FOTBAL  »  LIGA 2  »  TRAGEDIE

Povestea tragică a lui Aurel Smâdu, fotbalistul care era considerat „la fel de mare speranță ca Hagi”: s-a sinucis la 48 de ani

Articol de GSP - Publicat marti, 04 februarie 2020 09:57

Aurel Smâdu a fost coleg cu Gică Hagi la juniori și a fost considerat „o speranță la fel de mare ca Hagi”, însă spre deosebire de „Rege” a avut parte de un destin tragic. Libertatea spune azi povestea tragică a lui Smâdu. 

Hagi și Smâdu au jucat în aceeași echipă la ediția a VIII-a din Cupa Speranțelor, în 1977, iar prestațiile lor au atras atenția antrenorilor de la Farul, care i-au transferat pe amândoi la echipa de juniori după finalul turneului.

De aici, ascensiunea lor a fost total diferită. Hagi a ajuns să fie considerat cel mai bun fotbalist român, în timp ce Smâdu a ajuns cel mai sus în Divizia B. Pe când Hagi ajungea în Divizia A, la Sportul, Smâdu evolua la Cimentul Medgidia, informează libertatea.ro.

Povestea tragică a lui Aurel Smâdu, fotbalistul care era considerat „la fel de mare speranță ca Hagi”: s-a sinucis la 48 de ani
  • Aurel Smâdu, al doilea din dreapta, pe rândul de jos. În imagine, apare și Gică Hagi, al doilea din stânga, cu trofeul, tot pe rândul de jos. 

Aurel nu a avut dorința lui Hagi să ajungă mare fotbalist. Nici familia nu l-a susținut. Taică-su era milițian, iar maică-sa croitoreasă, casnică. S-a mulțumit doar cu salariul de fotbalist de județ”, a declarat Sorin Bașturea, unul din prietenii săi, pentru sursa citată.

Aurel Smâdu, traumă în dragoste

Bașturea, în prezent director al CS Farul Constanța, a mai declarat că Smâdu s-a căsătorit pe la 21-22 de ani și că a avut un copil, însă soția lui a fugit cu un bărbat mai înstărit din Călărași, iar fotbalistul nu a putut trece peste acest episod.

În plus, s-a ales cu o accidentare gravă la fotbal care i-a oprit ascensiunea. Când nu a mai putut continua a ajuns să schimbe mai multe meserii, fiind, pe rând, administrator de restaurant, gestionar la un depozit de dulciuri, paznic și apoi hamal într-o piață din Constanța.

Povestea lui s-a sfârșit brusc în 2013, la 48 de ani, când s-a aruncat în fața unei mașini pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța. Povestea lui completă poate fi citită pe libertatea.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Deziluziile trăite de Ilie Bărbulescu în ultimii ani ai vieții » Dezvăluiri dureroase: „A fost ajutat de un singur om. În rest, a fost dat afară de peste tot”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
deusdat
deusdat  •  04 Februarie 2020, 23:17

Bun e vinul, mult îmi place, nu știu viței ce i-oi face.

511110169080791
George Burcasimi  •  04 Februarie 2020, 15:05

Un mare talent din generatia lui Hagi a jucat fotbal la CSM RESITA il cheama G. R. Si-a ratat cariera din cauza vietii nesportive .Nu vreau sa povestesc prea multe fiindca mi-a fost vecin ,si ma doare si pe mine ,dar apoi pe el ! Antrenorul Firiteanu a incercat sa-i salveze cariera ,da cand te rostogolesti pe topogan ,nimeni nu te mai salveaza !

1552028481725614
Panda Sorin  •  04 Februarie 2020, 11:59

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează