FOTBAL  »  LIGA 2  »  POLI IAȘI

VIDEO + FOTO Stadionul comunist, vechi de 60 de ani, trebuie să fie înlocuit: „Avem promisiuni”

Până la o posibilă nouă arenă, care nu va fi gata mai devreme de 2026, Poli Iași a căutat s-o cosmetizeze pe cea veche, una care are 60 de ani și care își arată bine vârsta. +9   FOTO
Până la o posibilă nouă arenă, care nu va fi gata mai devreme de 2026, Poli Iași a căutat s-o cosmetizeze pe cea veche, una care are 60 de ani și care își arată bine vârsta.

Articol de , - Publicat miercuri, 28 decembrie 2022 12:31 / Actualizat miercuri, 28 decembrie 2022 14:09

Până la o posibilă nouă arenă, care nu va fi gata mai devreme de 2026, Poli Iași a căutat s-o cosmetizeze pe cea veche, una care are 60 de ani și care își arată bine vârsta. Investițiile din ultima perioadă s-au făcut în speranța că Politehnica se va întoarce în Liga 1 din vara lui 2023.

Iașiul a terminat 2022 pe locul 2 în Liga a 2-a, la egalitate cu Oțelul, o altă reprezentantă a zonei Moldovei. Formația ce-a început sezonul cu Claudiu Niculescu și îl continuă cu Leo Grozavu are toate motivele să spere la revenirea în prima divizie. În ciuda jocului nu foarte convingător din această toamnă.

Forțează promovarea în Liga 1: a adus jucători de la FCSB și Farul!
TRANSFERURI
Forțează promovarea în Liga 1: a adus jucători de la FCSB și Farul!

În vară, imediat după anunțul noului proiect, cu Cornel Șfaițer în rol de președinte executiv, în Copou s-au dat primele semne că se dorește mai mult. Deschis în urmă cu mai mult de 60 de ani, stadionul „Emil Alexandrescu” își arată din plin vârsta. Vechi, comunist, „acceptă” cu greu trafaletul și bidineaua. Se cere schimbat, în ciuda eforturilor de a cosmetiza ce e depășit.

VIDEO » Cum arată acum stadionul lui Poli Iași

După ce au schimbat setul de scaune, s-a trecut și la peticirea structurii arenei, una veche, roasă de anotimpuri. De sus, din dronă, stadionul pare decent. De aproape, se văd semnele vârstei pe care o are. Investițiile din vară se simt parțial. Culorile aprinse din zona tribunei I, dar și condițiile de la oficială și VIP arată că s-a mișcat câte ceva.

Între timp, se lucrează și la zona media, de la tribuna a 2-a, dar se ia în calcul și construirea unui pub al clubului. Pași mici, un joc de glezne în așteptarea prezentului normal, un stadion nou într-un oraș potent financiar, printre cele mai mari din țară. 

„A fost mult de muncă la Iași. Și în continuare încă este. Am făcut pași importanți din punctul de vedere al infrastructurii. Cei ce mă cunosc știu că sunt pretențios. Sunt atent la detalii”, a explicat președintele clubului, Cornel Șfaițer.

Ce e nou la Iași?

Acesta explică schimbările prin care a trecut arena din Copou în ultimele luni. Cele mai importante se pot observa în zona tribunei oficiale, plus condițiile de antrenament pentru prima echipă și juniori, unde terenurile au intrat în reparații importante: 

„Am cerut ca zilnic să se întâmple lucruri noi. Au apărut elemente în fiecare zi. S-a renovat zona de antrenament. Adică s-a schimbat gazonul, tot acolo s-a montat și instalație de nocturnă. Și la stadion s-au schimbat destule lucruri. În zona oficialei sunt condiții decente acum. 

+5 FOTO

Pentru că așa e normal, acolo pot veni potențiali investitori, e normal să fie o zonă primitoare. În partea de presă, de asemenea, s-au creat condiții normale. Avem și o zonă a tribunei 0 renovată, cu 42 de scaune tapițate. Cantonamentul copiilor e de asemenea refăcut. Am cerut să se investească în infrastructură, doar așa poate exista progres”.

Cornel Șfaițer, președinte Poli Iași: „Avem promisiuni pentru stadion”

Fiecare an a adus la Iași câte un nou proiect de stadion. Primarii au vânturat în presă tot felul de desene, realiste sau mai puțin fezabile, însă până la urmă orașul universitar se alege deocamdată doar cu o sală polivalentă nouă.

Stadionul cel nou mai are de așteptat, probabil încă 3-4 ani. În cel mai optimist caz. „Peste tot se construiește. S-au făcut pași. Timișoara și Iași au rămas însă în urmă. Ușor, ușor, se reglează. Avem promisiuni, lucrăm în această zonă. Deocamdată se face acea sală, cu o arhitectură deosebită”, a mai zis Șfaițer.

Au tot fost promisiuni la Poli Iași

Mihai Chirica a continuat și el seria promisiunilor pentru un nou stadion, despre care a tot vorbit în ultimii ani. Mai mult, edilul s-a avântat și anunță că dorește o arenă nouă, dar nu oricum, ci una cu o capacitate impresionantă, minimum 26.000 de locuri.

„Se dorește a fi cea mai mare arenă sportivă din Moldova, cu un design mai aproape de specificul Iașiului și cu posibilitatea tehnică de a-l implementa care nu poate fi mai mică de 48 luni de la data la care noi stăm de vorbă, dacă am avea banii asigurați dintr-o sursă certă de finanțare”, declara înflăcărat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, la începutul anului 2022.

În realitate nu s-a mișcat nimic. Așa că Iașiul atârnă de renovările din prezent și rămâne cu speranța că va avea cândva un stadion nou. Și o echipă în Liga 1.

54 de milioane de eurocostă noua Sală Polivalentă din Iași, cu peste 10.000 de locuri

Deocamdată e doar o cosmetizare a stadionului. Atât se poate, stadionul e vechi, nu poate arăta extraordinar. Mai avem mult de muncă, cât timp ne folosim de el, trebuie să se prezinte decent.

Sfântu Gheorghe e un exemplu pentru noi. Acolo e cadrul ideal pentru oricine. Sunt niște condiții excelente. Mă preocupă ca și Iașiul să ajungă la acel nivel.

Când am sosit la Iași am avut surpriza neplăcută să mă văd refuzat des de jucători și antrenori. Cu mari greutăți am creionat un lot. A fost foarte ciudat. La Sepsi venea oricine, aici n-a fost deloc ușor să atragem jucători.

- Cornel Șfaițer, președinte Poli Iași

Mai multe știri de actualitate:

CFR Cluj pregătește o nouă mutare: un fotbalist cu 4 selecții și un gol în tricoul naționalei Germaniei!

Giovanni Becali spune că Darius Olaru ar putea pleca de la FCSB în această iarnă: „Este pe buzele mai multor cluburi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
AceBro
AceBro  •  08 Ianuarie 2023, 15:27

Ar trebui ca toate orasele mari sa aibe spitale, scoli,internate decente, nu stadioane sa ne manance banii platiti din impozite, taxe etc. Sa se faca ceva util pentru romani cu banii. Sunt destule stadioane in Romania decente, gata cu altele noi !!! Vrem spitale, autostrazi, scoli si gradinite la standarde europene

gelpri
gelpri  •  29 Decembrie 2022, 09:53
Postat de dansy pe 28 Decembrie 2022, 15:52

Dar de echipele de la Iași și Timișoara nu zici nimic?Nu crezi ca ar trebui și ele refăcute?Le face statul pe banii contribuabililor din toată țara ca sa joace pe ele niște echipe din ligile inferioare.

Acum vorbim doar despre stadioane.

istet10
istet10  •  28 Decembrie 2022, 18:15
Postat de DomnuRoz pe 28 Decembrie 2022, 14:39

Toate stadioanele din marile orase ar trebui refacute

Sa si le refaca. Oltenii au putut.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează