FOTBAL  »  LIGA 2  »  DECIZIE

Progresul a fost amendat de FIFA!

Articol de GSP - Publicat luni, 16 februarie 2009 00:00

Formaţia din liga a II-a, Progresul Bucureşti, a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a FIFA cu o amendă de 5.000 de franci elveţieni, pentru că nu a achitat unele datorii contractuale către portarul bulgar Radostin Stanev, informează site-ul oficial al forului mondial.

Bulgarul Radostin Stanev, fost jucător la Progresul, şi-a reziliat contractul cu echipa bucureşteană, dar pentru că mai avea de primit o anumită sumă de bani, a depus un memoriu la FIFA, iar Comisia de Disciplină i-a dat dreptate, printr-o decizie din data de 31 iulie 2008.

Progresul nu a achitat datoria către fotbalist, aşa că FIFA a trimis o înştiinţare către clubul din Cotroceni, prin care le cerea oficialilor să îi dea banii portarului bulgar, altfel cazul ar fi ajuns la Comisia de Disciplină a FIFA. Clubul bucureştean nu a plătiti datoriile, astfel încât forul mondial a decis sancţionarea bancarilor cu o amendă în valoarea de 5.000 de franci elveţieni. De asemenea, formaţia trebuie să plătească şi cheltuielile administrative, în valoarea de 1.000 de franci elveţieni.

TERMEN DE 30 DE ZILE :O

Formaţia din eşalonul secund are un termen de 30 de zile pentru a plăti această datorie, în caz contrar clubul urmând să fie sancţionat cu o penalitate de 3 puncte. Dacă nici după această depunctare nu va fi plătită datoria, Comisia de Disciplină a FIFA ar putea decide retrogradarea clubului în Liga a III-a. Federaţia Română de Fotbal este responsabilă de punerea în aplicare a deciziilor FIFA, iar în cazul în care acestea nu vor fi sancţionate, forul român riscă sancţiuni.

Portarul bulgar Radostin Stanev a evoluat la Progresul între 2004 şi 2006, însă în cele două sezoane nu a apărat poarta bancarilor decât în 9 partide. În cariera sa, bulgarul a mai evoluat la Legia Varşovia, Lokomotiv Sofia, ŢSKA Sofia sau Spartak Varna.

Progresul Bucureşti se confruntă cu mari probleme financiare, mulţi dintre jucătorii săi alegând să plece de la echipă pentru că nu şi-au mai primit salariile de mai multe luni. Fotbaliştii au depus memorii la Comisiile FRF, iar membrii acestora au decis ca jucătorii să devină liberi de contract.

Sursă: NewsIn

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  16 Februarie 2009, 16:02

la omul sarac nici boii nu trag!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează