meci oficial al sezonului, în urma unei sedințe a conducerii CSM Politehnica Iași la care au participat și membri ai colectivului tehnic, s-a decis ca înțelegerea clubului cu antrenorul Costel Enache să nu fie prelungită.

„Îi mulțumesc încă o dată lui Costel că a acceptat să preia conducerea tehnică a Politehncii într-un moment atât de greu cum a fost în vara anului trecut. Nu a fost ușor acest sezon pentru niciunul dintre noi, cei implicați în viața clubului. 

Îi doresc mult succes lui Costel și sunt convins că vom rămâne prieteni îndiferent de drumul pe care el îl va urma”, a declarat Florin Briaur, managerul executiv CSM Politehnica Iași

Costel Enache a semnat contractul pentru un sezon cu Poli în vara anului trecut. Echipa noastră a încheiat campionatul, astăzi, cu o victorie, 3-1 cu Poli Timișoara, pe locul al patrulea în Grupa A Playout, cu 36 de puncte. Mulțumim, Costel Enache! Mult succes!

Tot astăzi s-au încheiat și contractele altor membri ai staff-ului tehnic: secundul Adrian Senin, antrenorul portarilor Costi Bădan și preparatorul fizic Alessandro Cittadino. Mulțumim și succes tuturor!

Deși sezonul s-a încheiat, mai mulți dintre componenții lotului Politehnicii vor continua antrenamentele până pe 20 mai sub comanda unui staff tehnic interimar din cadrul CSM Politehnica Iași, format din Mugurel Cornățeanu, Cristian Ungureanu, Cezar Honceriu și Ioan Câmpeanu.
-comunicat Poli Iași

Știrea inițială: Costel Enache se desparte de Poli Iași

Costel Enache se desparte de Poli Iași cu o victorie. În ultimul său meci pe banca echipei din Copou, moldovenii au obținut cele 3 puncte pe final, cu goluri în minutele 85 și 90+5. Partida a fost ultima din play-out-ul acestui sezon de Liga 2, pe care Poli Iași l-a încheiat pe locul 4 în grupa A.

LIGA 2. S-a jucat ultima etapă din play-out » Cine a retrogradat în Liga 3 și cum arată meciul de „supraviețuire”
PLAY-OUT
LIGA 2. S-a jucat ultima etapă din play-out » Cine a retrogradat în Liga 3 și cum arată meciul de „supraviețuire”

Poli Iași nu îi va prelungi contractul lui Costel Enache

Cu rezultate sub așteptări, conducerea clubului a decis să nu-i prelungească contractul lui Enache. Înțelegerea celor două părți este scadentă în iunie.

Așadar, Poli Iași va începe căutările pentru un nou antrenor de săptămâna viitoare. Moldovenii, care-l au în conducere pe Cornel Șfaițer, ex-manager la Sepsi OSK, în Liga 1, visează să-l convingă pe Leo Grozavu să preia echipa. Această posibilitate este, însă, infimă, deoarece Grozavu nu vrea să antreneze în „B”.

Enache și-a încheiat mandatul cu un echilibru perfect între victorii și eșecuri, 10-10, dar și 6 egaluri. El semnase cu Poli Iași în iunie 2021. 

Costel Enache, în aprilie: „Nu am avut niciun an așa de greu”

Moldovenii au încheiat sezonul regulat pe locul 11, cu 8 puncte sub Unirea Slobozia, formația care a prins ultimul bilet pentru play-off. Spre finalul lunii aprilie, după ce Poli și-a asigurat salvarea matematică în acest sezon, Enache declarase că „a fost un an greu pentru mine. Mă simt atât de epuizat încât am făcut un review asupra carierei mele. Nu am avut niciun an așa de greu”. 

El adăugase că „am avut un nucleu cu câțiva jucători cu mare experiență, care au gestionat bine momentele dificile din campionat. Dar pe lângă acești jucători cu experiență am avut un grup de jucători foarte tineri și lipsiți total de ce înseamnă noțiuni de responsabilitate fotbalistică”. Și un mesaj pentru conducere: „Dacă cineva poate să facă de pe azi pe mâine ceva, este un super magician!”

Mai multe știri din Liga 2: 

Victor Pițurcă revine în Ghencea! Dă lovitura de start la următorul meci al „militarilor” din Liga 2

MM Stoica, surprins de alegerea fostului jucător de la FCSB: „A fost golgheter, a început foarte bine la noi. O mare surpriză!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează