FOTBAL  »  LIGA 2  »  POLI IAȘI - DINAMO 1-0

VIDEO Încă un an în B?! Dinamo pierde la Iași și are șanse mici să mai prindă play-off-ul » Eurogolul lui Hlistei a decis partida! Clasamentul ACUM

Poli Iași - Dinamo / foto: Eduard Apostol +4   FOTO
Poli Iași - Dinamo / foto: Eduard Apostol

Articol de , - Publicat sambata, 26 noiembrie 2022 17:12 / Actualizat sambata, 26 noiembrie 2022 18:23

Poli Iași a învins-o pe Dinamo, scor 1-0, în runda cu numărul 15 din Liga 2. „Câinii” sunt tot mai departe de play-off și riscă să mai stea un an în B.

Aproximativ 4.000 de spectatori au asistat la cel mai așteptat meci al etapei din liga secundă. Impulsionați de fani, moldovenii au început mai bine, dar fără a pune serios în pericol poarta lui Oncescu. Elevii lui Ovidiu Burcă au echilibrat partida, au intrat cu 0-0 la cabine, apoi au primit lovitura de grație.

Hlistei o scoate pe Dinamo din calculele pentru play-off

Fostul rapidist Cătălin Hlistei a marcat un gol superb în minutul 49. A reluat dintr-o „foarfecă” laterală, de la 10 metri, și a urcat-o pe Poli Iași provizoriu pe podium. Moldovenii au 28 de puncte.

Prelungirile partidei au adus câteva clipe de panică. Portarul Risto Jankov s-a accidentat și a fost transportat la Ambulanță. Era conștient în momentul în care a fost preluat de medici.

Dinamo are șanse tot mai mici la play-off. Cu 4 etape rămase de disputat, „câinii” au 21 de puncte, 4 sub locul 6, ultimul care asigură prezența în lupta pentru promovare.

VIDEO. Dinamoviștii au acuzat tragerile de timp ale ieșenilor. Imagini de la finalul partidei

FINAL » Poli Iași - Dinamo 1-0

  • S-a terminat partida!
  • min. 80: Dinamo presează, dar nu reușește să pună în real pericol poarta lui Jankov.
  • min. 66: Mugurel Cornățeanu, secundul lui Leo Grozavu la Poli Iași, vede cartonașul roșu. Și Ovidiu Burcă primește un avertisment, doar galben.
  • min. 49, gol Poli Iași, 1-0: Cătălin Hlistei înscrie cu o execuție spectaculoasă, o „foarfecă” laterală de la 11 metri de poartă. 
  • A început repriza secundă!
  • min 45+1: Pauză în Copou! Poli Iași și Dinamo se află la egalitate, scor 0-0
  • min 43: Ahmed Bani trimite spre poarta lui Jankov direct din corner. Mingea l-a pus în dificultate pe macedoneanul din poarta moldovenilor.
  • min 42: Iulian Roșu șutează de la marginea careului spre poarta ieșenilor, însă balonul este deviat în lovitură de la colț.
  • min.19: Ieșenii cer penalty la un presupus henț comis de „câini” în careu, arbitrul Iulian Călin dictează doar corner.
  • min.10: Ahmed Bani pătrunde periculos din lateral, intră în careu, dar centrarea acestuia e una defectuoasă.
  • min.7: Gruparea lui Leo Grozavu domină startul de meci, „câinii” sunt înghesuiți în propria jumătate.
  • min.2: Politehnica Iași obține un prim corner, oaspeții îndepărtează pericolul și pleacă pe contraatac.
  • min.1: A început partida! Dinamoviștii beneficiază de lovitura de start.
  • Cele două echipe au ieșit pe gazon, partida va începe în scurt timp. Luptătorul ieșean Ștefan Lătescu e cel care a dat lovitura de start a partidei.
  • Aproximativ 4.000 de spectatori au venit până acum pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași. „Câinii” sunt încurajați de aproximativ 300 de ultrași, moldovenii au și ei o galerie compactă și gălăgioasă.
  • Ne pregătim de startul partidei de la Iași. Leo Grozavu și Ovidiu Burcă au pregătit două formule extrem de ofensive.
  • Reporterul GSP Eduard Apostol e prezent la Iași și transmite cele mai proaspete informații din Copou.
Poli Iași - Dinamo / foto: Eduard Apostol
Poli Iași - Dinamo / foto: Eduard Apostol
Poli Iași - Dinamo / foto: Eduard Apostol
Poli Iași - Dinamo / foto: Eduard Apostol
Poli Iași - Dinamo / foto: Eduard Apostol

Buget nemaivăzut la Iași

Iașiul beneficiază de cel mai mare buget din istorie la nivel de ligă secundă. Gruparea din Copou primește de la Consiliul Local nu mai puțin de două milioane de euro! 

Sursele GSP.ro au aflat că salariile fotbaliștilor sunt pe măsură: opt jucători au salarii de peste 4.000 de euro, alți 6-7 membri importanți ai lotului primesc peste 3.000 de euro lunar. Fiecare punct e recompensat de conducere cu 200 de euro. (Ovidiu Minea, Eduard Apostol)

VIDEO Atmosfera de la Poli Iași - Dinamo, filmată de reporterul GSP Eduard Apostol

Poli Iași - Dinamo, echipe de start

Poli Iași: Jankov - Martac, Tincu, Fl. Plămadă (cpt.), Finica, Vașvari, Tud. Telcean, A. Roman, Ant. Dumitru, Harrison, Hlistei
Rezerve: Brînză – Kouadio, Fosu-Mensah, Ciaun, Merchioni, Fr. Cristea, Bujor, Plokhotnyuk, Tomczyk
Antrenor: Leo Grozavu

Dinamo: Oncescu - Moura, Giafer, Patriche (cpt.), A. Șerban, Bena, Gorka Larrucea, Iul. Roșu, Borcea, Bani, Buhăescu
Rezerve: Rezerve: Fara – Dudea, Țîră, Tomozei, N. Roșu, Amzăr, Al. D. Pop, Delciu, Ghezali
Antrenor: Ovidiu Burcă

Arbitru: Iulian Călin / A1: Sabin Gabriel Stroe / A2: Vlad Bârleanu / Observator arbitri: Cristian Sava 
Stadion: „Emil Alexandrescu”, Iași

VIDEO Ionuț Negoiță, despre viața după Dinamo: „Sunt mai liniștit, e mai bine”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV / VIDEO Ionuț Negoiță nu exclude o nouă implicare la Dinamo, dar pune o condiție: „Clubul nu are nicio șansă altfel!”

Zăvăleanu, despre intențiile lui Șerdean în privința planului de reorganizare: „Lumea și-a dat seama ce urmărește: «După mine, potopul! Ori pun eu mâna pe ceva bănuți, ori dacă nu să moară toți»”

Leo Grozavu, înaintea duelului cu Dinamo: „Va fi un meci cu scântei! Îmi doresc un arbitraj de prima ligă”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (85)
rantboom
rantboom  •  01 Decembrie 2022, 16:54
Postat de Catalynn____ pe 30 Noiembrie 2022, 22:12

Ba Vansoitan, cand stii ca Steaua joaca maine acasa, in Ghencea, iar echipa ta se numeste FC fcsb (si prin sentinta definitiva a ICCJ niciodata Steaua!) SUFERI ingrozitor, de ani si ani plangi pe aici cu US27, Campioana Lumii, ca "in 6 luni isi ia Gigi Steaua inapoi" si restul ineptiilor. Si imi place al nabii ca te vad suferind! :-)))

eu vad ca sunt 100 de persoane in Ghencea,deci nu este niciun meci. qed.clona csa este o clona pentru ca nu poate promova si sunt 100 de perosane la meci in timp ce la Steaua sunt peste 40 de mii cu no nameul ala din slovacia.

Catalynn____
Catalynn____  •  30 Noiembrie 2022, 22:12
Postat de rantboom pe 30 Noiembrie 2022, 14:09

numai in mintea ta bolnava sufera cineva cand face misto de clona csa. o tara intreaga face misto de clona csa si de vitan barzesti. singurii care sufera sunt cei ca tine,de aia tot pomenesti lucru asta. cat de *** sa fii sa crezi ca sufera suporterii echipei din prima liga si nu cei din ligile inferioare. wtf*? nu are logica.

Ba Vansoitan, cand stii ca Steaua joaca maine acasa, in Ghencea, iar echipa ta se numeste FC fcsb (si prin sentinta definitiva a ICCJ niciodata Steaua!) SUFERI ingrozitor, de ani si ani plangi pe aici cu US27, Campioana Lumii, ca "in 6 luni isi ia Gigi Steaua inapoi" si restul ineptiilor. Si imi place al nabii ca te vad suferind! :-)))

rantboom
rantboom  •  30 Noiembrie 2022, 14:12
Postat de creeperno807 pe 27 Noiembrie 2022, 22:31

Pfft uita-te ce echipe sunt pe ultimele locuri, retrogradarea lui Dinamo are aceleasi sanse cu caderea unui meteorit asupra Terrei

complet fals. in primul rand se impart cele 14 echipe ramase in doua grupe a cate 7 si retrogradeaza in total 5.asa ca idee,voi ati fii momentan pe locul 3 din 7 iar locul 5 poate retrograda daca pierde barajul. pierdeti cu locul 5 si le luati voi locul. ca tu habar nu ai cum se desfasoara sistemul competitonal este una,dar sa minti ca nu aveti cum sa retrogradati cand sunteti la *** puncte de locul care poate insemna retrogradarea daca pierdeti barajul este alta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (85)
Comentează